Veckans film tips #42 Under körsbärsträden

Här om veckan fick jag se en film i skolan på Etik lektionen. Det var den japanska dramafilmen från 2015, "Under körsbärsträden". Den handlar om den tystlåtna mannen, Sentaro, som driver ett litet gatukök som säljer dorayaki (en slags pannkaka med bönpasta). En dag så kommer en gammal dam, vid namn Tokue, och erbjuder sig att hjälpa honom. Först vill Sentaro inte anställa henne, men efter att ha smakat hennes bönpasta, så börjar hon jobba i det lilla gatuköket. Affärerna blomstrar i takt med deras vänskap växer.

Vad jag tyckte om den...?? Svårt att säga. Det var en fin handling. Men dock så gillade jag inte den ändå. Är mer van med att det är mer fart i filmer, som denna film hade väldigt lite av. Men det var väldigt många fina scener och en väldigt fin natur som man fick se i filmen.

Om jag rekommenderar filmen...?? Både ja och nej. Om man gillar filmer där det inte händer så mycket, och om man gillar filmer med en fin handling så rekommenderar jag filmen. Men om man vill ha nått med mer fart och fläkt så rekommenderar jag inte filmen.

  • Film
  • 34 visningar

Gillar

Kommentarer

Det är så segt när man ser en dålig film. När den är för långsam. Man vill ju att det ska hända saker. Fin titel dock på filmen.

soclosedecember.nu/
Hannas krypin ,

Jag gillar titeln. Tycker att det låter som en sevärd film ändå. Jag gillar filmer med lite mer djup i. För min del behöver det inte bara vara fart och fläkt även om det också kan vara kul att se på ibland.

hannafialotta.blogg.se

Intressant sånt där med valet av film. Det låter väl inte som något för mig heller. Sömnpiller har jag svårt för, jag lär fångas rejält i en film.

www.saramadeleine.se
Lexochlogan
Lexochlogan,

Låter som en fin historia, tror på att se lite olika filmer men är som dig nog mer förtjust i filmer med lite med fart och händelser. Vi har precis sett the last ship, som handlar om pandemi vilken jag kan rekomendera

nouw.com/lexochlogan