Brokeback mountain

Satt och tittade på Brokeback mountain här om dagen. Var väl inte direkt bra, men inte heller dålig. Det var lite långsam handling.
Men ändå så gjorde den så att mina tankar satte igång att snurra runt om homosexualitet. Att förr så accepterades man inte om man var homosexuell, att i bästa fall så blev man utfryst av alla, men i de flesta fall var det värre. Måste ha varit väldigt jobbigt att behöva smyga om sin läggning, att inte kunna säga vem dom älskar.

Idag så är det som tur acceptabelt med att vara homo- och  bi- sexuell, iallafall av dom allra flesta, men det finns en del undantag. Det är inte många som skulle reagera ifall dom skulle träffa på nån av "dom".

Här i Sverige så accepteras homosexuella iallafall av dom allra flesta, men det finns dock länder som inte tillåter bisexuella och homosexuella pga att dom anser att det inte är naturligt, att bibeln och liknande heliga böcker säger att det ska vara en kvinna och en man i ett förhållande. 

Så att mina frågor är, var det verkligen bättre förr? Varför accepterar man inte andra som dom är fast dom inte är  "som alla andra"?

  • Film
  • 78 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229