Att överge sitt barn

Läste en insändare hos den lokala tidningen idag om varför det är tillåtet för pappor att överge sina barn. Insändaren skriver om de pappor som tar sig rätten att avsäga sig allt föräldraansvar för att kunna försvinna ut ur sina barns liv. De som går vidare med sin egna existens som enda fokus och som inte vill att deras barn ska ha någon självklar och naturlig plats i det livet. De pappor som struntar i sina barn därför att de hellre vill ägna sig åt sig själva och sina egna liv.

Men för att försvara papporna till en viss del så finns det även mammor som överger sina barn, det är inte bara papporna som avsäger sig föräldraransvaret, det finns även mammor som gör det.

Insändaren går att läsa HÄR 


Jag själv förstår inte varför vissa väljer att överge sina barn av olika orsaker. För mig så finns det ingen bra anledning till varför man ska svika sina barn genom att överge dom. När man har barn så är det ett jobb på livstid.

Insändaren tar även upp mammor som hindrar papporna att träffa barnen. Det ska ska finnas en bra anledning till att man ska hindra den andra den andra föräldern att träffa barnen, inte bara för att man inte kommer överrens. När man har barn ihop med någon så måste man komma överrens för barnets skull. Man behöver inte vara bästa vänner, det enda man ska göra är att kunna prata om det barn man har satt till världen.

Det är aldrig ok att överge sina barn anser jag. Oplanerade graviditeter sker, men man är alltid "två" om att göra ett barn. Båda har lika stort ansvar när det gäller att skydda sig, men ibland blir ett barn till fastän båda har haft skydd, och då är det bådas ansvar att ta hand om barnet. Det är aldrig ok att överge sitt eget barn, vare sig man är mamma eller pappa. Ett barn har alltid rätt till två föräldrar.

Jag lider med de barn där ena föräldern har valt att försvinna ur barnets liv.

Jag lider med de barn där föräldrarna inte kan komma överrens.

  • Länkar
  • 41 visningar

Gillar

Kommentarer

Sobayo
Sobayo,
Hade jag lämnat skyddet för min son så hade hans far sett till att han hade testat dom flesta drogerna innan han blev myndig, jag fick veta vad hans far var för en då jag var långt gången i graviditeten. Min dotters far blev dömd för barnmisshandel på sina tidigare barn då jag väntade vårt barn, skall jag blunda? Han även misshandlade mamman för några år sedan, skall jag blund? Nej, må barnen ha rätt till båda sina föräldrar...men det finns även dom som behöver skyddas från den andra föräldern. Ja, jag skaffade barn med dom...utan att veta vem dom egentligen var o ändå hade jag mer än ett års förhållande med männen innan barnet kom till i världen. Skenet bedrog, men mina barn betyder allt för mig o jag vill dom allt väl i sina liv.
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229