När jag fick hem skorna, så var det med tanken att faktiskt ta bort cagen och snörningen ganska omgående, men det var egentligen av lite feghet och lathet kombinerat som gjort att jag inte tagit steget, förrän nu.


Satte mig med sprättare i soffan och gick loss.

Det var inte så meckigt egentligen, bara vara försiktig med sprättandet, så att man inte får med det som ska vara fastsytt och var för hälen. I övrigt lossnar snörningen väldigt enkelt.

Resultatet blev ett par väldigt mycket skönare och lättare skor att ta på sig.
Så det är absolut ingenting som jag ångrar.

Tyvärr så går det inte att göra något åt de två vita märkena. De märks inte alls i den vita modellen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Bakgrund

Modellen har släppts i tre utföranden, X, Caged och uncaged.

Jag stod mellan cage och uncaged varianten, men valet föll på cage-modellen då jag gillade den siluetten mer och jag hade redan en sko som var mer lik uncaged-varianten redan.

Parley

Parley arbetar hårt för att rensa våra hav i världen på plast som flyter omkring och bara under 2016 så har de samlat in över 740 ton med plast utanför Maldiverna, enligt Forbes[1] och Adidas del i samarbetet är att de använder en del av den insamlade plasten till att göra produkter som vi konsumenter kan köpa.

Adidas har satt som mål att producera en miljon skor under 2017 gjord med återvunnen plast och det skulle motsvara omkring 11 miljoner plastflaskor.

Den återvunna plasten har blandats in i ovandelen av skorna, den så kallade Primeknitten.

[1] https://www.forbes.com/sites/debraborchardt/2017/05/01/next-week-adidas-releases-a-new-running-shoe-made-from-ocean-plastic/#5e471b167ebf - publicerad 1/5-17

Uppbyggnad

Skon är gjord efter samma princip som de skor som bara heter Adidas UltraBoost.

Skon har Boost-sula, som är den mest responsiva stötdämpningen som Adidas erbjuder hittills, ett torsionssystem mellan hälen och framfoten för ökad stabilitet och en formgjuten hälkopp som de kallar för fitcounter, för att ge en så naturlig känsla som möjligt.

Ovandelen är, liksom de vanliga UltraBoost, gjord av Adidas Primeknit-material som är oerhört mjukt, formbart och som andas väldigt bra.

Själva sulan är gjord av Continental som jag känner igen bäst som däcktillverkare för bilar och cyklar annars.

Material

Detta är som sagt min första UltraBoost-sko, men inte min första sko som på något sätt inkorporerat Boost-teknologin i sulan.

När det gäller färgen så kan nog vissa uppfatta namnet på modellen, White, som ganska missvisande. Ovandelen är en blandning av ljusblått och vitt. Antagligen för att få en lite koppling till Parley-delen i namnet och därmed kopplingen till haven.

Men det är viktigt att känna till och jag skulle snarare säga att skon är ljusblå med vita inslag och vit Boost-del.

Kvalitet

Kvalitetsmässigt så har jag använt dem nästan som primära skor i några månader och hittills har ingenting gått sönder och det enda som har missfärgats något är på insidan av skon kring min häl då det lossnat lite svart ludd från mina strumpor och satt sig på tyget.

I övrigt så har jag inte behövt tvätta skorna ännu, men jag impregnerar alltid mina skor för att hålla dem lite säkrare från vädrets makter.

Kvalitetskänslan av Primekniten är oerhört hög. Jag undrade lite hur den skulle kännas med tanke på att den delvis är gjord av återvunnen plast, skon ska innehålla elva återvunna plastflaskor om jag minns rätt, men det är helt omöjligt att ana.

Tyget är väldigt mjukt och stretchigt. Det andas väldigt bra, men inte fullt lika mycket som mina Adidas NMD CitySock 2 faktiskt.

Sulan har slitits ned ganska mycket tyvärr, så räkna med ganska kort livslängd om du går mycket.

