Förstföderska vid 72 års ålder

Läste en artikel hos aftonbladet om en 72 årig kvinna i Indien har fått sitt första barn. Hon blev gravid efter två års IVF-behandling på en klinik som först var skeptisk till att ge paret behandlingen, men när olika tester visade att Daljinder (som kvinnan heter) skulle kunna bära ett barn gav man det en chans.

– Jag försökte först att undvika fallet eftersom hon var väldigt svag, men sedan visade medicinska tester normala värden och att hon skulle kunna bära barnet, säger Anurag Bishnoi, som driver kliniken.

Mohinder, som är maken, är 79 år och dom båda två är pensionärer. Dom har varit ilag i 47 år.

Jag tycker fortfarande att det är fel att att skaffa barn vid den åldern. Då är man bara självisk. Man ska först och främst tänka på barnet, för att man kommer inte finnas så länge för barnet. Sen så kommer man inte orka att ta hand om ett barn på heltid vid den åldern. Omgivningen kommer att tro att det är mor- eller far- föräldrar istället för föräldrar. 

Ingen klinik här i Sverige skulle godkänna till en sån pass gammal kvinna till en IVF-behandling. Rekommenderas att kvinnorna inte är äldre än 45 år.

Även om man KAN bära ett barn så betyder det inte att det är rätt. Man ska tänka ett steg längre än bara för stunden. 

Hela artikeln går att läsa HÄR

  • Länkar
  • 64 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229