Lata, odisciplenarade och orealistiska ungdomar

Sitter och läser på Aftonbladet om hur lata, odisciplenerade och orealistiska dagens ungdomar på arbetsmarknaden är. Artikeln som jag har läst är det några personer från olika callcenterföretag som är interjuvade, bland annat Ingrid Larsson som är personalansvarig hos Ageris Kontaktcenter, ser en generatiosskillnad. Enligt henne så sa folk förr "Tack, jag fick anställning", nu så säger folk "Varsågod, jag kom idag också". Hon säger även att jobba på ett callcenter är ett kanon jobb som ingångsjobb. Hon har fått in ansökningar där det står att ansökaren inte pallar med heltid, i andra kan det stå "Mina föräldrar tycker att det är dags att jag skaffar mig ett jobb". På de företag som hon är personalansvarig på är dom väldigt noga med att hålla tiderna, att man kommer klockan nio om man börjar nio, och inte tio över nio.

Christian Paulsson som är vd för Hubbr säger att man måste satsa på glad personal, är inte lika hård när det gäller att hålla tiderna för att ungdomen har alltid haft svårt att passa tiden. Även han tycker att det är svårt att få tag i folk idag. Hubbr köpte en lista med 100 namn där personerna var mellan 18-24 år och erbjöd dom jobb, som resulterade i en anställning.

Jag själv kan förstå att många inte vill jobba på ett callcenterföretag, på grund av bland annat att dom flesta ogillar telefonförsäljare av olika orsaker. Men jag kan se det så här, om dessa företag vill ha personal så kanske dom ska satsa på en annan generation än ungdomarna. Som tex långtids arbetslösa.

Sen om man kollar andra yrken än callcenter så är det många ställen som en person får ha många olika roller. En av orsakerna till detta är på grund av många företag vill spara in pengar. Men jag kan känna att det är bättre att det anställs fler så att varje arbetare får en varsin roll som dom kan lägga sin tid på, och inte alltiallo.

På andra ställen så får arbetarna hoppa in och jobba på sina lediga dagar, på grund av att det fattas folk, dom ska alltid ska stå redo att hoppa in extra för att det fattas folk. Många av dessa yrken finns det väldigt många som vill jobba, men inte får jobba.


En fundering som jag bara kom på att tänka på nu, hur stor av arbetslösheten vill vara arbetslösa och hur stor del vill ha jobb, men inte får något.

#arbetslös #ungdom #arbete #lat #odisciplenarade #orealistiska

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229