Har jag några hjärnceller?

Jag kanske är oförstående eller så har jag inga hjärnceller. Men jag förstår mig inte på vissa människor. Jag tänker på katter. I alla områden som jag har varit på, både i denna stad som jag bor i, och även på andra ställen, så ser jag katter som springer omkring. Jag förstår mig inte på varför man ska släppa sina katter löst vind för våg i bostadsområden. Att säga att det är kattens natur att få vara ute och springa, så kan man säga att det är även hundens natur att springa löst på bostadsområdena så som katterna gör. Men det är i stort sett ingen som släpper ut sina hundar så som katterna blir utsläppta. Får en känsla av att hundarna är mer värda än vad katterna är.

Men det är så tråkigt att katterna får springa runt hur som helst lite här och där.
Ägarna har noll koll på vad deras katter gör utomhus, dom vet inte om att katterna gör sina behov i sandlådorna på områdets lekparker.
Ägarna vet inte om den hamnar i nått bråk, eller träffar på fel sortens människor som misshandlar dom på olika vis.
Ägarna vet inte om deras okastrerade hankatt gör en okastrerad honkatt dräktig.
Ägarna vet inte om deras katt blir skadad eller dödad om den blir påkörd av nån bil.

Sen så ser man en massa annonser lite här och där om någon som har sett deras katt som har varit borta i ett x antal dagar. Då frågar jag mig själv, varför släppte du ut katten från första början? Är inte din katt mer värd än så? Skulle du släppa ut dina barn så som du gör med din katt?

Jag har två katter, och dom får endast gå ut med mig, i koppel. Dom är alldeles för värdefulla för mig för att släppas ut vind för våg.

Jag avrundar detta inlägg med att säga. Ta hand om era katter. Var rädd om dom. Även dom är en familjemedlem som ska beskyddas och tas hand om.


#katter #hundar #ägare #familjemedlem #oförstående #misshandel #påkörd #överkörd

  • Djur
  • 70 visningar

Gillar

Kommentarer

Pärla
,
Jag håller helt med dig. Katter verkar vara ett sådant djur folk verkar tycka att man kan skaffa och sen är det bra, man behöver inte göra så mycket mer typ. De har ingen status allt tyvärr och de blir släppta vind för våg.
Vissa är ju utekatter man jag kan förstå hur du tänker. Kan ju hända va som helst egentligen om dom är ensamma.
soclosedecember.nu/
2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,
Ja du det där var ett intressant ämne 😊 det har jag faktiskt aldrig tänkt på..
nouw.com/2barnsmammaochfru
Madde ,
Det där är svårt- Har haft många katter, och varenda gång är tanken att ha en innekatt. Tyvärr har det misslyckats totalt De ska bara ut, och du har rätt i att jag faktiskt inte har någon koll. Det är heltd omöjligt. En hund är ju trots allt lättare än vad en katt är på sättet. Mhin dotter fick göra sig av med sin katt pga att det var stört omöjligt att ha den som inne katt. Katten vi har nu är ren innekatt, och hon vill verkligen inte ut.
www.nouw.com/madelena
AngelicaElversson
AngelicaElversson,
Frågan är verkligen bred... Beroende på vart man bor och om dem fötts ute tex så är det ju elakt att ha dem som inne katter. Men jag skulle aldrig släppa ut min bebisar, nu bor jag vid större väg osv, men jag är så rädd om dem så även om vi skulle flytta till hus, så är dem inte vana vid ute livet, bara inglasad balkong. Så nej, dem får inte gå ut. <3
nouw.com/angelicaelversson
Tess,
Förstår inte heller hur vissa tänker de liksom skaffa katt sen är de bra med den saken visst katter är självständiga men ändå finns de ju ansvar hos de. Ute som inne katter man måste se så de är trygga å de
blondinas.se