Veckans film tips #5 Once upon a time

Veckans film tips går till fantasyserien "Once upon a time" som går att hitta på Netflix. Den handlar om Emma Swan som får besök av sin 10 åriga son, Henry, som hon adoptera bort när han var liten bäbis. Henry tar med sig Emma till sin hemstad Storybrook där en förbannelse vilar, en förbannelse som bara Emma kan häva. Förbannelsen är att tiden står stilla i staden och alla stadens invånare är egentligen sagofigurer som glömt sina tidigare liv. Den enda som kan bryta förbannelsen är dottern till Snövit och hennes prins, och den dottern är Emma.

Sagofigurerna som dyker upp i den 7 säsongerna långa serien är bland annat Snövit och hennes prins, även den onda drottningen och de sju dvärgarna från Snövit. Man får även se Kapten Krok, Peter Pan, Rumpelstilskin, Bell (från Skönheten och Odjuret), Rödluvan, Benjamin Syrsa och många fler sagofigurer från olika sagor.

En väldigt spännande serie med mycket skratt emellanåt. Serien fick mig att fundera på att världen behöver inte vara så himla hemsk som den egentligen är bara man tillåter sig själv att fantisera lite.

Rekommenderar denna serie. Serien är rekommend från 11 år, men mindre barn kan se den tycker jag, den är inte särskilt läskig, men ibland så rycker det upp scener där det är lite våldsamt.#film #serie #netflix #fantasy #snövit #kaptenkrok #bell #skönhenochodjuret #sagor #rödluvan #peterpan

  • Film
  • 175 visningar

Gillar

Kommentarer

PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Jag har faktiskt inte sett den serien. Har skrollat förbi så många gånger och funderat på att se den men det har inte blivit av. Kanske ska kolla på den då! 😃 // Petra Elisabeth nouw.com/petraelisabeth
Bexollila
Bexollila,
Asså bästa serien verkligen älskar den! nouw.com/bexollila.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229