Adopterad och frånvarande

Satt och tittade på "Stuart Little" här om dagen med barnen. Barnhemms-kvinnan sa att dom försökte att avråda par att adoptera barn utanför deras släkte.
Det  fick mig att tänka på adoption. En väldigt fin sak att adoptera barn som behöver en ny familj. För tänk vad många barn som behöver nytt hem av olika anledningar.

Sen så tänkte jag på alla de par som adopterar från andra länder, tex ett svenskt par adopterar ett afrikanskt barn, där det syns att barnet inte är "svenskt".

Får man som förälder några problem om man adopterar från ett annat land?
Får barnet några problem i de nya landet?
Hur bestämmer man vart man ska adoptera från?

Sen så tänkte jag hur ärlig man ska vara mot barnet. Ska föräldrarna vara ärlig om att barnet är adopterat och varför de biologiska föräldrarna valde att adoptera bort barnet?

Tänker även på dom som väljer att adoptera bort sitt barn. Det måste vara ett av de svåraste besluten man någonsin kan bestämma för många. Att veta att man har ett barn där någonstanns, kan till och med ha hamnat i ett annat land. Att veta att chansen att få träffa barnet igen inte är så stor. Jag vet inte själv om jag skulle klara av att ta det beslutet.

Så många frågor som kan få så många svar. Finns det några svar som är rätt? Finns det några frågor som är fel?

Sen så började jag fundera på alla dessa människor som får barn som sen inte bryr sig om barnet. Jag förstår inte varför man skaffar barn överhuvudtaget om man inte har tänkt att ta hand om det. Vad har man för ursäkt till att inte bry sig? 

Många tankar och funderingar över familjesituationer som kan ge lika många svar, om inte fler.

  • Film
  • 56 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229