Ye

Jag är så förvirrad just nu..

Jag har aldrig riktigt gillat Kanye West, hans musik visst ibland men inte hans hela image.

Dock på hans nya album "Ye" har han en låt som heter "Yikes" där han outar att han lider av bipolär sjukdom. Plötsligt föll allt på plats för mig haha, klart som fan han är bipolär!

Jag har ändå kluvna åsikter om detta. Jag har inte riktigt lyckats analysera texten så jag vill inte uttala mig som varken för eller emot.
Jag gillar dock att han säger att det är hans superpower för att det känns verkligen som det ibland, samtidigt som det är lite känsligt då det enbart framställs som något fantastiskt. Det är absolut en superpower men som alla serier, filmer och böcker har lärt oss: att ha superkrafter betyder inte att allt är fantastiskt och du är god. Titta bara på alla skurkar?

Jag vill också poängtera att man inte ska "acceptera" vad som helst på grund av att han lider av bipolär sjukdom. Han är fortfarande en människa med en egen identitet och personlighet, man är inte sin sjukdom men självklart blir man påverkad av den.

Han har också en rad där han pratar om #meeto, det första jag tänkte var "whaaaaaaaat, don't you dare". Men som sagt vet jag ju dock inte vad jag ska tycka eller tänka kring detta, jag vet ju för fan inte vad snubben menar haha. Behöver nog några veckor på mig....

Läste dock en kort analys jag tyckte var bra och fick mig att tänka till ett varv till. Av någon outgrundlig anledning kunde jag inte kopiera in texten här som tänkt men ni får länken till analysen HÄR samt länk till hela texten finner ni HÄR.

Kommentera gärna vad ni tänker och tycker, detta är så spännande tycker jag och LYSSNA PÅ LÅTEN.

Gillar

Kommentarer