Frukostpaj med äpple och kanel


Det är ju det här med att äta paj till frukost, det är inte helt fel om du frågar mig ;) Denna gång har jag gjort en variant med äpple och kanel som blev supergod! :)



Äppelpaj

1 port


Ingredienser:

1 litet äpple

Kanel att pudra över äpplet (kan uteslutas)


Smuldeg

0,75 dl havregryn

8- 10 st mandlar

1 msk solrosfrön

1 msk smält kokosolja

3 dadlar utan kärna

Lite flingsalt

Ca 0,5 msk vatten


Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Hacka äpplet och lägg i en liten form (ca 12-13 cm diameter)

3. Pudra över kanel på äpplena och blanda.

4. Lägg alla ingredienser till smuldegen förutom vattnet i en liten matberedare/mixer. Pulsa tills allt blivit blandat. Mixa inte helt, det är gott med lite crunch.

5. Tillsätt vattnet och pulsa igen.

6. Lägg smuldegen över äpplena och grädda i ugn ca 15-20 minuter beroende på ugn.

7. Servera med ex yoghurt, Propud eller vaniljsås.


Smuldegen blir ganska smulig, vilket jag gillar. Vill du att den ska bli lite mer “fast” kan du tillsätta 0,5 mogen banan när du gör smuldegen. Allt är en smaksak :)

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229