Boostsulan har inte missfärgats ännu, något som jag har haft rätt stora problem med mina Stan Smith UltraBoosts.
Det känns som att UltraBoost Parley skyddar själva Boost-delen bättre än både NMD CS2 och Stan Smith Boost som jag har vilket är väldigt positivt.

Cagen är inte som vanliga UltraBoost-modeller av version 3.0.

Det vill säga, den är inte genomskinlig utan den är helt vit och i ett lite knottrigt material kan man nästan säga. Men den har väldigt hög finish och jag föredrar den före en vanlig genomskinlig cage.

Skosnörena är av väldigt hög kvalitet och känns väldigt robusta och de har inte börjat noppra sig eller på något annat sätt tappat sin färg eller form, väldigt positivt överraskad.

Passform

När det gäller passform, som både får inkludera storlek och bredd så har jag hört att man kan gå upp lite i storlek när det gäller just Parley-serien jämfört med vanliga UltraBoost.

Det är svårt för mig att säga eftersom det är mina första rena UltraBoost.

Jag valde att beställa 42 2/3 av dessa (true-to-size) och det ångrar jag verkligen inte.

Nästa storlek för Parley vill jag minnas var 43 1/3. Det är möjligt att det hade fungerat också, men jag vågade inte riskera att få för stora skor. Det är en sannan sak när det gäller vinterskor tycker jag. På sommaren så kan man ha lite tunnar och olika modeller av strumpor så då vill jag ha så bra passform som möjligt.

Dessutom brukar jag röra på mig betydligt mer på sommarhalvåret och min primära tanke med dessa skor var just att använda dem väldigt mycket till att gå i och att de skulle vara de skor som jag tänkt ta med om jag skulle resa iväg till någon storstad som innebär mycket promeerande.

Jag tycker att true-to size fungerar på denna modell helt enkelt, men du kan gå upp en halv till en hel storlek till, speciellt om du är den typen som gärna lägger i en egen inläggssula.

Den sula som Adidas skickar med är av väldigt hög kvalitet, men jag köpte ändå en enkel sula som skall vara väldigt andningsbar hos min lokala skoaffär både för att skydda skon, men också för att se om det höjde komforten ännu mer.

Planerar du att ha en inläggssula av större modell, en som kanske har extra förstärkning i hålfot eller i häl, gå upp i storlek av skon är min rekommendation.

Jag brukar behöva gå upp i storlek för att jag har lite bredare fötter än genomsnittet kanske, längdmässigt fungerar det oftast annars.

Komfort

Det är helt klart en av de skönaste skor som jag någonsin haft i mitt liv.

Dämpningen är så pass bra att det verkligen är som att gå på marshmallows, eller härliga tjocka dunkuddar, men den är samtidigt så responsiv så att du faktiskt har stödet också när du trampar ifrån igen.

Flera skor som jag har haft genom åren har gett olika problem med ont i hälen eller i hålfoten. Vissa också i själva stortåns ovandel (det brukar gälla skor som är för långa) om jag använder dem längre stunder.

I vissa fall så kan detta försvinna eller minska när man har gått in skorna ett par veckor, men med denna sko så fanns det ingen sån här period, utan den satt som en smäck från dag 1.

Insidan av skon är väldigt skönt vadderad och det känns väldigt behagligt mot hälen.

Stödet i hålfoten är perfekt och jag har aldrig lyckats få några problem där trots att jag går minst en mil per dag i dem.

Vad jag däremot har haft lite svårt med är faktiskt snörningen och att få den delen att inte trycka på för mycket på min ovandel av foten.

Där håller jag fortfarande på och experimenterar om jag ska ta bort snörena ur det översta hålet i cagen eller inte.

Det verkar också påverkas beroende på vilken typ av strumpa som jag har på mig.

Om jag använder ”no show”-strumpor (även kallade ballerinastrumpor) så verkar jag få mer problem med detta än om jag använder ankelstrumpor.

