Du borde gömma dig nu

Barn är underbara, härliga och mysiga. Även när dom är på viset då inget duger, allt är fel och dom är på dåligt humör, kanske bara lite mindre underbara, härliga och mysiga. Dom kan komma med härliga kommentarer, och även säga otäcka saker. Som tex denna, detta får en att fundera om själavandring och återuppståndelse verkligen är sann. Har hört många prata om tidigare liv, och vissa kan prata om saker in i detalj om saker som dom kanske aldrig kanske har haft möjlighet att uppleva i detta liv.

– Du är den bästa mamman jag någonsin haft.
- Jag är den enda mamman du någonsin haft.
– Det sa alla mina andra mammor också.

Eller om man läser denna om en far och en dotter. Är det en far som inte vill lämna sina barn eller är det en dotter som inte vill släppa taget om sin far?

Min syster var 11 år när vår pappa gick bort. Några dagar senare vaknade jag mitt i natten av ett bankande ljud och sprang ner till hallen. Där hittade jag min syster som desperat försökte få upp ytterdörren. ”Han vill komma tillbaka in, vi måste släppa in honom igen!”

Jag vet ju att barn vet mer än vad oftast tror, men hur mycket mer vet barnen och vad ser dom som vi vuxna inte ser?

”Min lilla kusin ritade en teckning på ett stort svart monster och sa: Han sa åt mig att rita det här. Han kommer snart för att hämta dig. Du borde gömma dig nu.”

Eller om man läser denna, gott och ont finns här i världen, men finns det några högre makter som Gud och Djävulen?

– Du måste gå och lägga dig nu.
– Jag skulle gärna göra det. Men djävulen står bakom dig.

Eller denna:

– Varför gråter du?
– Läskig man.
– Var?
– Där (pekar mot ett mörkt hörn av rummet).
”När jag vände mig om rasade en släkt lampa ner från en hylla i just det mörka hörnet. Vår dotter sov tillsammans med oss den natten.”

Visst kan barn ha livlig fantasi, men kan dom verkligen fantisera ihop sånna där saker? Är det nått dom bara får för sig? Eller är det nått där som barnen ser? Har hört att alla barn är öppna för tex det övernaturliga som att se andar, spöken och liknade saker. Att det försvinner ju äldre barnen blir pågrund av att föräldrarna lugnar barnen genom att säga att det inte finns något där.

Jag själv vet inte hur jag skulle reagera ifall någon utav mina barn skulle säga nått sånt där, är det nått man ska försöka att avfärda eller är det något man ska prata om och försöka att ta reda på vad dom menar?

#spöken #monster #läskigt #ledsen #själavandring #återuppstå

  • 103 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229