Selvfølgelig skulle det ske. Nu er der igen snak om topskattelettelser i Danmark.

Liberal Alliance vil sænke topskatten for 490.000 danskere, med i alt 2,6 milliarder. De vil skære 5% af topskatten, så den bliver 10% i stedet for de nuværende 15%.

Jens Forman fra Vejle har skrevet et debatindlæg den 29. august 2016, hvori han siger, at det er dumt at sænke topskatten for alle. Han synes, at det er en bedre idé at fjerne topskatten helt, hvis man tjener mellem 470.000 og 570.000 kr. p.a. Dermed ville mange få et økonomisk incitament til at arbejde mere. Hans pointe er, at direktører, der allerede arbejder i døgndrift og tjener over 570.000 kr., jo ikke bare arbejder mere, fordi de skal betale 5% mindre i topskat.

Det er også rigtigt, men hvis skatten sænkes, stiger direktørens disponible indkomst. Hvis Philippe har 100.000 kr. mere mellem hænderne, køber han måske en sauna, en ny terrasse eller noget helt andet. Dette skaber vækst, nye arbejdspladser og hvis du har hørt om multiplikatoreffekten, ved du, at det kommer os alle til gavn.

Langt størstedelen af dem, der får skattelettelser vil have øget forbrug, investere mere, og dermed reducere, eller helt eliminere prisen af skattelettelsen.

Jens, slap nu af. Tænk dig lige om. 2.6 milliarder kr. lyder af meget, men i sidste ende kommer det til at gavne alle. Eftersom du ikke betaler topskat, kan du vel være også ligeglad. Hvis du mener, at den er så vigtig, kan du sikkert godt få lov til at betale topskat, hvis du skriver til SKAT. Men det er du vel ikke interesseret i?

Likes

Comments

I dag faldt vi over en super interessant artikel som satte gang i en debat. Artiklen handler om besparelser på uddannelse og blev bragt på TV2s hjemmeside den 27. november 2016.

Jacob Mark, manden der mener at uddannelsesparathedsvurderinger er geniale, er nu ude med riven da regeringen sparer milliarder af kroner på uddannelse. Det kommer ikke som nogen overraskelse at han gruppeformand for SF, finder denne besparelse vanvittig hvilket han også giver udtryk for i følgende citat: "Ifølge Statsministeren er det en optimistisk og ambitiøs regering, der vil skabe fremgang for vores land. Problemet er bare, at det er fuldstændig forkert."

Men kære Jacob, vi er jo alle enige om at der er brug for øget vækst i Danmark. Ved at sætte et loft på antallet af uddannelser man kan tage, sørger man for at få unge hurtigere ud på arbejdsmarkedet, således at de kan bidrage med skattekroner. Dette skaber vækst.

Hver gang unge ombestemmer sig og vil begynde på en ny uddannelse, koster det samfundet millioner af kroner. Vi mener at det er spild af penge at betale for halve og ikke gennemførte uddannelser. Dette kunne nemlig have været undgået hvis nogle af disse unge havde tænkt videre end hvad deres venner gør.

Lad os bruge pengene på at hjælpe de unge til et uddannelsesvalg, der passer til dem, således at de gennemfører og kommer fra studiet ud på arbejdsmarkedet. Dermed bidrager de til samfundet, istedet for bare at bruge af goderne.

Likes

Comments

Har I hørt det?

Der er blevet skåret i dagpengene til nyuddannede, og dette har dermed ramt 1.600 FOA-medlemmer. En af dem, er Camilla Jensen, som nu mister 2.000 kr. om måneden og dermed "kun" har 13.152 kr. til rådighed.

"Det synes, jeg er træls. Og jeg forstår ikke, at besparelser skal gå ud over os, der gør en stor indsats for at komme ud på arbejdsmarkedet." Sådan lyder det fra Camilla til Fagbladet FOA den 13. januar 2017.

Men helt ærligt Camilla... Du har det ikke hårdere end alle os andre. Tænk på dem som må klare sig med en SU på blot 6.015 kr. om måneden FØR SKAT. Ikke nok med at deres ydelse ikke engang er halvt så stor som din, så er de også igang med en uddannelse, som gør det svært at have et job ved siden af.

Regeringen har valgt at fordele penge anderledes, sådan er det. Men hvordan kan du brokke dig når du stadig får 2.000 kr. mere end da du var under uddannelse og fik en elevløn på ca. 11.000 kr.?

Det er klart, at det begrænser din jobsøgning at du ikke har kørekort. Men helt ærligt, hvad havde du regnet med? Som SOSU-assistent kører man jo rundt fra herodes til pilatus. Derfor er det også mærkeligt, at du ikke har taget højde for det og sparet op. Tag nu noget ansvar!

Du er så priviligeret at du bor i Danmark hvor vi har et sikkerhedsnet til at hjælpe folk som dig på vej. Vis nu noget taknemmelighed.

Likes

Comments