Acceptera läget eller dra

Har läst många artiklar lite här och där om flyktingar/invandrare som vägrar att hoppa av bussen vid den bostad som dom har blivit tilldelade, pga att det är nått fel på bostaden eller fel placering av bostaden.

Den senaste artikeln läste jag var hos expressen som handlar om fem personer från Syrien som vägrar att hoppa av. En av dom är den 36 åriga Fadi som kom hit till Sverige för nio månader, säger att han tänker stanna kvar på bussen till dess att han får åka någon annanstans, antingen tillbaka därifrån bussen kom ifrån, till Simrishamn, eller till ett ställe som ligger närmare Lund, där han vårdas för posttraumatisk stress.

Bussen hade stannat vid ett ställe som kallas för Blinkarpsgårde, där hade Fadi gått in och reagerat på smuts och trånga utrymmen. Han tyckte att det var väldigt, väldigt mycket folk på ett trångt utrymme med små rum som fyra personer ska sova i.

Fredrik Bengtsson från Migrationsverket säger detta; "Vi skulle inte kunna lösa uppgiften om det var så att man fritt får välja när man kommer fram om man vill stiga av bussen eller inte. Det funkar inte. Vi har 1500 asylsökande varje vecka som vi måste lösa logi till, så det är det här erbjudandet som gäller om man inte kan ordna det på egen hand."Jag tycker att om man har varit på flykt från någonstans så ska man vara glad över att man får komma in i ett land som fixar boende och mat åt dom. Jag tycker att det är väldigt fräckt av dom att dom har mage att klaga på boendet, att det ligger för långt utanför, för trångt eller vad det nu är. Om dom är så missnöjda med boendet så kan dom fixa boende på egen hand.

Antingen får dom acceptera det dom får, fixa allting själva eller så är det bara att vända om dit dom kom ifrån. Det är bara att välja. Dom kan inte komma och kräva saker. Dom ska vara glada över det dom får.

#flyktning #invandrare #klagomål

  • Nyheter
  • 123 visningar

Gillar

Kommentarer

Loottzz
Loottzz,
Jag tycker precis som du. Hade det varit jag som kommit till ett land och vart tilldelad ett boende så hade jag tacksamt tagit emot det jag blivit erbjuden. nouw.com/loottzz
SnabelA
SnabelA,
Jo det är så jag anser, man ska vara tacksam för det man får. För att ett trångt och skitigt rum är bättre än ett liv på flykt.nouw.com/snabela
Loottzz
Loottzz,
ja men precisnouw.com/loottzz
Lars
Lars,
För det första så avundas jag inte deras situation. Och jag tror ingen av er skulle vilja byta med dem.

För det andra så tror jag människor anpassar sig snabbt till nya förutsättningar. Man vill alltid ha det bra för sina nära och kära, inte minst sina barn. Om ni kommer tvingas fly till ett annat land nästa år, så tror jag också ni skulle kämpa för att få det bra - och inte bara sätta er på knä och säga tack till alla.

För det tredje så säger Migrationsverket att de ordnar boende åt 1500 personer i veckan. Kom ihåg att de flesta klagar inte! Låt inte ett fåtal personer få representera alla asylsökande. Tror inte ni hade tyckt det varit så kul om ni själva varit skötsamma asylsökande i ett annat land och några få personer gjort att landets medborgare sett snett på er.
SnabelA
SnabelA,
Jag skulle som sagt acceptera läget ifall jag hamnade i den situationen själv o bli tvungen att fly till ett annat land. Jag skulle bara bli glad ifall det fanns nått land som kunde hjälpa mig nät jag har hamnat i nöd.
Det är dom som missköter sig som fixar dåligt rykte till alla, tyvärr.
nouw.com/snabela
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229