Låg död i en vecka

Läste en artikel i den lokala tidningen i tisdags som jag fortfarande går och tänker på. Den handla om en 86 årig man som avled i sitt hem och fanns död i sitt hem efter att ha legat död i en vecka. Den enda hjälpen han hade fått var matlådor en gång i veckan av hemtjänsten, och när han inte hade beställt nya matlådor så undersökte hemtjänsten det och fann honom död i hemmet, läkaren som tillkallades konstatera att mannen hade varit död i en vecka.

Det får mig att tänka på hur många människor som lever helt ensamma och som är väldigt ensamma. Som ingen kanske skulle sakna i första taget, eller som ingen skulle sakna överhuvudtaget om dom skulle försvinna.

Det får mig att tänka på skulle någon sakna mig ifall jag försvann?

Skulle någon överhuvudtaget märka ifall jag försvann?#avliden #hemtjänsten #ensam #matlådor

  • Nyheter
  • 167 visningar

Gillar

Kommentarer

Madde,
Så tragiskt, många skyller allt på hemtjänsten, men de gör ju bara det som finns beslut på. IUndrar fortfarande vart anhöriga, och grannar finns?
www.nouw.com/madelena
Carolina,
Det är galet obehagligt att det är så. Att det inte finns fler som tittar till dessa äldre personer. Dem är värda så himla mycket mer! ♥
knaset.com
Fnulan,
Åh nej, jag får alldeles ont i magen och hjärtat. Måtte det aldig hända NÅGON. Kram
www.fnulan.se
Jeanette,
Ryser av tanken. Så trist att behöva avlida ensam så utan att ha nån hos sig 😟 Jag job ar med äldre och min kollega hitta för några få år sen en kväll en kvinna som hade dött när vi jobbade, vi gjorde HLR men det var såklart för sent för hon var helt blå. Henne fann vi dock inte så långt efter det hände, men hemskt för de som bor ensamma och att det kan ta så lång tid innan det blir upptäckt.
lifebyjia.se
Denevigaresenären
,
Så tragiskt. Inget ska behöva hamna i sådran situation 😔
IdaLipika
IdaLipika,
Men fy vad sorligt!!
Jag blir så ledsen då jag läser sånthär, man tror ju inte att sånt händer idag liksom... 😟
nouw.com/idalipika
Blir så ledsen av att läsa sådant där 😟. Man ser det titt som tätt, lika människor som legat i flera år utan att någon vetat. Tänker på hur hemskt det måste vara att dö så ensam att ingen märker när man är borta 😟
www.saramadeleine.se
Kamilla,
Det är så sorgligt när människor blir så ensam och ingen saknar dem.
kamillaskamera.com/
Amandizan
Amandizan,
Fy vad dåligt av hemtjänsten att Inte ha mer syn. Förstår hur du tänker brukar själv funderar om någon skulle sakna mig om jag dog.
nouw.com/amandizan
melissaskywalkz
melissaskywalkz,
Jag kommer ihåg den artikeln. Kommer ihåg att jag också reagerade på det, fyfan. Tyvärr finns det många äldre som inte har några anhöriga, det är sjukt tragiskt.
nouw.com/melissaskywalkz