Stora familjen annorlunda

Har funderat lite mer om barn efter att jag skrev om adoption.
Har tittat lite på dokumentärer där olika familjer har ställt upp och är med, där familjerna har väldigt många barn. Jag har funderat på varför skaffar man 10, 14 barn? 
Är det bara att man gillar barn?
Är det att man vill ha en stor familj?
Eller blir det bara så?

Man kan inte ha mycket tid för varje barn. Får barnen egentid med bara föräldrarna någon gång? Jag gissar att det kan vara svårt att avsätta tid för bara ett barn

Hur det än ligger till så är jag väldigt imponerad av de som har 10, 14 barn. Jag blir imponerad av att mammornas kroppar orkar med så många graviditer.

Får barnen all tid eller får föräldrarna någon egen tid tillsammans och själva? Hur påverkas förhållandet?

I många av de familjer som jag har sett i dessa program så hjälper de äldre barnen med dom yngre. Verkar nästan som dom måste hjälpa till så för att allt ska funka. Eller hjälper dessa barn till frivilligt?

Hur är det att växa upp i såna stora familjer? Jag kan tänka mig att det kan vara på två vis. Det positiva är att det finns alltid nån som kan vara med en så att man slipper vara ensam. Det är väl nackdelen också, det kan säkert vara svårt att finna en plats i hemmet där man kan få vara ensam. För om alla barn ska få egna krypin så måste man bo väldigt stort och bostäder med så många sovrum är svåra att hitta till en rimlig kostnad.

Får barnen ärva allting så som tex kläder och leksaker eller får dom någon gång köpa nytt?

Har många funderingar. Borde egentligen vara lätt för mig att svara på, jag som har sex syskon. Men det är olika åldrar på oss och vi har olika föräldrar, vi har vuxit upp i olika hem, det är tre mammor och två pappor inblandade i syskonskaran. Har knappt någon kontakt alls med alla syskon idag.

  • 58 visningar

Gillar

Kommentarer

Annica
Annica,
Jag har själv 5 syskon och vi har alla samma mamma och pappa. Visst, vi ärvde en hel del men fick även rätt mycket nytt med. Alla fick egentid med föräldrarna då och då, tex varje måndagsmorgon hade jag och pappa egentid då jag väntade på min taxi som skulle åka kl 6, (klev upp kl 4 och var ensam med honom). Min minsta syster bor hemma som enda barnet nu och får massa egentid med de båda. Mina bröder och pappa hade garaget och att hålla på med bilar som gemensamt intresse. Osv. 😊 annicastriss.wordpress.com
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229