Ännu en dag spenderad på Gast med näsan i böckerna! Denna gång fick jag dock sällskap av två vänner vilket iallafall gjorde plugget lite roligare. Bara en vecka kvar nu, heja!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hola från tentabubblan!
Hoppas att ni alla har haft en fantastisk jul!

Själv njuter man för fullt av att vara tillbaka i Stockholm. Äter tills jag rullar, kramar om familjen och umgås med vänner. Underbart!

Mindre underbart är väl det faktumet att man har allt detta ljuvliga runt sig, men måste avvika och låsa in mig i tentabubblan varje dag. Lite mer än en vecka kvar nu till terminens enda tenta och stressen börjar sakta men säkert krypa fram. Har nog aldrig varit så nervös inför ett prov. Känns så stort, bara ordet tenta får en att vilja springa.

Dagarna fram till tentan spenderas på Stadsbiblioteket eller Gast. Bra pluggplatser gör plugget lite trevligare.

Likes

Comments

Hade gjort vad som helst för att ha detta som utsikt just nu, istället har man en hög böcker och ett rörigt PM framför sig. Den kommande månaden är lite smått kaotisk, eller "lite" skulle jag nog våga kalla en underdrift. Innan terminens slut den 8 januari så är det fullt ös medvetslös. Tentaplugg, seminarium och PM tar just nu upp all ens tid. När man inte orkar skriva så fladdrar ändå tankar om fakta, disposition, lagrum osv. runt i hjärnan.

Detta är vad man har i kalendern just nu:

Denna vecka: tis, ons, tors, fre

tre seminarium, två basgruppsmöten och en massa PM skrivande

Nästa vecka:

Sista veckan innan PMet ska in. Tanken är att försöka bli klar till fredagen då en kursare har 20års-fest i Sthlm på lördagen. Får se om man lyckas eller inte.

16-18 december

Beroende på när PMet blir klart så kommer jag någon gång här emellan ta mitt pick och pack till Sthlm. Kommer behöva tentaplugga under hela julen, 25e har jag dock lovat att jag ska lägga undan böckerna och bara umgås med familjen.

26 dec-8 januari

Tentaplugg i sin hetsigaste form! Vet inte än om jag ska tentaplugga i Sthlm eller Uppsala. Får se vart det känns som att man får bäst fokus.

Likes

Comments

Efter en vecka full av föreläsningar, seminarier och plugg så fick man äntligen åka hem till Stockholm och familjen. Brukar åka hem ungefär en gång i månaden. Känner att det passar bäst med schemat och så blir det enklast så rent psykiskt. Får alltid hemlängtan efter en helg i Stockholm men det brukar gå över efter ett par dagar. Känns bäst att spendera så mycket tid i Uppsala som möjligt så att jag inte känner hemlängtan för mycket.

Hela helgen har bestått av mat i lass, kramar från familjen och lite plugg. På lördagen åt vi frukost på Miss Clara hotell vilket är min absoluta favoritgrej att göra en helgmorgon. Hann tyvärr inte ta kort på maten då den rök ganska snabbt hehe. Miljön på Miss Clara är dock väldigt fotogenisk den med.

Kom hem igår kväll och är nu tillbaka i pluggbubblan. Har mina sista seminarier nu innan julledighet och 2 veckor innan PM-inlämning, så fullt ös!

Likes

Comments

Var ett tag sedan man skrev nu. Har nu klarat av (nästan) 4 av 54 månader här i Uppsala. Nollningen är över, plugget är igång och rutiner börjar sätta sig.

Har varit väldigt mycket de senaste veckorna. Det är en helt ny typ av studieteknik man måste vänja sig vid, en helt ny typ av disciplin som man måste anamma och ett schema som måste pusslas ihop för att få allt att fungera.

Dagarna ser rätt så annorlunda ut ni i jämförelse med när jag jobbade heltid och när jag var i Paris. En dag i Uppsala ser oftast ut såhär:

07.00 Vaknar och fixar frukost. Unnar mig en timme framför nyhetsmorgon.

08.00 Disk, dusch och annat vanligt morgonfix.

09.00 Dags att börja plugga! Antingen på biblioteket eller hemma. Försöker fördela tiden mellan seminarieuppgifter, repetition och PM-skrivande. Blir så uttråkad om jag måste sitta med samma uppgift för länge.

12-13.00 LUNCH

13.00 Pluggandet fortsätter

17.00 träna. För mig är det så viktigt för koncentrationen och allmänna livglädjen att träna minst 4 dagar i veckan, helst 6. Tro mig, det är ingen hardcore träning vi snackar om, kör oftast 1 pass+ 1 timme fördelad på cykeln/löpbandet/crosstrainern. Bra sätt att rensa tankarna och röra kroppen när man har suttit still hela dagen.

19.00 Middag

20.00 antingen egentid eller plugg, beroende på hur effektiv jag har varit tidigare under dagen/hur mycket plugg jag har.


Detta är mitt schema de dagar jag inte har seminarium eller basgruppsmöte. Två dagar i veckan har jag seminarium 13-15 och två dagar i veckan har vi BG-möte ca 14-17. Dessa dagar ändras schemat lite men är fortfarande ganska så likt.

Tänkte att jag skulle börja skriva igen. Vet hur mycket jag uppskattar att tiden i Paris dokumenterades, kan ju vara kul att dokumentera Uppsalalivet också. Så länge det går ihop med plugget såklart haha.


Likes

Comments

Har en tendens att vara extremt impulsiv med mina livsval, både med positiva och negativa resultat. För ett år sedan tog jag ett hastigt beslut att packa ihop allt jag ägde för att flytta till Paris. 5 månader senare satt jag på ett plan påväg hem igen.

För en månad sedan packade jag ännu en gång ihop alla mina saker med Uppsala som destination. Ja ni läste rätt, UPPSALA! Kan nuförtiden kalla mig Uppsalastudent, eller rättare sagt juriststudent!

Den senaste månaden har varit otroligt intensiv med nollning, fester, sittningar, plugg och en massa nya saker, men har haft så kul! Trodde alltid att folk överdrev när dem sa att studenttiden var den roligaste tiden i deras liv, men nu förstår jag.

Så det är alltså i Uppsala som man kommer hänga nu de kommande 4,5 åren. Tack livet!

Likes

Comments

Här kommer en sista bildbomb från Spanien med bilderna från Alhambra! Rekommenderar definitivt att man åker dit om man har vägarna förbi Granada.

Likes

Comments

Kände att jag var tvungen att komma ut lite imorse så bestämde mig för att ta en långpromenad runt Frigiliana. Detta är verkligen en mindre version av Grekland med vita byggnader, blåa dörrar och fina gator. Är lite smått kär måste jag erkänna!

Likes

Comments

Hittade en så mysig restaurang med en utsikt som inte var att klaga på. Så himla fint med alla blommor också!

Likes

Comments

  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw