Graffiti

Vart jag än vänder ansiktet så finns det graffiti i olika former och färger, vissa saker ser värre ut än andra. Vissa saker funderar jag över vad det egentligen betyder och vad det föreställer. Medans vissa saker är väldigt fina och man ser vad det föreställer och man kan tycka att det kan få vara kvar.

Dessa två bilder knäppte jag nu när jag var på väg från jobbet idag, dom är nästan bredvid varandra. Den högra har jag funderat på många gånger när jag gått förbi den vad den egentligen föreställer, men har inte lyckats komma fram till något. Ser ut som en skalle av nått djur nertill, ser även ut som ett par vingar, men resten då...???


Sen så finns det dom som klottrar/skriver nått, vissa ord förstår jag mig inte på alls vad dom betyder, vad dom innebär. Dessa fem bilder är tagna på samma ställe som dom två ovan. Inget av dessa tycker jag var nå fina direkt, inget som dom egentligen har ansträngt sig så värst mycket för att göra direkt.


Mycket av den graffitin som finns har nått slags budskap av nån form. Mycket politiska budskap eller "fula" ord (så som tex hora och svartskalle). Men måste man verkligen måla sina budskap på allmäna ställen? Gör man det för att man inte vill eller vågar stå för sina budskap själv?

Idag så är graffiti olagligt, det ska det vara tycker jag till en viss del. På vissa ställen tycker jag att det ska vara okej att göra, om man gör det bra, om man gör rätt sak på rätt ställe.

  • 58 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229