Jag är inget fan

Årets första snö har fallit. Jag gillar det verkligen inte, jag gillar inte vintern. Det är kallt, halkigt och mörkt.

Kylan tycker jag inte alls om för att jag är så frusen av mig. Kylan gör så att man måste klä på sig så mycket, så att jag hinner bli genomsvettig innan jag hunnit ut. Men fördelen är då att kan jag dölja mig alla lager med kläder.

Halkan tycker jag inte heller om, för att vart jag än går så är det halt. Spelar ingen roll vart eller hur jag går, så är risken stor att jag halkar omkull. Har fått rådet att jag ska vara avslappnad när jag är ute och går när det är halkigt, för om jag skulle halka så skulle jag slå mig mindre. Men det är lättare sagt än gjort, jag spänner mig för att jag inte vill halka. Halkan gör även så att jag inte kan cykla, för att jag vägrar cykla när det är halt ute,  för om jag skulle halka omkull med cykeln så skulle jag slå mig mera.

Mörkret gör så att jag blir så mycket tröttare. Det är mörkt när jag vaknar och ska iväg till jobbet. Det är mörkt när jag slutar jobbet. Det är så mycket svårare att kliva upp på morgonen när det är mörkt. Men dock är det lättare att somna om kvällarna när det är mörkt, så att det finns en fördel med mörkret.

Det finns vissa fördelar med vintern. Några fördelar har jag redan nämnt. Andra fördelar är att jag slipper ha dåligt samvete  om jag inte skulle komma ut en dag. En annan fördel är att man kan tända ljus om kvällarna och mysa.

Men om man ska jämföra fördelarna med nackdelarna, så väger nackdelarna tyngre. Jag gillar inte vintern.

  • 78 visningar

Gillar

Kommentarer

Sara
Sara,
Jag är heller ingen vintermönniska och längtar redan till sommaren...sarapsvardag.se
Marie
Marie,
Då hoppas jag det blir en mild och snabb vinter så du får uppskatta våren istället! Hoppas dagen blir härlig och sången var förresten himla fin 😊mariewigunsjo.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229