Familj, Lchf, Lowcarb, Sockerberoende , Strikt Lchf

Då är juldagen förbi och jag har lyckats med en sockerfri jul för andra året, tyvärr har jag ju inte lyckats vara sockerfri där i mellan. Men den här julen har gått över förväntan, vi har inte firat hemma utan hos svärmor där det brukas serveras bpde det ena och det andra så frestelserna har varit många men jag har varit stenhård mot mig själv.
Dom som inte vet vad sockerberoende är tror att man bara kan sluta äta socker, gluten, stärkelse m.m. men riktigt så lätt är det inte.
Jag har letat information, gått kurser, suttit på föreläsningar just för att lära mig mer om det och samtidigt lära mig mer om mig själv.

Ta t.ex min svärmor, hon vet inte alls vad sockerberoende är och kommer nog sldrig heller förstå för att hon nog inte vill veta eller förstå. Hon hade varit snäll och köpt frukt till efterrätt till mig men jag äter inte frukt och kommer aldrig att göra det. Hon tror jag äter kosten jag gör enbart för att gå ner i vikt och tycker därför att jag nu i jul kan unna mig...va f*n unna mig ett återfall, unna mig att trycka i  mig skit i flera veckor innan jag lyckas stoppa mig själv. Nej tack! Jag mår bra nu och om du tycker jag är omständig så får du tycka det, vi träffas en gång om året och då vill jag inte unna mig för att du ska må bra.

Jag tar mer än gärna med mig en matlåda eller packar en hel jäkla picnic om jag ska iväg någonstans för jag måste planera! Efter bilresan upp hit har jag verkligen förstått hur viktigt det är med planering, det jag äter går inte lätt att få längs E4:an utan det måste ligga fint i min väska. Så en plan för hemresan är redan igång.

Nu har jag redan lagt mig, har egentid med ljudboken sockerbomben 3.0
Go'natt

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Familj, Lchf, Lowcarb, Sockerberoende

Nu är det inte många dagar kvar till jul och vi är på resande fot uppåt i landet för att fira med mannens sida. Just precis nu övernattar vi på ett helt okej B&B utanför Örnsköldsvik, resan fortsätter direkt efter frukost imorgon.

Det går otroligt bra för mig just nu, är inne i ett flow som jag inte gärna vill bryta så jag hoppas innerligt att jag klarar julen utan fusk av några sorter.
Jag försöker självklart få bort fokuset från vågen för så öönge jag mår bra borde det betyda allt...MEN det är ju svårt att låta bli att ställa sig på vågen. Nu gjorde jag det mest för att få lite koll på hur det går över jul och nyår.
Vågen visade -5,2kg sen 23 oktober, så alltså på 2 månader. Är jag nöjd? Ja, absolut!

Efter nyår ska jag försöka uppdatera oftare och med lite recept jag testar oxå...kanske

Likes

Comments

Familj, Sockerberoende

Hade ett bakslag som vanligt, jag blir så less på mig själv när det händer.
Jaja, det är bara upp igen och jag tog mig upp i fredags efter torsdagens snedsteg. Jag har klarat mig enligt matplanen både fredag och lördag vilket känns bra. Har en plan för söndag och imorgon kommer jag sätta upp planen för veckan som kommer.

Jag börjar bli en aning orolig för hur julen kommer bli, jag vill vara stenhård och bara äta enligt min planering och jag ska verkligen försöka med det. Ska lägga upp en plan för hur jag ska klara av det och tänka ut risksituationer jag kan tänkas hamna i. Min man tycker det här är jobbigt, att min kost alltid ska få styra vad och hur vi ska göra saker. Jag måste oxå bli så mycket bättre på att stå på mig vad det gäller min kost, stå på mig för att jag väljer mig själv framför min ohälsa.Likes

Comments

Lchf, Lowcarb, Sockerberoende , Keto

Har hittat ett grymt recept på fettbomber, alltså i princip bara fett. Det behövs när man kanske fått i sig lite för lite fett under dagen eller om suget/hungern smyger sig på.

Receptet kommer från Ketokokboken
60 gram smör
4 msk kokosolja med eller utan smör är smaksak
4 msk osötad jordnötssmör
2 msk kakao
2 msk sötning (går att utesluta, blir då lite bittrare)

Smält smör och kokosolja. Vispa/rör ner resten av ingredienserna. Häll upp i formar, antingen silikonformar, knäckformar eller mindre muffinsformar. In i frysen.
Hela satsen är 11 g kolhydrater, så hur stora eller små vill du ha dom

På bilden nedan ser du en variant jag testade idag.
Gjorde helt enligt ovan men bytte ut kakaon mot en påse saffran, kan bara säga wowLikes

Comments

Familj, Lchf, Lowcarb, Strikt Lchf, Träning

Skrev förra veckan när jag satt på väg till Gävle att allt gick bra och det gjorde det. Väl framme i Gävle blev det några få av steg men dagen efter var jag tillbaka uppe i sadeln som vanligt och har kört på sedan dess.
Väljer att äta det jag vill och räknar inte ett dugg, känns som en befrielse i min hjärna. Jag kan LCHF vid det här laget och vet precis vad jag kan/får äta och vad jag inte får äta, utan att räkna så ligger jag nog inom ramen för strikt lchf de flesta dagarna.
Jag har börjat röra på mig igen och kör på helt alkoholfritt på helgerna vilket resulterar i mycket bättre välmående och det känns fantastiskt.

