Jag ska döda dig din jävla fittmamma

​Läste en väldigt intressant debatt hos nyheter24 som handla om att läxa upp olydiga barn, när är det rätt och när det är fel. Vems ansvar är det egentligen att "läxa upp" och uppfostra barnen? Är det bara föräldrarnas ansvar?

Om man frågar mig så är det föräldrarna som bär huvudansvaret. Det är föräldrarna som bär huvudansvaret att lära barnen vad som är rätt och fel, att sätta gränserna. Sen så är det andra vuxna som ska hjälpa till "läxa upp" barnen.

Det är som Malin Meekatt Birgersson skriver i debattartikeln när hon hade en familj på besök i sitt hem. Det sexåriga barnet satt i soffan med hennes barn och sitter och kallar sin mamma "jävla fittmamma” och säger att han ska döda henne. Bägaren rann över för Malin och säger "I det här huset pratar vi inte på det viset till varandra. Var snäll och ta på dig skorna och gå ut". Den sex årigas mamma blir jätte arg på Malin och tycker att det inte var så farligt och att pojken inte menar det. Mamman anser att Malin inte har nån rätt att säga till hennes barn, och det sluta med att Malin inte har någon kontakt med familjen längre. På grund av att hon inte vill att hennes barn ska lära sig att det är okej att säga sånna saker till eller om någon.

Jag tycker att man ska lära sina barn vad som är okej att säga, och HUR man säger sakerna. Man ska rätta barnen när dom gör fel, så att dom vet hur man beter sig i olika sammanhang. Vad som gäller när man är och hälsar på någon så är det dennes husregler som gäller är något man ska lära barnen.

Malin ställer även frågan varför det är så tabu att läxa upp olydiga barn och att vi alla har ett gemensamt ansvar att barnen blir bra vuxna. Att alla har ansvaret att stoppa mobbingen som sker på skolgården, och även misshandeln i busskuren en sen fredagskväll. Jag skulle inte ha hjärta att bara gå förbi och blunda, för att det inte var mitt barn som slog.

Visst kommer ditt barn ogilla dig väldigt mycket om man "läxar upp" barnet. Men det är bara för stunden, det går fort över. Men det är ett sätt för att lära barnet att livet inte alltid är en solskenspromenad, att det ibland kan dyka upp regnmoln. Att om barnet gör nått som är fel så blir det konsekvenser.

Gillar

Kommentarer

Trippelfarsan
Trippelfarsan,
I det läget hade det varit pä plats att även passa på att uppfostra föräldern i mitt tycke. Företrädelsevis genom sko-metoden som redan praktiserats med gott resultat. trippelfarsan.com
Diana
Diana,
Jag tycker det här är en självklar fråga, det är klart att det är föräldrar som ska uppfostra sina barn, vem skulle annars göra det?? Det finns liksom ingen annan, det är ju inte min grannes ansvar.

Och att man ens låter sina barn tala till en på det viset?? Blir rasande på såna föräldrar som inte lär sina barn respekt, för det är just såna barn som sen växer upp och sen blir mobbare, haters, behandlar kvinnor respektlöst etc.
Bra gjort av Mekatt!
lamadre.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229