Du är den du väljer att vara

De senaste dagarna har barnen tittat mycket på en film från 1999, "Järnjätten", det är en film baserad på boken "Järnmannen" som är skriven av Ted Hughes. En väldigt fin film som utspelar sig i Maine i USA, den handlar om vänskapen mellan en stor robot som faller från himlen och pojken Hoghart. Eftersom myndigheterna är ute efter Järnjätten, det namn som roboten får av Hoghart, blir han tvungen att gömma sig på ett skrotupplag som ägs av Hogharts vän Dean.

Efter en scen där några jägare skjuter ett rådjur, som bevittnas av Järnjätten och Hoghart. Järnjätten blir fundersam varför rådjuret ligger där död, Hoghart försöker att förklara på bästa vis. En mening som sas av Hoghart fastna väldigt mycket hos mig var "Det är fel att döda, men det är inte fel att dö". Tänk om alla hade den inställningen, världen skulle se mycket bättre då.

En annan mening som sas först av Dean, som senare sas vid ett flertal gånger, var "Du är den du väljer vem du ska vara". Tänk om det vore så enkelt, tänk om man fick vara den vilja vara utan att behöva förklara sig. Att slippa följa strömmen och ändå bli accepterad för den man väljer att vara.

Tänk om världen kunde vara annorlunda. Det skulle vara lättare att leva utan en massa med krig och hat, om alla kunde acceptera varandra för de val dom gör och för att alla inte är lika.

Jag avrundar detta inlägga med meningarna som tåls att upprepa.

Det är fel att döda, men det är inte fel att dö

Du är den du väljer vem du ska vara

  • Film
  • 153 visningar

Gillar

Kommentarer

Jennifer Queen
Jennifer Queen,
Jätte bra inlägg!! Svar: Ja det är riktigt svårt och jobbigt 😟thequeenie.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229