Merlin

Jag har nyligen tittat klart på fantasy serien "Merlin" på netflix. En otroligt bra serie enligt mitt tycke. Där man får uppleva hur det var under medeltiden (tror jag att det är iallafall). Jag tror att dom allra flesta har hört talats om trollkarlen Merlin, han finns även med i disney filmen "Svärdet i stenen". Men till skillnad från disney filmen där Merlin är en gammal man så är han en ung man, kanske runt 20 års åldern. I disney filmen så är Kung Arthur en ung springpojke, så är han en ung man i ca 20 års åldern och är redan medlem i kungafamiljen i serien.

I netflix serie Merlin så blir Kung Arthur och Merlin god vänner. Eftersom trolldom är förbjudet i Camelot så måste Merlin hålla sina kunskaper om trolldom hemlig för alla, det är ytterst få personer som känner till hans kunskaper.

Man får även lära känna draken Kilgharrah som är den sista i sitt slag. Man får även lära känna druiden Mordred, som ödet säger ska döda Kung Arthur.

I serien så ser man bland annat Colin Morgan, Bradley James och Katie McGrath.

Denna serie rekommenderar jag verkligen. Även om slutet inte blev så som jag hade velat att det skulle jag bli, så tycker jag verkligen att det är något man ska se. Det är en serie på fem säsonger, och dom flesta avsnitten är under timmen.

  • Film
  • 35 visningar

Gillar

Kommentarer

Johanna,

Uppleva hur det var på Medeltiden 😊 Lite svårt att inte skratta där men det är klart. Det var väl kanske lite som i serien fast en hel del kan de ju inte ta med. Tack och lov att vi lever nu så att vi kan se fantasiserier på Netflix om Medeltiden, eller hur? 😉

gratisbilder.nu/far-jag-redigera-gratis-bi
Fox,

Låter som en film man får lägga till på ”kolla senare”

nicklasfox.se