Det är privat

Sitter och läser på aftonbladet om barnmorskorna, var av Ellinor Grimmark är den ena, som förlorade målet i arbetsdomstolen för att dom vägrar att göra abort. AD slog fast att alla barnmorskor ska vara beredda att jobba med alla arbetsuppgifter på kvinnoklinikerna. Barnmorskornas juridiska ombud anser dock att landstingens och AD:s inställning ger ett alltför snävt utrymme för människor med olika trosuppfattning i offentlig verksamhet.

Enligt min uppfattning om man inte kan uppfylla allt som yrket innebär så ska man antingen fundera ifall man har rätt jobb eller om man inte kan eller vill utföra arbetsuppgiften så ska man hjälpa till så att uppgiften blir löst. Så i detta fall som dessa barnmorskorna vägrar göra så skulle dom ha skickat kvinnorna till andra barnmorskor, eller tänkt om va dom egentligen jobbar med, att utföra en abort tillhör barnmorskeyrket. Jag tycker, som säkert många andra tycker, så ska man inte blanda in privatlivet i jobbet. För att den enskildes trosuppfattning är en privatsak.

Att göra en abort är inte alltid en lätt sak för en kvinna att bestämma sig för. För att det är ingen annan än kvinnan själv som vet varför kvinnan vill göra en abort. Det finns säkert minst hundra olika anledningar till varför en kvinna vill göra en abort. För mig är det en självklarhet att få göra en abort om kvinnan vill göra det. Det är ingen som ska neka en kvinna till att göra en abort.

  • 0 visningar

Gillar

Kommentarer

Fröken hauffmam
Fröken hauffmam,
Så om jag skulle vara nykter alkolist som servitör/servitris, kan jag då vägra servera alkohol? 😉 eller muslim på ett grisslakteri. man kan dra det hur långt som helst. Tycker någon borde sätta ner foten i denna fråga! Det är en självklarhet. Punkt slut 😉www.familjeliv.se/blogg/frokenhauffman
SnabelA
SnabelA,
Jag tror att om man skulle vara muslim så skulle man troligtvis inte börja jobba på ett grisslakteri pga att man vet vad yrket handlar om. Det är lika som att jobba som barnmorska, man vet vad yrket handlar om innan man börjar jobba med det.nouw.com/snabela
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229