Jag ska erkänna!

Boktexten är klar! Den slutade på 126 sidor.

Men jag låter den just nu vila i min dator (med två extra backuper på två usbminnen)

Känner mig inte redo att blotta hela mitt liv med samhället/omvärlden ännu. Några fåtal vänner/bekanta har hittills fått läsa dock. Och det känns bra. Finns dessutom lite små orosmoln jag behöver reda ut innan jag kan gå vidare med att våga sända den till något förlag, vilket jag mer än gärna vill.

Däremot har jag redan påbörjat nya små texter och det är så roligt. Får se vad det leder till. Hittills bara rinner det ner på dataskärmen när jag väl sätter mig vid den. Det är som att någon spärr försvunnit som funnits där. Och jag brinner enormt nu för detta. Vill verkligen få upp ögonen på samhället nu. Psykisk ohälsa är så viktigt att se och göra något åt. Var i kontakt med några som föreläser om psykisk ohälsa men tyvärr fanns det ingen möjlighet att få föreläsa tillsammans med de just nu. Tråkigt :( Men bättre lycka vid ett senare tillfälle.

Själv mår jag hyfsat okej, måendet hyfsat stabilt, medicineringen stabil, biverkningarna bortblåsta och jag firar att jag sen april 2014 har minskat 33 kg i vikt. Är fortfarande sjukskriven. Får se hur länge jag är det...

Nu god natt! ​

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments


Negativa tankar föder negativ attityd.

Positiva tankar föder positiv attityd.

Men kan vi vara helt säkra på att det verkligen blir så?

Kan vi vara helt säkra på att bara för att vi tänker positivt så upplevs vi positiva?

Som en person med bipolär sjukdom är jag en aningens tveksam till detta. För jag vet att det krävs mer än att tänka positivt för att upplevas vara det.

Och är det inte konstigt hur mycket enklare det är att vara negativ än att vara positiv?

Och testa dig själv. Tänk efter en liten stund. Rannsaka dig själv och försök att hitta tre positiva saker med dig själv. Nästa gång du träffar din vän, kollega, syster eller mamma ber jag dig att berätta om dessa tre positiva sakerna du hittade. Ganska snart inser du att det är ganska svårt, för att ofta vill vi inte erkänna att vi är bra på något. Man vill ju inte gärna verka skrytsam eller överlägsen, någon annan och det är ju som sagt lättare att vara negativ än positiv.

Därför är det lättare att säga tre saker du är dålig på, än tre saker du är bra på. Och erkänn du skulle enkelt kunna komma på en gedigen lista över saker du helt enkelt är dålig på.

Men STOPP!

Vi är inte dåliga på någonting. Vi är bara mindre duktiga på någonting och det vi inte kan, kan vi lära oss. Med lite övning går allt. Och det som inte går är nog inte meningen att man ska lära sig (det är i alla fall mitt motto).

Hur som helst!

En negativ tanke föder en negativ attityd och sjukligt nog växer negativa tankar/attityder på träd i samhället. Det finns i varenda gathörn. I varenda litet hörn ploppar de upp som små gubbar i lådor och man blir mörkrädd för dess olika negativa influenser.

Och den negativa sjukan är farligt smittsam. Möter man en på morgonen och man är högriskkänslig finns risken att man inte kan skaka av sig denne på hela dagen.

Med högriskkänslig menar jag, att man är känslig för saker som motgångar i livet. Sådant som är tufft. Allt sånt som ställer till det. En typiskt sån där som har svårt för just det där, som den där negativa personen oftast ogillar och har åsikter om. Jag själv erkänner villigt att jag är en sådan. Och jag kan med handen på hjärtat säga att minst tio av mina vänner sällar sig till mig.

Men lugn mina kära vänner. Det är inget fel i att vara negativ egentligen, det finns fördelar med att vara det med. Man måste få gnälla lite ibland också. Man är bara människa. Men det är när gnället går till överdrift som det blir farligt. Det är viktigt att veta vart gränserna går. Och därför säger jag detta.

En negativ tanke föder en negativ attityd – så låt det inte bli en vana! Låt inte dem negativa tankarna bli en del av din vardag! Låt de inte ta över dit liv! Känns det svårt tänk istället:

En positiv tanke föder positiv attityd – börja dagen med ett leende!

För om du istället möter en positiv person på morgonen och får en positiv attityd emot dig direkt kommer dagen att börja på ett helt annat sätt. Att möta någon klockan sju i dörren till jobbet som ler emot dig kommer troligtvis ge även dig ett leende och vem skulle inte uppskatta det?

