Idag har det varit styrkelyftstävling. Serieomgång 1 i Vedum. Jag har varit med som ”coach” för tjejerna. Så jädra roligt att få vara med och se, ropa och dunka ryggar så att magnesian yr. UNDERBART!!
Jag tror att det mesta hände idag. Som coach har jag suttit med i en bil och försökt att få upp värmen så att det skulle bli ”bastuvarmt” för att försöka förlora 350 gram i vikt. (Tiden blev för knapp så det fattades 50-100gram)
Jag har sett hur cool Torbjörn Jönsson är. Att hans rutiner ser likadana ut på träning som på tävling. Imponerande och tänkvärt.
Jag har fyllt på vattenflaskor, hämtat och lämnat grejer. Dragit på Linnex (jag hoppas att det värmde och sved)
😉😇 och försökt att hålla ordning på startordningen, (gick nästan.)
Jag är så otroligt imponerad hur starka tjejerna är. Både fysiskt och psykiskt. Även om något är kämpigt.... sjukdom....livet... så har de gett allt som fanns inom dem idag.
Så jag hoppas att deras kroppar ömmar och känns av lika mycket som min hals, efter alla mina rop och påhejningar.
Åh vad jag längtar tills jag kan tävla igen
😃💪🏽

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det kändes skönt att åka in till träningen idag. Hade fått i mej en matlåda innan jag åkte in och då blir jag lagom mätt. Alltid skönt när planeringen fungerar.

Värmde upp ordentligt. Jag har lovat mej själv att inte slarva med det, aldrig mer.
Lika mycket folk som det varit på träningen, lika få var det på träningen idag. På lördag är det seriesammandrag 1 i Vedum och den tunga träningen är över så nu är det att ”vila sej i form” till på lördag. Ska bli så härligt att se dem i action.

Sedan var det dags för lite böj. Kändes bra i kroppen, mjuk och stabil. Tanken är att jag ska ha lite bredare stans än ”normalt” för att bli starkare i insida lår och få igång rumpan.
Det blev 3 set x5 reps på 60 kg. Kändes väldigt lätt och stabilt.
Körde även lite sumo mark med samma vikt. Det kändes också väldigt bra. Inte tungt, men det är inte tanken. Nu är det teknik, teknik, teknik. Och stretch, stretch, stretch.
Amen på det
🙏🏼

Likes

Comments

Igår var det måndag och jag hade mitt PT pass med Katja i Pilates. Fokus ligger på att få kontakt med musklerna och rörlighet i alla leder. Jag har svårt att hitta baksida lår och rumpa. Katja manglade på och jag försökte verkligen att utföra rörelserna så bra det bara går. Det sista manglade vi ben och rumpa i knäböj. Att det bara kan vara så jobbigt har inte något mer än min kroppsvikt att jobba med. Ingen stång inga extra vikter. När låren bränner och jag inte orkar mer och sträcker på benen. Så hör jag Katja säga med bestämd röst ”du är inte klar än”. Bara att bita ihop. Otroligt peppande. 💪🏽
Direkt efter passet var slut så flämtade jag ut till bilen och åkte till klubben och körde böj och bänk. Känns bra att vara uppvärmd och klar. Kontakten finns i musklerna. Bara att mangla på.
Än så länge är det rehab. Så det blev några femmor på 50kg i böj och några femmor på 45 kg i bänk.
Skönt att få träna och jag ÄR försiktig. Ska vara smart, inga fler skador för mej.
Amen
🙏🏼

Likes

Comments

Jag läser (lite desperat) det mesta jag kommer över om olika teorier hur man blir ”hel” igen.
Jag vet att jag är på rätt väg, och jag vet att jag måste göra det i min takt. Men det är det här med takten.... hur vet jag?
Jag har gått ned i arbetstid för att inte få för ont. Tycker att jag hittat en balans. Försöker att få till min träning, men det är inte lika enkelt som förut.
Det är konstigt när kroppen inte fungerar som jag vill, det är inte bara ”att göra” längre. Ibland blir jag orimligt trött.... i ögonen.... Det låter konstigt jag vet, men jag blir så trött att jag tror att jag ska somna stående.
Som idag t.ex var klar med arbetsdagen strax före kl 17, vi bestämde att ta en promenad med vår hund, då träffade vi på en vi känner, så det blev att vi tog följe. Jag kände med en gång att det här tempot är för högt för mej, efter kanske 200m, så sa jag till att jag kan inte gå så här fort. Det är inte tempot, utan mer hur jag går ”hälgång”. Hur gör man annars. Svårt att gå min smyggång fort.
😂
Vet inte vad det är som händer. Varje rörelse hugger, höft och bäcken ”stelnar”. Det enda som lugnar det är att lägga sej ned.
Det är då hjärnan börjar arbeta.... Om jag inte får till ett träningspass idag, och jag ska göra tre pass / vecka. Då måste jag....
men åter till det jag skrev i början. Att jag läser det mesta om rehab. En kille vid namn Björn, har/arbetar på Caladrius professionell rehab och träning. Han skriver inlägg och gör små filmer på Facebook. Jädrigt bra skrivet. Inte alltid det man vill höra/läsa, men så jädra sant. Så nu ska mina vilostunder inte var passiva utan aktiva. Jag ska läsa och lära mej mer.

