Nya stammar utan stambyte

Proline har varit hem till mig och fixat med rören, så att var helt utan avlopp av alla dess slag. Det var tänkt att det skulle vara från måndag morgon till nu ikväll, men som tur så var det endast till igår onsdag.
Det gick rätt bra, hade fått fylla lite petflaskor med vatten så att jag skulle ha vatten i fyra dagar, fast det var hemskt bökigt att det inte ha nått vatten, speciellt när jag behövde gå toaletten. Då fick jag gå iväg till en bajamaja ca 50 meter från huset. Gick inte dit mer än nödvändigt, höll mig in i det längsta innan jag var tvungen att gå iväg.

Det är i sånna här lägen som man upptäcker hur bra man egentligen har det med en fungerande toalett i lägenheten, och även rinnande vatten i lägenheten.

Tänkte hur det var förr, då man fick gå ut på dass som kanske låg en från hemmet, och kallt drog det åt röva när man satt där. Och när man behövde ha vatten fick man gå ut till brunn eller nått annat ställe och hämta vatten. Man har blivit hemskt bortskämd med att allt det där ska finnas i hemmet. 

Men i vissa länder är det fortfarande så, på vissa ställen får dom gå jätte långt för att hämta färskt vatten. Att dom orkar att gå så pass långt för att hämta vattnet. Men i för sig, dom vet inget annat, dom har alltid haft det så. Så att för dom blir det nog en vardag att gå och hämta vatten. Men dom lever på ett annat vis än oss här i Sverige och resten av den moderna världen. Dom lever på ett enklare vis, dom har nog inte samma stress som finns i den moderna världen.

  • 64 visningar

Gillar

Kommentarer

Chrizzan
Chrizzan,
Jag tror att vi egentligen inte vet hur bra vi har det. Toalett.. rinnande vatten.. mat för dagen.. och så gnäller vi.

Ja, att folk inte kan skilja på mitt och ditt..riktigt tråkigt.
nouw.com/chrizzan
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229