Ta seden dit du kommer

Har funderat en del på invandringen här i Sverige, hur den är och fungerar. Det är en hel del människor som har kommit hit till Sverige av olika orsaker. Jag har inte emot invandringen eller invandrare överhuvudtaget. Men det måste ju vara en invandring som vi kan reglera och som vi kan hantera. Så att dom som finns här i Sverige får den hjälp dom behöver. För att som det ser ut nu, så är det väldigt många som inte får det. Är många som bla inte har lärt sig språket så att dom kan kommunicera med andra än sina egna fast dom har bott här i Sverige bra länge.

Att invandringen inte är större än att samhället kan klara av att ta hand om dom om kommer och göra dom till en del av vårat samhälle. Det är så mycket som måste göras för att dom som kommer hit till Sverige ska fungera i vårt samhälle, man måste anpassa sig till vårat samhälle. Man måste lära sig språket, man måste lära sig och man måste förstå, man måste respektera och man måste följa våra lagar, regler, seder och allt vad det nu är för något. Det är något man måste anpassa sig till.

Man måste förstå hur det Svenska samhället är uppbyggt, hur det fungerar. Man måste förstå vilka värderingar som har byggt vårt samhälle i generationer. Att här i Sverige så strävar vi efter jämställdhet mellan könen. Att barnen behandlas med respekt. Det är den här typen av värderingar som är så grundläggande för oss som gör så att vårt samhälle ser ut som det gör. Det måste man ta till sig.

Men är det så att man kommer hit och börjar ställa krav på hur man hade det i sitt eget hemland, bla att skolorna ska sluta servera fläsk kött i skolorna och börja servera halal kött. Då anpassar man sig inte efter det svenska samhället.

Tro inte att jag ogillar invandring och invandrare. Jag vill bara att dom som kommer hit ska få den hjälp som dom behöver. Jag säger inte att dom ska ge upp alla seder som dom är vana med, men att dom ska anpassa sig. Man tar seden dit man kommer. Jag kan inte flytta till ett annat land och börja kräva saker så som jag vill. Jag skulle helt enkelt få anpassa mig.

Sen att dom som sköter sig och anpassar i samhället ska få stanna kvar. Men dom som inte gör det, ska bli utvisade. Då talar vi om tex dom som gör brott.

#invandrare #invandring #svenskasamhället #anpassning #seder #brott
  • 124 visningar

Gillar

Kommentarer

Frugan E
Frugan E,
Mina små åsikter: Alla har samma rätt att ha önskemål om saker och ting, oavsett om det gäller skolmaten eller annat. Det har väl att göra med basic lika värde, man ska inte behöva hålla tyst för att man kommer från ett annat land. Däremot kan man ju inte räkna med att ens önskemål blir uppfyllda, men det är en annan sak. Även detta gäller ju för alla.

Man kan önska att saker och ting sköts (mycket) bättre rent politiskt men man ska ändå få vara sig själv när man kommer till ett annat land. Man ska inte behöva anpassa sig till svenska seder så som högtider eller sådant, enda som gäller är att man gör rätt för sig, förstår sig på samhället man bor i och följer lagen. 😊
www.frugan-e.se
moiii
moiii,
Det är så svårt, tror att vi måste hitta någon balans!nouw.com/moiii
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229