Skillnaden blir tydligt märkbar och om ingenting kommer och rubbar denna positiva bild kommer dagen troligtvis att fortsätta vara positiv. Och visst skulle den känslan vara underbar?

Men,okej, jag ska göra er besvikna. Jag ska dra ner rullgardinen och bli lite negativa för en stund. För nu ser livet oftast inte så ut. Livet svänger oftast upp och ner. Och det ändras oftast under endag. För vissa kan det där ändras väldigt snabbt under en dag, ibland bara över några timmaroch ibland kan känslan vara både positiv och negativ samtidigt. Ibland skapas ett evigt vågspel mellan olika motpoler hos vissa ochen maktkamp mellan negativa och positiva känslor i hjärnan uppstår .Därför säger jag att det krävs mer än att tänka positivt för att ska upplevas vara det. Man kan försöka tänka positivt in till döddagar men ändå upplevas fruktansvärt negativ och tvärtom.

Och jag är ett levande bevis på just detta. För jag vet att det är galet svårt att tänka ”Hej, vi ska tänka positivt idag” när man mår sådär förbannat jävla skitdåligt och bara vill dra täcket över huvudet och dö lite grann. Men jag vet också att det är värt varenda eviga försök. För till slut vinner man ett par dagars positivitet.

Så försök att le även de dagar då livet kastar smågrus på dig. Försök att le, den dagen du bestämde dig för att gå till jobbet men halvvägs dit insåg att du visst fick lite skoskav av de nya skorna.

För du!! Om du tänker efter lite så inser du kanske att det är såhär att det finns betydligt värre saker här i livet att bry sig om än att du fick skoskav. Det finns kanske värre saker att bli negativ för.

För någon annan kanske har det värre än du!

Likes

Comments

Boken närmar sig sitt slut men jag känner att jag är lite trött just nu och att jag orkar inte fokusera längre.

Så jag kommer att ta en liten paus i skrivandet. Återkommer när jag är tillbaka på banan igen....

Likes

Comments

Sidorna bara rasslar in.

Ikväll passerade jag 100 sidor strecket. Och gott folk jag har äran att få säga det att jag har skrivit 102 sidor nu. Jag börjar sakta ana det färdiga resultatet. Hur det faktiskt kommer att se ut. Hur grunden kommer att vara. Nu ska det bara utvecklas, finslipas. Bli till den där alldeles perfekta snöflingan som den faktiskt är tänkt att den ska bli.

Och det är en sån fantastiskt jävla underbar känsla inom mig. Man skulle nästan kunna tro att jag är manisk. För det är lite samma känsla... Och kanske är jag det

Hur som helst så låter jag mig själv vara det i så fall just nu. Jag har koll på det än så länge. Jag vet vad jag sysslar med. För första gången i mitt liv kan jag säga att jag har maniska tendenser men har kontroll över dem.

Wow, 1-0 till mig. Hahaha. Men jag är så uppvarvad av allt skrivande just nu att jag blir hög av eufori. Hög av livsglädje.

Men nu ska jag sova... För det har jag lärt mig är viktigt!  

God natt!

Likes

Comments

Det är helt ofattbart men nu kan jag med ett fett leende på läpparna säga att jag kommer att överstiga 100 sidors strecket.

Jag har hittills skrivit 95 sidor. :)

Och med dessa antal sidor ska jag nu stupa i sängen.

God natt.

Likes

Comments

7 dagar in på det nya året och marken är täckt av vackra snöflingor. Härligt!

Jag förknippar snöflingor med hopp . Jag ser de som små änglar som kommer från ovan och visar hos vägen. Ja, det är lite svårt att förklara. Om/när ni läser hela min text någon gång kommer ni att fatta vad jag menar.

Ikväll har jag suttit och skrivit på min text sen tjugo i åtta. Sidorna har på några dagar utökats till 82. Texten blir bättre och bättre för varje gång. Jag känner att jag öppnar upp mig mer och mer och att saker som jag tidigare hade bestämt mig för att inte ha med faktiskt kommer upp till ytan.

Kanske är det bra? Kanske är det dåligt? Jag vet inte. Magkänslan säger mig att det känns bra i alla fall så jag kör på den.

Men dem sista två dygnen har varit smärtsam skrivning. Igår fick jag lägga ner skrivandet efter att en ångestattack drog in som ett brev på posten. Men det var väntat. Det hade helt enkelt blivit lite för många sena skrivarnätter och texten jag skrev blev helt enkelt för känslomässigt laddad.

Men nu är jag tillbaka på banan igen och jag har ikväll suttit och utvecklat kapitelavsnitt som jag tidigare skrivit och som jag känt behövts utvecklas lite mera. Som känts lite stela.