Likes

Comments

Idag har jag varit hos Stefan Waltersson och Josefin Brander på Seminoff sport och rehab. Trots att klockan var tidig fm. så var det fullt upp i gymet. Roligt att se.
Trots att Stefan har gjort muskeltest på mej förut. Blir jag lika förundrad. Hur kan jag inte hålla emot på min högra sida, och efter att han gör ”några tryck” här och var. Så kan jag hålla emot. Häftigt.
Det var inte lika häftigt när han masserade min rygg. Stefan pratade på och jag ”chippade” efter andan.
😂
Jag fick svar och några övningar att börja med. Det känns så otroligt bra att både kunna få behandling och även hjälp med övningar som kommer att hjälpa mej att bli starkare och mer funktionell.
Sedan sa Stefan något som jag kommer att minnas länge. ”Många hade gett upp för länge sedan, men du kämpar på”
Jag blev så glad, och mitt krigarhjärta slog lite hårdare.
Jag SKA tillbaka, starkare än förut!

Likes

Comments

Livet är verkligen som en gigantisk berg-o-dalbana. Ena dagen är det piss och skit, nästa dag älskar jag allt och alla.

I måndags var jag inne och lämnade min tävlingsdräkt, med gråten i halsen så kände jag den välbekanta doften i trapphuset. Kan inte säga vad det luktar men jag har förknippat det med tung träning, och doften har gjort mej glad. Då var det inte lika upplyftande.
Det var jobbigt att se alla i full träning. Serieomgång 1 är 24/2, så de flesta är och toppar träningen.
Vår tränare Dallas är en fantastisk man. Han tyckte att jag kunde vara med och tävla i bänk i serien. Det går inte annat än att älska hans entusiasm och engagemang. Att jag inte kan ha fötterna i golvet tyckte han inte var några problem. Det är tillåtet att ha klossar under fötterna, var hans svar.
❤️

Jag fick ett sk ”Snygg” utbrott innan jag gick. (Ni som känner mej vet vad det innebär)
Kanske dumt att få ett utbrott, men det var inget jag styrde. Det var skönt att få säga vad jag tyckte och tänkte.

Idag hade jag en inbokad fika med Madde ❤️ ifrån klubben. Det var skönt att sitta och prata med henne, vilka framsteg hon har gjort. Ska bli intressant att se vad hon har åstadkommit innan året är slut. 💪🏽
Det bästa av allt var att hon hade med min dräkt.
Så nu är den tillbaka i sin låda igen. Väntades på en comeback när kroppen är tillräckligt stark igen.

Det som inte dödar det härdar... och det har gjort att hornen vill börja växa i pannan.
Jag kanske ska tacka för det jobbiga, så, ja... TACK SÅ MYCKET!!
🙏🏼🙏🏼

Likes

Comments

I slutet av förra veckan fick jag ett meddelande ifrån klubben att jag ombads lämna in min tävlingsdräkt, då jag på obestämd framtid inte ska tävla.
Det blev ett slag i magen. Jag kämpar med näbbar och klor för att komma tillbaka, jag blir så trött och uppgiven. Jag behöver allt stöd jag kan få, mattan under fötterna får gärna limmas fast.

Jag förstår att det handlar om föreningens ekonomi, och att det kommit in nya medlemmar som vill tävla. Så jag förstår, men jag är lika ledsen för det.
Så i eftermiddag kommer jag med tunga steg att gå upp för trapporna till klubben och lämna in det jag så fint förvarat i min tävlingslåda, tillsammans med de nyinköpta handlindorna och nya knästöd så att allt skulle vara klart till min ”comeback”
Men, men sådant är livet upp och ned som värsta bergodalbanan, det är bara synd att jag inte kan njuta av de hisnande nedförsbackarna.

Likes

Comments

Mina ursäkter tog slut.... Hunden hade fått mat och promenad. Min älskade Mattias jobbar dygn, och min tös skulle upp till Mogahallen och kolla på innebandymatch. Svårt att hitta någon ursäkt för att inte träna. Dumt att sitta hemma och vänta....

