Var nyinflyttad i Tranås. Min make hade precis börjat supa igen, efter att varit nykter i 6 år. Min älskade mormor hade precis dött och jag hade lunginflammation. Och så var jag småbarnsmamma. Jag och min 1,5 årige son hade båda varit hos doktorn i 3 timmar. Vi hade feber båda och var på väg hem till min sons middagslur

Gick inom ICA för att handla lite snabbt. Tog ingen korg, för jag hade barnvagnen och skulle inte ha mycket. Tog en limpa och la den under vagnen, hittade lite mera som en stek, mjölk och lite annat, som jag la ovanpå vagnen.

Kom fram till kassan. Min son ville röra på sig och klättrade ur vagnen. Lyfte i  honom igen och då rasade de varor, jag lagt på vagnen. En snäll kvinna hjälpte mig att lyfta på varorna på bandet. Men hon la mina varor på kunden innan mig, hennes grejor, som blev lite småirriterad. Jag flyttade dem efter. Samtidigt som jag försökte ha kvar min son i vagnen.

Kom fram och betalade och ställde mig för att packa i mina saker i en kasse. En kvinna ställde sig bredvid mig och frågade: -Har du betalt allt?  -Jaaa? sa jag och tittade mig runtomkring och fick syn på min limpa under vagnen. -Nej, den här också. och vände mig till kassörskan. -Nejnej, sa kvinnan, Kom med här!

Okey....? Med olustig känsla samlade jag ihop mina saker och följde efter in i affären igen... -Vaddå? Är jag snattare nu eller? -Ja, svarade hon bara kallt. Mina tårar började strömma nerför mina kinder under min feberrika panna. Skämdes genom hela ICA in till ett kontor längst bak.

Jag försökte förklara, under tiden jag fick hålla koll på mitt barn,  för henne att jag verkligen inte var någon snattare och att jag inte är funtad att göra så. Om jag vore en snattare, Varför stjäla en limpa för 17:80 kr och inte steken för 78 kr?  Hon lyssnade inte och brydde sig inte ett dyft om vad jag sa.

Jag gick jätteledsen därifrån. Gav min son mat och fick honom till ro. Skrev ett brev till chefen på ICA, där jag skrev att jag inte alls var en snattare och att han kunde titta på mitt ICA-kort och se att jag handlade för över 3.500 kr/mån och var en trogen ICA-kund. Varför skulle jag stjäla en limpa för 17:80? Jag är ärligheten själv och ville absolut inte ha den fläcken på mig. Och dessutom inte få handla på ICA under ett helt år, som straff. För något som jag inte med mening gjort.

Gick dit med brevet, när min son vaknat och lämnade det till en kvinna, som jobbade där, tillsammans med kvitto från doktorn och kvitton för alla mediciner för mig och min son, för att bedyra att vi dessutom var sjuka. Jag bad honom ringa mig.

Efter 2 dagar, hade han inte ringt, så jag gick dit igen och sökte upp honom. Han lyssnade inte. Jag gav mig inte och efter 5:e gången jag gick in till hans kontor, sa han precis som om det var något bestämt sedan tidigare, att han skulle riva anmälan. Fick mig att känna mig jobbig. Urusel behandling och jag skämdes för att vara ny i stan och ha den stämpeln på mig.

Jag fortsatte att gå dit och handla, för att "visa" att jag hade rent mjöl i påsen. Men det kändes alltid jättejobbigt både att se den arrogante chefen och träffa alla kunder, som kanske hade sett mig den dagen.

Efter ett år, började jag gå till Konsum och Whillys istället. Nu har jag flyttat till en annan stad och går till ICA igen, men skammen och såret finns kvar. Jag är verkligen ingen snattare!!!

 

Likes

Comments

Var vid ett berg en dag. Väldigt brant. Föjde en stig nerför berget och höll mig i ett rep. Tog mig över vatten genom att hoppa till klipphyllor. Var lite bökigt att ta sig runt. När jag skulle uppför berget igen, tänkte jag ta en genväg. Rakt upp för berget istället. Det såg inte så brant ut. Började klättra och märkte att det blev läskigare och läskigare ju högre upp jag kom. Höll mig i grästuvor och kröp uppåt på alla fyra. Kände att jag drogs bakåt och neråt. Riktigt otäckt. Såg mig omkring. Såg 3 bergsklättrare på ett berg bredvid lite längre bort. De hade livlinor.... det hade inte jag... Äntligen hasade jag mig över klippkanten och gick långt ifrån kanten innan jag vågade pusta ut. Fyyyyy! Det gör jag aldrig om!

Likes

Comments

 

Jag bodde i ett lägenhetsområde där det var vackra grönområden. En varm sommardag, tog jag min bikini och en handduk och la mig så jag var skyddad av några buskar. Solade och njöt bland grönskan.