Det går framåt och jag känner mig stolt

Och det bästa av allt. Häromdagen hjälpte en kollega mig med att skriva ut den del av materialet jag hittills skrivit. Känslan att stå med det i handen var riktigt overklig. Men så magisk. Nu är det verkligt. Jag är på väg mot en dröm och jag kan inte sluta här....

Nu måste jag ju bli klar! Jag vill se det färdiga resultatet. Även om det inte blir en klar bok. Även om det bara blir ett pappersdokument. Så ska den bli klar!

Likes

Comments

Det står en pajas i din spegel och döljer tårarna i skratt” sjunger Totta Näslund i en av sina sånger och det kan nog ungefär beskriva hur jag kände mig när jag stod framför spegeln inför festerna och gjorde mig i ordning. Så kanske var det inte så lustigt att jag valde att gå ut i köket och smussla i mig en sobril mellan drinkarna. För det var enklare att dölja allting bakom en fasad.

Allt oftare använde jag mig av denna blandning för att höja partypulsen hos mig själv lite. Jag gjorde allt för att smussla med intaget av tabletterna. Hade tabletterna med mig i väskan och svalde de på krogens toalett. Och det blev fler och fler från fest till fest.

Likes

Comments

...börjar märka att min skrivande text (förhoppningsvis blivande bok) börjar bli lång nu. 73 sidor är jag uppe i nu!

Och tusen gånger under denna färd har jag ändrat strategi. Hur många gånger kan man ändra sin plan under vägen? *haha* Från att ha delat upp den i två delar till att plötsligt skriva texten från början till slut. Och nu skriver jag historien lite varierande.

Jag undrar hur den egentligen kommer att bli i slutet? Kan bli spännande det här....

Men jag börjar allt mera känna hur jävla roligt detta faktiskt är. Och fingrarna bara brinner mot datorns tangenter. Ögonen känns torra av allt stirrande in i dataskärmen och omvärlden undrar nog vart jag tagit vägen. 

Men det är ju så himla roligt att se historien byggas fram. Även om det är grymt tufft på resans väg så är det så jävla roligt att skriva. Har upptäckt att jag börjat skriva lite krönika-liknande. Det har blivit lite sådär tänk-och-begrunda-stuk på historien. Kanske är det inte alls bra....

Men jag gillar det och jag tror att det faktiskt blir bra i slutet... Jag hoppas det blir det.

Jag känner mig galet nöjd med det jag hittills knåpat ihop i alla fall.

Och jag kan verkligen inte fatta att jag lyckats få ihop ett helt kollegieblock med text vid det här laget.

Det går liksom inte att få in i mitt huvud.... :o

Likes

Comments

Hatets eld i bröstet brinner.

Hur torkar man tårar som hela tiden rinner?

Orden ni kastade skapar stora sår.

Kanske har de lagats till nästa vår.


Men ångest och smärta är det enda jag har,

och självkänslan jag hade finns ej längre kvar.

Jag undrar var någonstans under denna ångestfärd,

jag kan gömma mig för min omvärld.


Men färden är lång.

Det finns inget slut.

Jag vill bara bort,

jag vill bara ut.


Finna en plats.

Där det finns lugn och ro.

En ångestfri plats med kärlek.

Där jag kan leva tryggt och åter finna min tro.


Och kudden får ta mina tårar om natten

Jag kramar hårt om katten

Och jag längtar efter, att efter hopp slippa be

Och åter ljuset i mörkret få se

​Denna dikt kom till på fem minuter häromdagen. Jag vaknade och klev ur sängen och när jag stod i köket fick jag släppa allt jag hade för att skriva ner den. Så fort kan det ibland gå att finna orden. :)

Likes

Comments

Och nu är jag redo. Redo att släppa 2015 och möta 2016.

Må 2016 ge mig den energi, inspiration och det hopp och ljus jag behöver för upprätthålla den beslutsamhet som jag satt på de mål som jag har framför mig. Så att jag kan gå i mål med flaggan i topp om ett år. Och även om jag inte gör det så låt 2016 inbringa lycka, tro och kärlek till mitt liv och låt mig en gång för alla få bli klar med oavslutade projekt.

Låt 2016 bli det bästa året någonsin i mitt hittills långa livscykel och låt mina vänner och bekanta få känna detsamma.

Jag har nu uppnått 72 sidor på min bok och jag börjar känna att detta går riktigt jävla bra :) Jag känner mig riktigt stolt. Låt mig ha energin och orken att slutföra detta. Låt mig få fortsätta känna mig stolt över detta.

Likes

Comments