Det kan vara värt att tänka på om du ofta har problem med att skor trycker på detta område, då kan det återigen vara värt att gå upp något i storlek.

När det gäller primeknitten, ovandelen av skon, så är det återigen väldigt behagligt för foten att omslutas av den här känslan av ytterligare en strumpa.

Sammanfattning

Rekommenderas.

Jag stödjer också gärna Adidas samarbete med Parley för renare världshav och jag ser fram emot de andra produkterna som de ska lansera tillsammans.

Färgen är mer åt det ljusblåa håller än vad Adidas egna sida visade tycker jag.

Gå true-to size eller en halv storlek större om du har bredare fötter, gillar mycket plats eller vill lägga till extra inläggssula.

Impregnera dem, undvik gräs för Boost-sulans färgs skull och håll dig ifrån regn.

Länkar

Adidas produktsida: http://www.adidas.se/ultraboost-parley-skor/CP9685.html?cm_sp=PARLEY_ADIDASPARLEY_HOME-_-PARLEY_ITEM_CP9685_LAYERS-_-CTA_SHOPNOW_ULTRABOOSTPARLEY

Parleys hemsida om projektet för renare hav: http://www.parley.tv/oceanplastic/#parleyair

Forbes artikel om Adidas och Parley’s samarbete: https://www.forbes.com/sites/debraborchardt/2017/05/01/next-week-adidas-releases-a-new-running-shoe-made-from-ocean-plastic/#5e471b167ebf


#adidas #parley #adidasultraboost #ultraboost #kicks #sneakers #review #recension #skor #adidasrunners

Likes

Comments

Adidas Stan Smith Boost White/Green
Nypris cirka 1300 SEK

Uppbyggnad

Ovandelen består av mjukt och flexibelt läder och sulan är helt i Boost-material för att ge skon bättre dämpning och respons.
Hälen som bär Adidas-märket (i mitt fall i grön/vit-kombination) är faktiskt gjord i gummi men det känns som skön mocka.
Adidas traditionella tre linjer längs sidan är ersatt med perforerade hål.

Kvalitet

Jag har använt skorna i några månader nu, så jag börjar få en bra uppfattning hur de håller ihop nu.

Skorna används utan direkt hänsyn till väder, speciellt med tanke på att de är i läder så de ska klara av regn ganska bra. Sedan har jag bara utfört en enkel impregnering vid inköp, samt efter att jag tvättat av dem.

Ovandelen har hållit ihop ganska bra. Lädret är som Adidas beskriver, väldigt mjukt. Jag tycker att lädret är mjukare i Superstar-modellen, men jag upplever ändå lädret som mjukt och mjukare än mina vanliga vita Stan Smith som jag har haft en längre tid.

Det som har hänt med lädret med tiden är att det har börjat få lite ”rynkor”. Det blir lite veck här och där. Jag tycker att det gör skon både skönare och snyggare faktiskt. Den blir mindre och mindre stel ju mer du använder dem och de blir också mer levande när det syns att man har använt dem.

Själva tungan, som bär Stan Smiths ansikte-logotypen, ser till en början ut att inte ha slitits ned någonting, men när man tittar under skosnören så ser man att det vita lädret har skavts ned på flera platser och det kommer bara att bli mer och mer skador ju fler gånger som jag använder skorna.

Förmodligen så har det att göra med hur ofta och hur hårt man knyter åt skosnörena. Dessutom lär de förstöras snabbare nu vid dåligt väder då vattnet har en enkel väg in under det skyddande materialet. Vi får se hur de håller ihop, men jag är skeptisk att de klarar sig så länge.

När det gäller skosnörena så har de hållit ihop väldigt bra hittills, men jag räknar med att de kommer att börja dra åt sig smuts ganska snart och att några bomullstrådar kommer att börja leva sina egna liv.

Jag har inte använt någon inläggssula förrän precis nu under en veckas tid, för att testa lite, och skons insida har inte slitits alls. Den är fortfarande som ny och när jag drar av mig skon så är det fortfarande som en sugpropp som suger fast i min häl. Det är den enda sko som jag har som har just det suget faktiskt mot foten.

