Acceptera läget

Nu är det länge sen jag skrev igen. Måste försöka att skärpa mig och ta mig i kragen och börja skriva mer regelbundet. Det har varit mycket på sista tiden, om det är en bra bortförklaring till varför jag inte har skrivit på länge.

Det har varit mycket i skolan för mig dom senaste veckorna. Har två kurser just nu, jag har medicin och den andra är etik. Medicin är en väldigt stor kurs, där har vi pratat om bland annat hur blodomloppet, hjärtat och hjärnan är uppbyggd och vilka sjukdomar som är kopplade till dessa delar av kroppen. I etik kursen har vi pratat om bland annat om moral, värdegrund och diskriminering, både i arbetslivet och utanför arbetslivet. Båda kurserna är väldigt intressanta.

På grund av att jag pluggar 50 procent så är jag väldigt lite på jobbet, det blir mest på helgerna jag är på jobbet. Skönt på sätt och vis att jobba så pass lite.

Sambon har börjat jobba i Uppsala, han sticker tidigt på måndag morgon och kommer hem på torsdag kväll. Vi bor ca 20 mil från Uppsala. Så att då blir det att jag får ta väldigt stort ansvar här hemma, så som tex att lämna och hämta barnen från skolan, skjutsa dom till aktiviteter och andra saker som ska göras hemma. Även om det är tufft, så är det bara att acceptera läget.

Men nu ska jag försöka att ta mig i kragen och ta och börja skriva mer regelbundet.

  • 75 visningar

Gillar

Kommentarer

Mia,

Så kul med medicinkurs! Fantastiskt spännande och fascinerande!

www.lingonochmusslor.com
SnabelA
SnabelA,
Jo det är väldigt spännande, men mycket att ta in och lära sig.
nouw.com/snabela
Madelena
Madelena,

Så här kommer det ju inte vara i evigheter även om det är tufft just nu. Hur långt har du kvar på utbildningen?

nouw.com/madelena
SnabelA
SnabelA,
Jag kommer att vara klar till nästa jul. Det är endast tre terminer.
nouw.com/snabela

Intensivt med kurserna men bra att det är intressant, blir enklare då att plugga. Jobbigt att han jobbar så o inte är hemma. Jobbar också 50% orkar inte med så mkt mer

soclosedecember.nu/
SnabelA
SnabelA,
Jo det underlättar mycket om man tycker att det är intressant.
nouw.com/snabela

Läser du till uska? Jag läste liknade kurser när jag pluggade till det även om det är flera år sedan nu. Minns att jag tyckte det var intressant med. Förstår att det inte är så roligt att ha hela ansvaret själv 😟.

www.saramadeleine.se
SnabelA
SnabelA,
Jo jag läser till uska. Jag kommer att bli klar till nästa jul 😊
nouw.com/snabela
corkystyle
corkystyle,

Så roligt att läsa två kurser. Etik hade jag på trean i gymnasiet plus jag tror jag pluaggade något som hette etik och moral på komvux.

nouw.com/corkystyle