Jag är för först veckan med på en stegutmaning på instagram, för att peppa mig själv att gå 😀 Igår kväll hade jag äran att kunna ta mig ut själv, utan barnvagn, gick en stadig runda men jäklar vad lite steg det blev i alla fall. Vi räknar alla steg under dagen och jag kom endast upp i drygt 13000 vilket är på tok för lite för att kunna nå toppen av utmaningen.
Måste fundera på vad jag kan göra för att det ska bli fler steg....

Nää, nu vaknade lillbruttan så det är dags att ta tag i en ny dag 😀

God morgon alla

Likes

Comments

Lchf, Sockerberoende

Jo, men nu va det ett tag sen men det går faktiskt väldigt bra just nu, är inne i ett bra flow 😀
Just i skrivande stund sitter jag på bussen för att åka till Gävle på första delen i facklig utb på kontoret på kommunal. Jag brinner för att allt ska gå rätt till, blir ledsen och irriterad när arbetsgivare gör lite som dom vill.
Blev själv erbjuden en fast tjänst där jag nu har ett vikariat men kände att saker inte hade gått rätt till. Innan jag tackade ja frågade jag om dom faktiskt fick göra som dom gjorde och hon förklarade hur dom gjort och tänkt, jag tackade jag! Så från och med 1 februari är jag nu fast på den arbetsplats jag nu har mitt mammavik, vilket känns bra. Jobbar måndag-fredag 8-14.30, alltså bara 75% men för mig räcker det när man har ett barn på 2 år.

Nog om jobbet. Hur går det med kost och diverse annat? Det går jättebra! Har kommit till insikt om varför jag gått upp så mycket det sista halvåret. Det är något som är väldigt privat och jag kommer just för tillfället inte berätta det, men att veta gör att jag kan jobba på det. Jag har ätit enligt min matplan och därför sockerfritt i en vecka nu och jag mår otroligt bra av det, min kropp och huvud mår bra ☺

Likes

Comments

Har bara haft så otroligt mkt på jobbet och hemma. Imorgon sks jag nog kunna få till att slänga iväg ett ordentligt inlägg
Puss och go'natt

Likes

Comments

Familj, Lchf, Sockerberoende

Har kommit till insikt att om jag inte är i ro med mig själv är det svårt att komma dit jag vill både fysiskt och psykiskt. Jag tog ett beslut imorse när jag stod med mitt depp piller att jag ökar dosen med en tablett, det kan ju inte bli värre än det är idag.

Maten idag har varit superbra medan allt annat varit ganska lågt p.g.a. olika anledningar.

Nu blir det tv, sen sängen. Puss

Likes

Comments

Skulle ställt mig på vågen i morse men allt gick i ett och plötsligt hade jag både druckit kaffe och ätit frukost, ähh tar det imorgon istället.
Idag har det gått bra, har hållt mig till min plan men märker att jag äter på tok för lite fett, blir hungrig så fort efter jag ätit.
Till både lunch och middag har jag tagit fram gott kryddsmör ur frysen så nu ska jag ha mättnad igen. Körde mejerifritt förutom till lunchen för då slank det ner keso till maten.
Det blev så jäkla mycket mat idag så jag slipper laga mat imorgon, kycklingwok till både lunch och middag. Whoohoo ibland är det sjukt bra med restfest 😀

Ska nu planera maten för kommande dagar och ja, helst så fritt från mejeri som möjligt.
Nu jäklar kör jag på och inte något eller någon kan stoppa mig 😚

Likes

Comments

Familj, Lchf, Lowcarb, Sockerberoende , Strikt Lchf

Med maten så går det hur bra som helst 😍 men däremot när helgen infinner sig så är det jag tillsammans med många andra som känner att mankan unna sig ett eller ett par glas vin. Från och med imorgon blir det inget på 2 veckor vi, jag och min man är barnlediga då och ska ut därför blir det förhoppningsvis både middag och vin ute. Annars får det vänta till helgen 3-4 december då jag ska på julbord ena dagen och julbord med min man och dotter andra.

Alkohol hämmar vikten så fruktansvärt mkt! Varför associationer man ledighet med vin/alkohol? Känns som att det är så det alltid varit och så det alltid kommer att vara. Som sockerberoende får man försöka lyssna till signalerna och lyssna till sig själv. Vad vill jag...Vill jag göra detta?!

Likes

Comments