Familjens svarta får

Många tunga och jobbiga tankar kommer smygandes, som vid så många andra gånger. Vissa gånger går det att få bort dessa tankar rätt fort. Andra gånger dras jag bara ner i ett bottenlöst, svart hål där jag bara faller och faller. Tankarna och frågorna bara snurrar runt och drar mig djupare ner. Tankar och frågor som gör så att det är svårare att komma upp igen. Tankar som "Tänk om" och "Varför". Frågor som "Är det så här jag kommer leva resten av livet?"

När jag kollar runt hur alla andra lever sina liv så kan jag ibland känna lite avundsjuka. Jag ser vilket rikt liv dom har, då pratar jag inte om rikt på pengar utan rikt på människor som finns i deras liv, hur långt andra människor har kommit i sina liv. Jag erkänner att jag ibland kan vara avundsjuk på allt detta. Jag vill ha ett rikt liv, jag vill ha bra kontakt med andra människor.

Men nu är det tyvärr inte så. Ibland så känns det som jag vore familjen svarta får, familjens outsiders, den enda som inte har lyckats med något i familjen. Eller känns så rätt ofta om jag ska erkänna, inte bara ibland. Har en rätt stor familj, många av dom har jag inte träffat på väldigt många år. Vissa av dessa människor är inte värda att lägga ner någon tid på, för att dom har visat sånt lite intresse för mig. Men ändå så kan jag få tankar som jag inte borde få, varför valdes jag bort? Passa jag inte in bilden för att jag inte är lagom social, lagom smart och lagom framåt?

Jag umgås typ aldrig med människor, är lite folkskygg, ofta jag drar mig undan för att jag inte vet hur jag ska bete mig bland folk. Ibland så kan jag känna att jag inte passar in. Men ändå så finns en längtan att träffa folk, lära känna folk. Men vet dock inte hur det ska gå till väga då jag inte vet vart jag ska träffa folk som kan acceptera mig för den jag är och inte försvinner.

#svartafåret #outsiders #folkskygg

  • 73 visningar

Gillar

Kommentarer

Anonym
Anonym,
Fint typsnitt.
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229