Irritationsobjekt #3

Denna gång tänkte jag skriva om hundar. Har för mig att jag har skrivit om det förr, men det tåls att skriva om det igen.

Jag har funderat på många gånger VARFÖR man ska ha hundarna okopplade på ställen där man möter mycket folk. Senast här om kvällen när jag var på väg hem från jobbet så mötte jag en äldre man som var ute med sin hund, och hunden var okopplad och sprang före ägaren. Ägaren ropar på håll att det går bra och att hunden är snäll. Just där jag mötte dom är det mycket människor som går. Tycker att där man kan möta folk så ska hundarna vara kopplade. För att man kan aldrig veta om den möter efter vägen är hundrädd eller har en allvarlig allergi mot hundar.

Har även mött ägare som har sånna där "rullkoppel" som gör så att hunden kan gå flera meter framför ägaren. Jag kan tycka att när man möter folk så ska man visa hänsyn och korta ner kopplet och inte låta hunden springa 10 meter framför.

En annan sak med hundar och deras ägare som är vidrigt tycker jag är skiten som lämnas kvar. Längs gångvägen mellan mitt hem och barnens skola, är det otroligt många barn och människor som går dagligen. Skolbarnen går där varje dag till och från skolan. Den gångvägen är även populär att rasta sina hundar. Och otroligt många ägare som struntar i att plocka upp bajset efter sin hund. På en sträcka på ca 50 meter kan man hitta uppåt 20 högar i olika storlekar efter hundarna som ägarna har lämnat kvar. Varför är det så himla svårt att plocka upp skiten efter sin hund?

Vissa ska inte ha hund enligt mig. Det är inte hunden som jag irriterar mig på, utan det är ägarna som inte har nå vett.


#hund #ägare #irritation #skit

Gillar

Kommentarer