Jobbigt att bära

Denna ständiga smärta som jag bär på är så jobbigt att bära, smärtan som blir värre i perioder. Den dagliga smärtan kan jag hantera, men när dessa perioder då jag får ont i axlar, nacke och huvud dagligen är jobbiga. Då blir det att knapra piller så att smärtan blir lite bättre och lite mer under kontroll. Dessa perioder kommer väldigt olika, men känns lika. I dessa perioder mår jag dåligt om det är för varmt, för kallt, för blåsigt, för mycket ljud, fel sorts ljus.

Som yngre led jag av migrän, men som tur så har jag aldrig riktig migrän attacker nu för tiden, men får istället väldig svår huvudvärk lite titt som tätt. Huvudvärk som jag skulle kunna kalla för migrän "light" om det skulle finnas.

Är inne i en sådan period nu då jag vaknar med huvudvärk, får börja dagen med att stoppa i mig lite piller så att den värsta smärtan iallafall försvinner, så att det blir lite mer handerbart. Men helt bra blir det aldrig, det får jag väl acceptera antar jag.

Känner att jag måste ta och kolla upp hos läkaren varför jag har denna ständiga smärta i kroppen. Men drar mig för att kolla upp det, inte för att jag inte vill inte vill veta. Utan mer för att det känns som jag inte kommer att bli tagen på allvar. Misstänker att läkaren kommer att säga att smärtan beror på min övervikt, och om jag skulle gå ner i vikt så skulle jag inte ha smärtan kvar. Kan nog stämma att en del av smärtan beror på min övervikt, men inte helt och hållet pga att jag har haft denna smärta redan innan jag hade denna övervikt.

Har pratat lite med folk och beskrivit hur jag har det, och några har sagt att det kanske är fibromyalgi jag har. För de symtom som jag har stämmer in på fibromyalgi. Symtom som tex smärta i axlar, rygg, höfter. Smärtan i höften som blev värre efter att jag var gravid, fick då foglossning, som jag fortfarande känner av. Även symtom som att vara ständigt trött, att det inte spelar nån roll hur mycket jag sover så blir jag aldrig riktigt utsövd. Men att ta sig till läkaren och få denna utredning är nog inte det lättaste tror jag. Så därför så drar jag mig för att göra detta.

#smärta #migrän #övervikt #misstrodd #fibromyalgi
  • 163 visningar

Gillar

Kommentarer

Annica
Annica,
Alltså.. Bästa vore ju att gå till läkaren, byt läkare om du mött en som inte var bra för diG. Sök runt. Kanske finns det någon läkare som kan detta med fibro? mamaannica.com
Moa Larsson
Moa Larsson,
Jag känner igen det där med att vara rädd att inte bli tagen på allvar. Läkarna missade min hjärtsjukdom med två år för att de stirrade sig blint på att jag säkert bara var en tonåring som behövde uppmärksamhet efter min pappas död. Men stå på dig! Sök hjälp, och kriga tills du hittar en läkare som tar dig på allvar. Du kanske behöver byta läkare om den första inte vill ta dig på allvar, men jag lovar att det kommer att vara värt allting i längden. Stor kram ❤️nouw.com/moafidelie
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229