Varför ska man vara snäll?

Ibland så undrar jag hur barnen idag blir uppfostrade. Har mött så många barn som är så, så.... ja, jag vet inte vad jag ska säga. Senast idag när jag var ute med barnen på området. Medan den yngsta satt och lekte med en bil i sandlådan sparkade jag fotboll med den älsta på gräsmattan bredvid. Då kommer en grabb, som såg ut att vara i nio års åldern, och sparkade iväg våran boll utan vidare. Hade god lust att säga till grabben att så där gör man inte, men hann tyvärr inte säga nått innan han sprang iväg.

Sen så kom en annan grabb (vi kallar honom för grabb två) och lekte med mina grabbar, helt plötsligt så slänger grabb två iväg min älstas kepa i sanden. Säger till honom att eftersom han slängde iväg kepan så får han gå och hämta den, men han bara tittar på mig uppkäftig och verkligen visar att han inte tänker ta upp kepan som han har slängt bort. Sen en stund senare så slår han till min ena grabb, då säger jag till grabb 2 att man inte får slås, att man ska vara snäll mot varandra. Då tittar han på mig med samma uppkäftiga blick som säger "varför ska man vara snäll?"

Har barnen varit lika uppkäftiga i alla tider eller har det blivit värre på senare tid? Jag hoppas verkligen att mina barn inte blir så där uppkäftiga när jag inte är med.

  • 312 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229