Vikarierande arbetslöshet

Att vara arbetslös i dagens samhälle är inte det lättaste. Den som aldrig har varit arbetslös en längre tid kan inte sätta sig in i hur det känns att inte få nått jobb, dom kan inte sätta sig in i hur det känns att söka jobb efter jobb utan att få en anställning, utan att arbetsgivaren ens hör av sig när man har sökt den utannonserade tjänsten.

Sen att vara en vikarie, och bara behöva hoppa in extra när det behövs är inte alltid heller så jätte kul. Att aldrig veta när man får jobba, eller kanske inte heller alltid vart man ska få jobba är jobbigt. Ibland så kanske det är så illa att man endast får hoppa in och jobba extra under sommaren när den ordinarie personalen ska ha semester, då duger man och får jobba nästan hur mycket som helst. 


Man blir lee på att inte få nått, ofta blir det att man känner sig otillräcklig och att man inte duger till något. Ofta så kommer man ut på en praktik någonstans som kanske inte leder till något mer än en praktik, en sysselsättning. Till en början går man och hoppas på att få en anställning där man har praktiken, men till slut så inser man att det aldrig kommer att bli så. Bara för att arbetsgivaren vet hur dom ska göra för att dom ska slippa att anställa någon


Men så länge man är ute i praktik så räknas man inte i arbetslös statistiken. Så att då ser det bättre ut i papperna, då är det inte så många som är arbetslösa. Men om folket ska ut på praktik så ska det vara ut på nått som kan leda till nått mer än bara praktik, många arbetsgivare som utnyttjar att ha praktikanterna för att dom är billigare än att anställa.


Sen 2008, då det var finanskris och Sverige drabbades hårt, har arbetslösheten ökat.
Under 2015 var arbetslösheten uppe i 7,4%

​#arbetslös #finanskris #personalkris #praktik #sysselsättning #fas3

  • 129 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229