Plötsligt kände jag att det var någon som tittade på mig. Tittade upp och såg en man som stod lite längre bort, med byxorna nere! Näää, det är inte sant, tänkte jag.... Och jag som hade lagt mig så insynsskyddat....

Jag visade honom ingen notis och klädde sakta på mig och tog handduken och började gå mot honom. Då fick han en väldig fart. Upp med byxorna och stack sin väg!

 

Likes

Comments

 

En dag, satt jag och studerade platsannonserna i Los Angeles Times.

Hittade en spännande och ringde upp en man, som behövde någon som skulle se efter honom. Han hade en sjukdom och behövde någon vid hans sida. Sköta vardagsbestyr. Jag var välkommen upp på en intervju.

Åkte med en väninna in till Beverly Hills från Santa Monica, högre och högre upp för ett berg, med fantastisk utsikt. Allra högst upp bodde denna man. Vi parkerade bilen och gick fram till den enormt stora porten och ringde på.

Mannen öppnade och jag tittade på min väninna. Hon stod bara och stirrade.... Ingen bra hjälp där.... så jag tog i hand och hälsade artigt på denne man, som vara alldeles brännskadad från topp till tå. Han visade oss in i hans stora hus och vi fick vänta i hans sovrum. Han hade en annan intervju att klara av i köket. Under tiden vi väntade satt vi där i hans Himmelsäng och såg hans gympadojjor ligga på golvet lite huller om buller.

Han kom och jag fick veta att jag skulle få ha en jätte-tjusig bil och vara med honom mest hela tiden och mycket på hans båt, där han trivdes bäst. Fick inte jobbet, men oj vilken upplevelse! :-)

Likes

CommentsLördagsgodis åt vår katt ;-)  Han gillade visst Sura nappar! 

 

Likes

Comments

 

Kommer ni ihåg detta mål-skottet! Jag tycker Zlatan är fantastisk! Duktig, rolig och charmig! Gillar hans sköna kaxighet!

Drömde om honom en natt :-) Och den drömmen kändes så verklig.

Vi spelade lite boll inomhus och pratade en massa. Medan jag satt och lyssnade på honom, så hörde jag alla som gör sig roliga och härmar honom. Det lät precis så. Jag hade lite svårt att hålla mig för skratt ibland, men höll mig med respekt och kärlek. Han var supertrevlig. Vi åkte i hans fina bil och hämtade upp hans fru Helena, som också var jättetrevlig, men lite tuffare attityd, på hennes sätt. Deras humor och kärlek vimlade runt i bilen och deras kemi var helfin. Jag satt i baksätet mellan deras säten och lutade mig framåt under bilturen och lyssnade på dem och la in en kommentar lite då och då... ;-) Helena sa att hon tycker så mycket om att göra fint där hemma och pynta och fixa och så.... och då slog det mig och Zlatan att ooooophs..... vi räddade vissa grejor, när vi skulle spela boll inomhus, så vi måste skynda oss hem till dem och fixa rätt på sakerna, innan Helena kom hem. Vet inte hur vi lyckades.... men Helena hämtade barnen och jag och Zlatan åkte hem och städade upp. Tack för den trevliga natten Zlatan! ♥

Likes

Comments

 

Satt ute och läste i min sköna trädgårdsstol. Bredvid mig i gräset låg min katt och hennes 4 nyfödda ungar. Sommaren var grön och skön. Bodde mitt i skogen och hade ofta älgar och annat på besök i trädgården och i skogen runtomkring. Livskvalitet.

Nina Ricci spärrade upp hennes kattögon och riktade dem mot skogen. Jag tittade åt samma håll och fick syn på en björn. Som tyst lufsade förbi vid skogskanten intill vår trädgård.

Ojjjjjj! Nina såg ut som hon tänkte försvara sina små nyfödda, så jag tog henne och hennes små i famnen och smög in. På vägen ut slet jag åt mig min kamera. Inte varje dag man har en björn i trädgården.... Såg bara rumpan på den, när jag kom ut igen.

Likes

Comments

 

Det var mitt i natten en sommar. Gick ut på farstukvisten. Natten var alldeles halvljus, stilla och tyst. Bara skog omkring mig. Såg en stor och vit uggla uppe i en tall väldigt nära mig.

Plötsligt tog den sats och flög mot mig, alldeles tyst med sina stora vingar, förbi mig. Jag drog efter andan... oj vilken känsla. Otäck men ändå inte.... Den flög tillbaka och satte sig på samma gren. Och så tog den fart på nytt mot mig. Sakta och tysta vingeslag. Och så tillbaka till sin tall.

Märklig känsla. Jag kände mig liiiite rädd, så jag gick in och låste dörren.

Likes

Comments