Ofrivillig ensamhet

Hade Nyhetsmorgon igång imorse, lyssna på det med ett halv öra. Dom tog upp ensamhet, att det finns ofrivilligt och frivillig ensamhet. Den frivilliga ensamheten kan vara gudomlig skön, där man bara kan tänka på sig själv. Men den ofrivilliga ensamheten är så oerhört jobbigt. Där man bara önskar att få vara med andra. Tänker på den 86 åriga mannen som hade legat död i en vecka innan någon upptäckte att han var död, skrev om det här. Om denna man inte hade fått hem matlådor en gång i veckan, hur länge hade han fått ligga då? Hur länge hade han fått ligga innan någon skulle sakna honom?

Tänker på de gamlingar som jag tar hand om på det ålderdomshem som jag jobbar på. Vissa av dom får besök ett par, tre gånger i veckan. Medans andra får besök ett par gånger om året på sin höjd. Det är så sorgligt att ta hand om dessa ensamma gamlingar. De enda människorna som dom träffar är personalen och de andra brukarna. Vissa av dom pratar om sina anhöriga som aldrig kommer och hälsar på dom. Vi (personalen) vet inte alltid vad vi ska säga.

Det får mig att tänka på mig själv. Hur kommer det att bli när jag hamnar där? Är det någon som kommer att hälsa på mig? Eller kommer jag att få sitta ensam?


#nyhetsmorgon #tv4 #ensamhet #frivillig #ofrivillig
  • 343 visningar

Gillar

Kommentarer

PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Det där är så viktigt att tänka på. Ofrivillig ensamhet verkar vara många som lider av. Jag har för mig att den första depressionen beskrevs som "hämlängtan" när personen diagnotiserades (efter att hen hade dött). Det där är nog en av mina värsta mardrömmar. Att dö hemma utan att någon märker att jag är borta. Samma sak om några av mina närmaste dör på det settet utan att jag märker det. Skulle få så dåligt samvete och bli så besviken på mig själv om det hände. Hoppas du får en fin kväll 😊 // Petra Elisabeth nouw.com/petraelisabeth
melissaskywalkz
melissaskywalkz,
Som sagt jag tänker ofta på sånt, helt sjukt att så många är ensamma när de är äldre.. så sorgligt.nouw.com/melissaskywalkz
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229