Det är tungt att träna. Det är tungt att träna på att träna.... förstår du hur jag menar?!
Otroligt tungt att göra knäböj med 40kg, när jag haft 120kg på stången. Svårt att hålla psyket positivt.

Var och gjorde en ny MR röntgen i måndags, och jag fick ett brev om en telefontid i nästa vecka. Varför går man inte besked direkt? Undrar så om det finns något att göra, eller om han kommer att säga att det är muskulärt. (Vad fasen gör jag då?)
Ska försöka att kämpa på med min träning tills dess i alla fall.

Det hände en rolig grej på gymmet idag. Klockan var nästan 19 när jag gick dit (i hopp om att vara själv) ganska många som var där en fredag kväll.
Efter min uppvärmning gick jag ner i källardelen (där är de fria vikterna)
Började med tom stång och försökte förtvivlat mjuka upp min kropp. Efter något set kom det fram en tjej och frågade om jag inte fick ont i knäna av böj. Mitt svar var att det är mitt minsta problem. Då hon själv hade gjort en nystart med träningen så började vi prata och jag visade lite vad jag tycker är viktigt med böj, så att hon inte ska få ont i knäna.
Helt plötsligt så sa hon -Är det du som tränar och tävlar med att lyfta vikter?
-Eh, njae, har gjort i alla fall.
Hon blev jätteglad att hon fick tips av mej. ????!!!
Det gjorde min kväll, och jag fick en egoboost.
Tack det behövde jag
❤️

Likes

Comments

Tog mej i kragen och gick och tränade efter jobbet.
Uppvärmning består just nu i 10 min i en crosstrainer liknande maskin. Att 10 min kan vara så j@@la långa. Ville ge upp efter 5 min. Men Näe, nu SKA jag följa mitt program. Så jag kämpade mej igenom mina 10 min....inte en sekund mer. Jag fattar inte att det tar emot så....
När det ääääntligen var klart så var det dax att gå en trappa ner i gymmet. Jag gillar inte att vara där uppe, är inte bekväm där.
Knäböj, försöker att tänka teknik. Utåt med knäna (riktigt hör Dallas röst, och hur han slår armarna utåt-nedåt)
😊 menyn är det mer i huvudet, startande lätt böjda ben, slå på mage, bäckenbotten, och hur ska jag få igång baksida lår och rumpa? Jag tänker och böjer, försöker att få till andningen. Hur jobbigt som helst. Vikten är endast stången. Försöker att pränta in i min hjärna att det är rehabträning jag gör. Inte tänka prestation, endast teknik. Attans tråkigt..... viktigt, ja, jag vet.
Sumomark var nästa övning. Det är roligt att göra dessa övningar. Men ändå får jag tvinga mej att inte fuska med antalet reps/övning. Det känns tungt och tråkigt. Undrar hur mitt utförande är?
Som tur är kommer det ner två killar och ska köra, först är jag lite generad över mina 40kg på stången. Men vad fasen ska jag göra.... fokuset blir bättre och jag kör mina reps och övriga övningar med högt tempo och med så god teknik jag kan.
Ska försöka få till mitt tredje pass för veckan imorgon. Vill helst ha en vilodag på söndag. För på måndag är det först MR (röntgen) på fm, och sedan två pass med pilates , och då vill jag vara hyfsat fräsch i kroppen.
Jag hoppas att pannbenet växer hårt och tjockt snabbt dom attan.

Likes

Comments

Ibland blir det inte som jag vill... Planeringen och tanken var god idag..... ända tills klockan slog 19. Fasen jag får inte till någon träning idag.

Jag är bortskämd.... ja, jag vet.
Mattias tar verkligen hand om mej och övriga familjen. Han handlar och lagar all mat, i alla fall 98%, jag blir lika förvånad och handfallen varje gång han är iväg och jobbar dygn, och Gud hjälpe mej för nu ska han vara iväg i två dygn på raken.
Undra hur jag gjorde innan, för då tränade jag oavsett om han jobbade eller inte. Men nu får jag dåligt samvete av att lämna en ”opromenerad” hund hemma efter dagens arbete, samt ”oinhandlad” kvällsmat och när klockan slår 19.15 kommer en trött och hungrig dotter hem efter fotbollsträningen.
Det blev ilfart till ICA och snabbt som ögat fixat till kvällsmat.
Men imorgon är det en ny dag och då jobbar jag inte så sent. Kanske kan få dottern till att fixa kvällsmat och hundpromenad så att jag får till den berömda ”fredagsfys före fredagsmys”

Likes

Comments