Helt onödigt

I förra veckan klubbades det om att ett av de centrala äldreboenden här i stan ska bomma igen. De pensionärer som bor där nu ska slussas ut till andra boenden, som redan nu är fulla. Personalen som har en tjänst där på boendet ska bli erbjudna en annan tjänst inom kommunen.


En anledning till att det ska bomma igen är för att kommun ska spara pengar. Det komiska är att samma summa som kommunen sparar in på att stänga igen detta äldreboende är samma summa som kommunen tänker lägga på att bygga en bandyhall. En bandyhall som är helt meningslös när det finns en helt fungerande bandyplan (men dock utomhus), den konstfrusna banan kom 1984, och har använts sen dess. Så varför inte fortsätta att använda den? En bandyhall gynnar en liten del av samhället, så för dom som inte är bandyintresserad så är ett bandyhalls-bygge helt onödigt.

Det är även bestämt att bygga om järnvägsstation och busstation, och tydligen ska den byggas om så att det ska byggas ihop med bandyhallen som ska byggas. En kostnad som kommunen ska vara delaktig i och betala.

Till dessa två saker finns det tydligen pengar till, två onödiga saker att bygga. Men det finns inte pengar att ha kvar ett boende där våra äldre bor, dom som har byggt upp vårat land. Vissa människor tänker inte längre än vad näsan räcker på dom.

#bandy #bandyhall #äldreomsorgen #sparapengar #nybygge #kommunen
  • 170 visningar

Gillar

Kommentarer

maria
maria,
Jobbat flera år inom äldrevården. Jobbigt när de som bor hemma tvingas vara kvar hemma för att alla hem är upptagna. I värsta fall har det blivit intagna på långvården i väntan på plats men ännu ett år senare inte fått någon. Tycker vi borde ta bättre hand om föregående generationermariasliv.net
katjaziden
katjaziden,
Fy vad tråkigt när det blIR dessa prioriteringar 😫nouw.com/katjaziden
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229