Hallå!

Inte skrivit på en vecka men nu är jag tillbaka.
Idag tänkte jag skriva om internet och hur mycket pengar man hade kunnat tjäna om man var med då. 

Innan internet uppkom fick man handla allt för hand. Skulle man ha kläder, mat, inredning, möbler, musik, och allt annat fick man åka till en butik för att köpa. Det kommer förvisso beställningskataloger från t.ex. Ellos som man kunde beställa hem kläder, inredning och annat ifrån. Privathandel över landgränser existerade knappt om man inte hade någon vän eller släkting som bodde utomlands och kunde skicka. 

Sen revolutionerades allt, internet kom! Nu kunde man börja kommunicera med varandra på datan, handla ALLT från internet, även över landgränser. Förstå om man hade varit med i starten. Man hade kunnat öppna nästan vad som helst och lyckats med det. Jag och några vänner pratade här om dagen att man borde ha öppnat en porrsida i starten, mest på skämt men när jag tänker efter hade det varit riktigt smart. Porr kunde man tjäna pengar på då, inte nu, nu kryllar det av sidor och det är försent. 
Eller varför inte start någon typ av e-handel? Något som är billigt att starta upp, kontorsmaterial till en billigare peng. Ingen butikslokal betyder billigare att ha företaget vilket i sin tur betyder att man kan ha billigare priser.
När internet kom började resebyråer gå dåligt, vem nuförtiden åker ner på stan för att boka en resa av någon som försöker sälja på en extra saker? Mycket smidigare att boka hemma på datan som tar 7 minuter från att man börjar boka tills att man betalat. 

Hade man varit duktig på att programmera hade man också tjänat sig en slant. Alla butiker och andra företag skulle skaffa sig en hemsida, förstår ni hur mycket dessa smart människor tjänade på att bygga hemsidor åt om? Dessa personer kostar mycket än idag och borde ha kostat ännu mer förut när efterfrågan var enorm.

Sen har vi sociala medier. Sociala medier går fortfarande att tjäna pengar på, dom kommer och går hela tiden. Först skulle man ha Lunarstorm, sen blev det MSN och Bilddagboken, sen kom Myspace, lite senare kom Facebook och Twitter som tog över hela branschen. När Facebook om trodde jag det aldrig mer skulle komma något nytt, men Instagram lyckades ta sig in på något konstigt sätt. Om man funderar på det så har Facebook funktionerna som både Twitter och Instagram har, du kan skriva statusar på Twitter, det kan du på Facebook också men mer än 120 ord/symboler eller vad det är som gäller. På Instagram lägger man upp bilder och kan gilla och kommentera andras bilder, det fanns redan på Facebook, så jag är lite imponerad av Instagram som lyckats slagit sig in ändå. 
Nu tror jag dock det inte kommer hända så mycket mer på sociala medier, Facebook, Twitter och Instagram är för att stanna. Företagen gör uppdateringar hela tiden för att inte låta någon annan konkurrent hinna före, så användarna ska tycka det är spännande när det kommer nya saker och inte tröttna och byta.
Grundarna av dessa tre företag är nu stenrika och deras barn  och barnbarn behöver inte jobba en dag i livet om dom inte vill, jäkligt tråkigt enligt mig.

Nätdejtingsidor är också något man hade kunnat tjäna massor på, har kommit massa under åren som har hållit nivå ett par år innan någon hittar på en bättre sida/app. Förstå hur många desperata killar det finns som mer än gärna kastar ut 50-100kr extra i månaden för att få tillgång till en premiumversion där man kan skriva till flera kvinnor. Tinder som nu är en av världens största hade 2015 ett börsvärde på ca 11,6 miljarder svenska kronor. Jag kan nästan lova att minst 80% av deras pengar kom från killar. 

Nu har jag tjatat klart om internet, det går att bli rik ändå!

   


 

  

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hola cabesas!

Äntligen helg, måste firas med ett glas sliskigt mousserat vin, budgetvarianten för oss som lever lite snålare. Först tänkte jag skriva lite angående konsten med att köpa billigt och sälja dyrare. Man kan nästan sälja vad som helst, dock måste man hitta en produkt som är relativt eftertraktad. Ta iphoneskal som exempel, går man inte på tradera finns det massor med personer som säljer det ganska billigt, det finns budgetbutiker säljer billiga ska os.v, det finns hög konkursens med andra ord. Därför är det smart att hitta något annat med hög efterfrågan men mindre återförsäljare. Min far började sälja 2 för 1 kuponger till turistattraktioner i utlandet, köptes in billigt och såldes ca 45kr dyrare. Både han och köparen tjänade på det, 45kr kan anses vara småpengar men säljer man 4 i veckan är det 180kr extra, vilket blir 720kr varje månad. Rätt enkla pengar för att posta ett brev, ungefär en gratis utgång i månaden.

Jag själv håller på och säljer saker jag köper billigare från Kina och säljer med 200kr vinstmarginal. Det är enkla pengar och en hög timlön med tanke på det lilla arbetet jag lägger ner. Jag försöker anpassa efter säsong, ett par solglasögon funkar inte att sälja sista Oktober.

