Var nära att krocka

Jag har haft körkort i nu ett och ett halvt år. Det är först när jag fick körkort som jag verkligen märker hur andra förare kör, vilka idioter det finns till förare. Som tex i våras när jag hade åkt in på sibyllas parkering och skulle till och parkera bilen. Jag brukar ta ut kurvan lite granna för att det ska bli lättare att kunna komma in på den lediga platsen, och det gjorde jag i detta läge innan jag skulle svänga in på den lediga platsen på min högra sida. Precis när jag börja svänga höger så kommer bilen bakom mig i full fart och kör förbi mig och tar den lediga platsen på den vänstra sidan. Om jag inte hade lagt mig på bromsen så hade det blivit en krock. Då blev jag lite lagom förbannad på denna förare.

Sen så blir jag lite lee på dessa förare som ligger och sniffar mig i baken på vissa sträckor, framför allt på en speciell sträcka där det är 40. Då har jag nästan lust att tvärnita bilen bara för att bilen bakom mig ska fatta att den inte kan åka så pass nära. Men jag gör det aldrig, för att jag vill inte att den bakomvarande bilen ska åka in i min bil och förstöra min bil.

Sen är det dessa förare som bara kör rätt ut där det inte är höger regeln som gäller och att dessa förväntar sig att man ska släppa fram dom.

Och dessa mopedister som tror att dom äger vägarna. Dom kör lite hur som helst. Senast idag när jag var på väg hem så hade jag åkt av den större vägen och hade kommit till en mindre väg där vägen smalnar av för att man kommer till en skola. Hade tre mopeder bakom mig när jag hade åkt av den större vägen som skulle åt samma håll som mig. Jag kör in på den mindre vägen först, och när mopedisterna hade åkt av den så gasar dom på och kör förbi mig precis där vägen smalnar av så att jag fick bromsa. Har dom inte fått lära sig lite trafikvett kan man ju undra.

Jag säger inte att jag är en felfri och jätte bra förare. Men jag försöker i alla fall att köra lagligt. Men ibland så kanske det blir lite för fort, eller att jag missar en bil från höger där höger regeln gäller. Men jag försöker i alla fall att vara en bra förare.

Gillar

Kommentarer