Misshandlad sen barnsben

Håller på att läsa den sanningsbaserade boken "Pojken som inte fanns", andra boken i en triologi. Den första heter "Pojken som kallades Det" och den tredje och sista heter "Pojken som överlevde". Dom är skrivna av en som heter Dave Pelzer. De två första böckerna är väldigt gripande och hemska.Det fick mig att fundera på hur barn växer upp i dag, vilken stor skillnad det är hur bra barn egentligen har det. Att det är väldigt stor klass skillnad. Vissa barn får allting dom pekar på, och föräldrarna gör allting för barnen. Dessa barn kan tro senare i livet att man kan få allting. Sen så finns det barn som har den oturen som David, pojken i böckerna, blir misshandlad både psykiskt och fysiskt.Hur kan man vilja göra nått sånt mot ett barn, mot en annan människa överhuvudtaget? Hur kan samhället inte se vad som sker? Visst kan sådana här saker ske i det tysta. Men ofta händer det nog att människor väljer att inte se fast dom ser vad som sker, det är ännu mer fel enligt mig. Vad kan jag göra för att motverka att dessa hemskheter sker? Finns det något jag kan göra?

Visst får man uppfostra sina barn hur man vill. Men man kan ju försöka att få barnen till bra vuxna, och att måste jobba om man vill ha något, att allting inte serveras på ett silverfat. Världen anpassar sig aldrig efter en enskild person, utan personen måste anpassa sig efter världen för att det ska funka. 

Låt barn vara barn. Uppfostra era barn. Låt bli misshandeln. Lyssna till era barn.

Ett barn behöver inte leksaker, ett barn behöver en förälder som älskar dom över allting annat och som kan rätta dom när dom gör fel, som hjälper dom när dom är i nöd.

​#misshandel #davepelzer #fosterplacerad

  • 96 visningar

Gillar

Kommentarer

majsansnajsan
majsansnajsan,
Jag har läst dessa böcker,mådde dåligt efteråt.Men de var bra och gripande.När jag läste Pojken som kallades det,var jag tvungen att lägga ifrån mig boken ibland,för jag tyckte att det var så hemskt,det som han fick uppleva.....
nouw.com/majsansnajsan
SnabelA
SnabelA,
Det är en bok som jag rekommenderar till andra, förhoppningsvis så kommer ögonen öppnas.
nouw.com/snabela