Analyser och konspirationsteorier

Att analysera saker är nått som många gillar, däribland jag. Jag gillar att analysera och diskutera, vrida och vända på saker om hur olika saker är och kan vara eller borde vara. Det finns såna människor som har analyserat bland annat disney filmer och barnböcker och har hittat dolda budskap och konspirationer. Som tex i filmen "Vem satte dit Roger Rabbit" så säger Kalle Anka "God darn stubborn nigger". I en annan film där Kalle håller på att göra rent klockor där han blir arg på klockorna för att det går inte riktigt som han vill, många hävdar att Kalle häver ut sig "Fuck you" med sin speciella röst. Detta klipp går att hitta på youtube ifall där man kan bedöma själv vad han säger.


Det är inte bara i disney filmer som det finns konspirationer. Det finns dom som säger att Harry Potter egentligen är en mentalpatient som blir skickad av sina fosterföräldrar till Hogwarts pga att han skadar sin fosterbror, och att Hogwarts inte är någon trollkars skola utan ett mentalsjukhus. Och att Voldemort är hans alter ego som dyker upp när Harry är som svagast och är arg på samhället.


I filmen "Bernad och Bianca" från 1977 finns en liten scen som upptäcktes först 1999 när filmen kom ut på video. Man måste nämligen pausa filmen för att upptäcka vad som finns i bakrunden, tittar man noga så ser man en bild på en kvinna som visar sina bara bröst som har blivit inklippt i den scenen.


Dessa tre nämna är bara ytterst få saker som folk har analyserat och reagerat på. Det är vissa som har analyserat "Bamse", där dom bland annat nämner att Bamses missbrukar anabola i form av dunderhonung, så att då blir Bamse en knarkare. Det är Farmor som gör dunderhonungen så att då blir hon en tillverkare och langare av olagliga preparat. Husmusen och Katten Jansson som ibland fraktar dunderhonungen till Bamse, är Farmors knarkkurier,


Jag vet inte vad jag ska tro. Kanske är det vad folk säger, annars är det bara vi människor som väljer att se vad vi vill se. Att vi lurar våra hjärnor så pass mycket. Fast vissa budskap går dock inte att toka fel. Fast det är väldigt många intressanta teorier som många har, hur många som är sanna går att diskutera.

  • Film
  • 46 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229