Nej betyder aldrig "övertala mig"

Sitter och läser om alla dessa våldtäkter som sker runt om på konserter. Bland annat på Bråvallafestivalen, i Norrköping, där en kvinna enligt uppgift ha blivit våldtagen i sammanband med ett toalett besök. En annan kvinna i 20 års ålder ska ha blivit utsatt för en våldtäkt i publikhavet under Zara Larssons konsert.

Hur kommer det sig att ingen hjälpte kvinnan som blev utsatt i publikhavet. Var det ingen som förstod vad som hände? Var det ingen som såg vad som hände?

Totalt har det varit fyra våldtäkter och ett femtontal ofredande på Bråvallafestivalens två första dagar. På arrangörenas facebooksida så har arrangörena skrivit "Till er som inte kan bete er, som inte kan respektera andra människor. Sluta. Sluta förstöra. Sluta ta er friheter som inte är era att ta" Mycket bra sagt, för enligt mitt tycke så ska man inte vara bland folk om man inte kan bete sig, man ska inte beblanda sig med folk om man inte kan respektera andra.


Under helgen så pågår en gratisfestivalen Putte i Parken i Mariebergsskogen i Karlstad. Under fredagen så inkom det 16 anmälningar om sexuella ofredanden som polisen utreder. Det är unga tjejer som har blivit utsatta, den yngsta så ung som 12 år och den äldsta är 17 år. Tillvägagångssättet varit detsamma i samtliga anmälningar. Tjejerna som anmält har berättat att de omringats av mellan sju och åtta killar. Killarna smyger sig runt tjejen och blir närgångna genom att tafsa och stoppa händerna innanför kläderna eller kysser tjejen.

Två killar unga, ensamkommande killar från ett HVB-hem blev utpekade och gripna under natten, men blev släppta kort därpå. Ingen av tjejerna ska ha skadats fysiskt, men är chockade.

Polisen kommer att ha en ökad bevakning under lördagen på festivalen. Men exakt hur den ser ut vill polisen av taktiska skäl inte gå in på.


Jag funderar varför utsätter man en annan människa för en sådan hemsk sak som en våldtäkt. Varför förstår varför den som blir utsatt för våldtäkten inte blir förstådd när den säger nej eller stretar emot och gör allt för att komma därifrån. Den som blir utsatt kommer att bli ärrad resten av livet av denna händelse.

​#hatarvåld #sexuella #närmanden #konsert #bråvalla2016 #rape 

  • Nyheter
  • 98 visningar

Gillar

Kommentarer

Amanda Jona [SPONTAN]
Amanda Jona [SPONTAN],
Detta är bara vidrigt på alla sätt och vis. Var är respekten för andra människor?spontan.blogg.se
SnabelA
SnabelA,
Ja du det kan man fundera över.
Den är borta hos många.
nouw.com/snabela
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229