Själva Adidas logotypen, den gröna biten på hälen, har inte fått några som helst skavanker på sig utan är precis som när den var ny. Väldigt bra.

Sorgebarnet är faktiskt Boost-sulan för mig.

Den har visat sig vara väldigt svår att hålla både hel och ren för mig.

Jag har fått en hel del fläckar på den som jag inte lyckas få bort och en del av anledningen till svårigheterna att få bort dem har att göra med att Boost-sulan inte skyddas av ytterligare en sula på samma sätt som mina NMD City Sock 2 (CS2) eller UltraBoost Parley gör utan här är det som en ren Boost-sula hela vägen.

Jag kan förstå hur tanken är rent estetiskt för det eftersom Stan Smith har en väldigt välkänd siluett som inte är särskilt klumpig, så ville man säkert inte riskera att gå för långt ifrån ursprunget.

Men det har också resulterat i att jag har lyckats få lite rivmärken i sulan och dessa kommer tyvärr bara att dra åt sig smuts, smuts som jag antagligen aldrig kommer att få bort.

Jag kommer att lägga lite mer tid på att försöka få rent Boost-delen snart faktiskt och se om jag kan få bort det. Annars kommer jag antagligen att försöka reparera färgen med att måla om sulan som ett experiment.

Men jag är ganska besviken på sulan faktiskt rent kvalitetsmässigt så sett.

Vanliga Stan Smith är mindre benägna till dessa problem utan de är mycket lättare att leva med om man räknar med att man till exempel trampar runt mycket i gräs och så under somrarna.


Synes fläckarna och skadorna som blivit på Boost-sulan och som är omöjliga att få helt rent tyvärr...

Komfort

När det gäller Boost-sulan så var jag väldigt såld på den i början. Det var ett stort lyft mot den traditionella Stan Smith-sulan.

Men med tiden, och speciellt efter att jag använde mina NMD och senare UltraBoost, så började jag också inse var den hamnade lite efter.

Den har inte så himla bra dämpning om du går mycket på hårda underlag eller på grusunderlag utan du riskerar nog faktiskt att få något mer problem än om sulan hade varit hårdare.

Med hårt underlag så menar jag framförallt om du går på stengolv i till exempel köpcentrum, eller om du går mycket på betongunderlag.

Asfalt eller motionsslingor som har finare grus så fungerar den mycket bättre.

Där jag har märkt att den hamnar lite dåligt för mig är framförallt vid trampdynan faktiskt. När man trycker ifrån med foten så får jag inte riktigt det stödet som jag hade önskat.

Sammanfattning

Jag ångrar inte köpet. Jag hade gärna provat min normala storlek, men det är inte säkert att den hade passat bättre eftersom den här modellen inte är så pass isolerad som mina vita Stan Smith, men nu fick jag skon för ett så pass bra pris att det ändå känns OK.

Kör true-to size, din vanliga storlek alltså och komplettera gärna med en inläggssula för att hålla skon mycket fräschare på insidan och det kan också hjälpa något för dämpningen när du går på hårdare underlag.

Lädret känns annars av okej kvalitet, inte mer än så, men sulan är känslig för smuts och skador vilket är väldigt tråkigt för de blir väldigt tydliga tycker jag och de är väldigt svåra att göra något åt. Jag var förvånad över slitaget under skosnörena, för jag har inte haft det problemet med några andra Adidas-skor hittills.

Den här modellen skiljer sig lite åt mot vanliga Stan Smith i den bemärkelsen att sulan också sticker ut några millimeter runt hela skon. Det låter kanske lite i sammanhanget, visst, det tyckte jag också, tills jag snubblade på dem och missade trottoarkanter stup i kvarten.

Jag snubblar fortfarande ofta i skåran av spårvagnsspåren, fast jag tänker på hur jag går hela tiden. Det ger både smuts och ett komiskt utseende.