Läste om en herre som började med att köpa 5 bälten för 1000kr och slutade 7 månader senare med 64 000 i fickan efter alla utgifter. Där snackar vi om ett stort driv att åstadkomma något. Killen hade bland annat köpt en bil och renoverat, köpt en husvagn och renoverat, köpt en defekt gräsklippare och bytt några delar och sålt vidare till dubbla priset. Jag är långt ifrån händig så det känns långsökt för mig, men vill man lära sig något så går det, allt handlar om inre driv.


Andra tjänar stora pengar på att köpa en lägenhet, bo där i ett år och renovera och sälja vidare till en vinst i modellen större, har man pengar sen innan är det en grymt bra investering. Dock ska man kunna renovera själv annars blir det en historia man inte tjänar så mycket pengar på i slutändan. 

Som sagt, det går att sälja och tjäna pengar på det mesta. Nu tänker jag ta helg och smutta på mitt billiga mousserade och drömma om en takvåning i London. 

Likes

Comments

Många tror det räcker med att komma på en bra idé för att bli förmögen, visst det stämmer att man måste ha en bra idé, men det är nästan lika viktigt att ha pengar innan. Varför? En idé kostar alltid pengar att genomför. Jag har varit arbetslös och spenderat timmar på idéer jag har fått. Hade alla idéer jag haft genomförts hade jag förmodligen suttit i en 11 miljoners lägenhet på Östermalm med ett glas Dom Perignon och käkat hummer som förövrigt smakar lika gott som blodpudding.

Varför genomförde jag aldrig idéerna jag har haft? Dom har inte varit dåliga, vissa har varit riktigt bra. Det har fattats en sak i bygget, pengar. Utan pengar står man still på samma ställe, allt stannar vid idéer. Det finns ett alternativ, ta ett lån, men då har man pressen på sig att lyckas och betala tillbaka. Lyckas man inte med idén man har, blir man skuldsatt privat om man inte lyckas starta ett AB som kostar 50 000, sjukhussjukt hur mycket pengar. Just därför ska man inte komma på en dyr idé som första företag, livet är långt man hinner med flera.

Vad kan man då göra för att spara ihop dessa pengar i vardagen? Det finns mycket man kan spara in på utan att tänka på det. Handla billigare, finns alltid saker att spara in på i butiken, storhandla en gång i veckan och sluta småhandla, något jag kör på men inte lyckas med alla gånger. Slutar oftast med att jag köper annat än det jag gick in i butiken för att köpa. Ett exempel är när jag för några veckor sedan enbart skulle köpa batterier på ICA men slutar med att jag kommer ut med två kassar mat, batterierna glömde jag total, kan bero på åldern.
Ett annat exempel är att cykla/gå istället för att ta bilen eller kollektivtrafik. Gå är gratis och cykel är en billig investering. Ett busskort kostar oftast 500 eller mer i större svenska städer, det är 6000 på ett år, lite mer än två månadshyror för mig.
Ta extrapass på jobbet om man kan, det är jobbigt och extremt tråkigt vid det tillfället men lönar sig den 25e varje månad. Även om man tappar hoppet om livet så är det absolut det bästa man kan göra. Man är inte hemma och spenderar pengar på en lunch eller kaffe med vänner, shopping o.s.v.

Nu under hösten och vintern är de bästa månaderna att spara pengar, uteserveringarna stänger, gå och äta glass någonstans i kylan är hjärndött, ni fattar. Nu är månadernas höjdpunkt ledigheten varannan helg, vill man spara pengar kan man fortfarande gå ut, man behöver inte köpa dom dyraste drinkarna, räcker med några öl. Dock blir det jobbigt om blir så full att man får för sig att man ska bjuda alla gamla vänner man träffar, tyvärr händer det allt för ofta. En regler för killar, kommer det fram tjejer du aldrig har träffat förut som säger att hon är törstig och sugen på en cider, säg åt henne att det finnas vatten om hon är törstig. Det kommer ändå inte leda till något så helt ovärt att kasta bort pengar på sånt som kan sparas undan till annat.

Nu tappar jag tråden lite så det är bäst jag avslutar innan det spårar ur totalt likt ett tåg på järnvägarna i Kazakstan.Likes

Comments

Hallå! 

Första inlägget. Skapade bloggen p.g.a en vän på jobbet som lovade att han skulle läsa min blogg om jag skapar än där jag skriver om mitt driv och idéer att tjäna mer pengar än ett vanligt 7-16 jobb. Att tjäna pengar och bli en framgångsrik entreprenör lägger jag förmodligen ner 50% av min tid på när jag inte jobbar. Jag tänkte skriva lite om idéer jag har, dock aldrig gå in för mycket på detaljer och företagsidéer, tips och trix om extra pengar man kan tjäna samt sparande.

Ska presentera mig själv, heter Richard och bor i en mellanstor stad i mellersta Sverige. Jag fyller snart 23 och har enbart gymnasieutbildning som sov mig igen, något jag ångrar idag. Arbetar på ett gruppboende till en medioker lön och har tidigare arbetat inom äldreomsorgen, även där med en medioker lön som knappt räckte till hyran och en runda på krogen.

Jag hoppas jag får någon mer läsare än min vän på jobbet som mest sitter och skrattar åt mitt prat om idéer och funderingar. 

Likes

Comments