Uppfostra ditt djur och sluta gnäll

Många butiker har slutat att sälja raketer och smällare. Orsaker till detta är att husdjuren blir skrämda och för att miljön påverkas. Sitter och läser om att Överkalix kommunalråd Mikael Larsson tänker fortsätta att fira med fyrverkerier, pga att det är en tradition inom släkten och att dom alltid använt sig av fyrverkerier och han tycker att det är ett fint sätt att avsluta det gamla året och skjuta in det nya. Hans egna djur, som består av 30-tal renar, 25 får, höns och tre hundar reagerar inte mycket säger han. Han själv anser att andra ska uppfostra sina djur och sluta gnälla.

Det får mig att fundera hur uppfostrar man sina djur att inte bli rädda för raketerna och smällarna? Det är rätt naturligt för djuret att bli rädd för höga ljud.

Vad hjälper det de vilda djuren som lever i våran natur? De vilda djuren kan inte komma undan alla smällar, dom vet inte varför det smäller, och inte heller de tama djuren.

Mikael har fått mycket mothugg av inköpet av fyrverkerierna, bland annat av allianskamraten Kennet Moberg som skriver "Kan du tänka dig att barn med traumatiska upplevelser är svåra att uppfostra" och föreslår nyårslyktor.

Han kan inte riktigt förstå dom som är oroliga för sina husdjur och miljön. Han säger att de som oroar sig för naturen ska låta bli att flyga till utlandet, pga det påverkar mer. Annars tycker han att det är mycket gnäll.

Man kanske skulle ta och uppfostra honom istället, för att denna människa är rätt trångsynt och verkar inte ha träffat på nå djur som blir rädda.

  • 102 visningar

Gillar

Kommentarer

Karin B
Karin B,
Mikael Larsson verkar inte förstå något alls!www.junitjejen.se
SnabelA
SnabelA,
Verkar som han inte har alla hästar hemma.nouw.com/snabela
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229