Så det kräver faktiskt tillvänjning.

Komforten är högre än vanliga Stan Smith ändå totalt sett, men att betala det ordinariepriset för dessa, som är flera hundra kronor högre än vanliga Stan Smith, är jag tveksam till om jag skulle rekommendera.
Vill du åt komforten som Boost ger, så bör du pröva andra modeller som är mer inriktade mot komfort, NMD R2, Ultra Boost, Pure Boost eller EQT för att nämna några. Flera av dem är väldigt lika prissatta som Stan Smith Boost vilket gör dem till farliga konkurrenter.

Att de inte är så tåliga mot smuts gör också det svårt att rekommendera, då jag gärna vill använda just den här typen av sko till väldigt vardagliga tillfällen utan att spendera en timme till att tvätta dem efter varje gång.

Likes

Comments

Jag har haft denna modell i bakhuvudet ett tag, men passade på när det var mellandagsrea och tog hem bägge för att pröva hur de verkligen såg ut och kändes på fötterna.

Jag tog min normala storlek och tanken var att bara behålla den ena färgen, men det blev att jag behöll båda eftersom de satt så bra och var så grymt prisvärda.

Förmodligen kommer jag att såga loss cagen på multicolor-versionen och låta den sitta kvar på den helvita, jag tror att det blir snyggt. Men jag behöver köpa en bättre kniv först.

Återkommer säkert. Tyvärr är inte säsongen inne ännu för skorna.

Vad tycks om multicolor-versionen? Det är väl lite kul att ha något lite annorlunda ibland också?


#sneakers #reebok #zokurunner #kicks

Likes

Comments

Detta blir första inlägget för att få igång skrivandet någon gång, så man får nog vackert stå ut med en enkel post.

Jag fick till slut tag i ett par Yeezy via Adidas själva utan några raffle entries, så det kändes kul.
Visst, färgen blue tint kommer inte vara den modell som producerats i lägst antal historiskt sett, snarare en av de som tillverkats i flest antal.
Men jag ville ändå få hem dem och se vad "all the fuzz has been about" när det gäller modellen i sig.

Färgen tror jag kommer att passa bra till våren med ljusa jeans eller tvärsvarta.

Modellens design måste jag säga att jag är lite sådär över, egentligen. Normalt är jag väl lite mer återhållsam, men jag ville pröva något annat.
Storleksmässigt, tänk på att modellen är väldigt liten i storleken, tycker jag, om man har lite bredare fötter t.ex.
Jag fick gå upp en halv storlek, men hade lätt kunnat gå upp en hel storlek utan att det hade varit några problem.
Man kan ta ut innersulan på Yeezy, vilket ger lite extra plats.

Jag får lite känsla av att lilltån kan ta i, men också ovanfoten, där snörningen är, kan skava något mot foten.
Nu hoppas jag att det släpper ju mer man använder skon och jag har sedan jag fick dem haft skorna med skoblock i vilket gör att de på sikt blir större.

Dämpningen säger ju många är bättre än UltraBoost, som jag anser är de bekvämaste skor jag har, men det är nog ingenting som jag skulle skriva under på helt tvärsäkert. Visst, du har mycket Boost, men bättre än Ultra är det inte, enligt mig.

Det är en mer stum känsla av dämpning, snarare än Ultra som ger mig mer stöd också. Man känner tyvärr av småstenar och sådant mer i Yeezy's.
Jag tog ut dem på en promenad under December-månad för att testköra dem nämligen. De håller inte direkt värmen under vintern, så de får hålla sig inne ett par månader till tyvärr.

Återkommer när jag använt dem en del, jag är lite orolig för att de inte kommer att hålla särskilt bra i sulan eftersom den känns så exponerad för vädret.#adidas #adidasyeezy #sneakers #sneakersjunkie #sneakeroftheweek #boostified #ultraboost #boost #hypebeast #kicks

Likes

Comments