Straffa de skyldiga

Sitter och läser på aftonbladet om vad som händer i världen. Läser om en 14 årig som blir våldtagen i skolan av två skolkamrater på 15 och 16 år. Offret har slutat på skolan och blir undervisad på en annan plats medans de två pojkar som utförde våldtäkten går kvar på skolan. Är det så det ska gå till? Är det verkligen offrena som ska flytta?

Rektorn på den aktuella skolan i Skåne säger till Sydsvenskan "Jag tänker att vi inte kunnat göra annorlunda. Men visst, det är svårt att säga vad som är rätt och vad som är fel i det här läget". Vadå svårt? I detta läge är det inte svårt att veta vad som är rätt och fel. En person som har gjort något sånt här fel ska få sitt straff. Och säga att förövarna bara är barn så säger jag att dessa barn är så pass stora så att dom vet att det är fel att våldta någon.

För mig är det en självklar sak att man ska få sitt straff om man har gjort något fel. Det spelar ingen roll hur pass stor eller liten sak man har gjort fel, så ska man alltid få sitt straff. Och då spelar det ingen roll hur mycket man ångrar sig för att man gjorde det, man ska straffas. Vad straffet ska bli beror helt på vad man har gjort för fel. Men i detta läget så ska dessa två killar få ett hårdare straff, jag tycker inte att dom ska få komma undan.

#våld #våldtäkt #hatarvåld

  • Nyheter
  • 64 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229