Mina bild arbeten

Jag började terminen med att göra min bildmapp. Den fungerar bra och är väldigt användbar när man vill håller koll på sina bilder. Min bildmapp föreställer mitt namn och två varelser från det populära märket Pokemon. När jag gjorde mappen så spelade jag ett spel som heter Pokemon Go. Därifrån fick jag min inspiration och med hjälp av bilder från internet så målade jag dem. Jag använde ingen speciell teknik utan jag bara målade med färgpennor och blyerts. Förra året så gjorde jag någonting med bokstäverna men i år målade jag vanliga bokstäver med detaljer runt omkring. Mappen tog inte mer än 2,5 lektioner att färdigställa och i början så var det lite strul med vilka Pokemon jag skulle måla. Dem jag valde blev jag nöjd med och hela resultatet blev en succé.

I mitt första bildprojekt så arbetade jag med torrpastell. Jag fick min inspiration från min kärlek för fotboll. Själva tanken bakom bilden var att kombinera spänningen och upplevelsen med fotboll men samtidigt att få in min kärlek för spel också. Därför har fotbollen ett känt spelkonsols märke på sig och det är störst och centralt i bilden eftersom det ska synas mest. Det var första gången jag använde mig av torrpastell och det var mycket att tänka på. Färger, skuggor och hur färger skulle smälta ihop. Det största problemet jag stötte på var att färgpulvret som skapades vid användning av kritorna, lätt färgade av sig på fel ställen. Det lyckades jag ofta fixa genom att måla över men det var frustrerande. I slutändan så tycker jag att bilden blev som det jag föreställde mig innan. Jag visste dock inte hur jag skulle fånga läktarnas ljus på planen men det löste sig. Men när jag kollar på den så känner jag mig nöjd. Kanske inte det mest komplicerade jag någonsin gjort men det var kul att arbeta med en ny teknik. Självaste projektet tog inte lång tid att färdigställa och jag fick en bra och snabb start.

Mitt andra bildprojekt var lite mer komplicerat. Temat jag följde var drömmar och jag valde att använda mig av skuggor och blyertspennor. Min fantasi var en stor faktor när jag letade idéer. Jag satt och skissade ett bra tag för att hitta något som var orealistiskt men ändå något som kopplades till mig. I slutändan så bestämde jag mig för att kombinera mat och fantasi för att skapa ett mästervärk. Jag hade ingen direkt inspiration utan jag bara satt och skissade mig fram. Om jag ska beskriva bilden så är den lättast beskriven som en snowboard åkande dinosaurie som är gjord av mat och som flyger ut genom en TV.

Jag ville visa att det som händer bakom TV-skärmen ska stanna bakom TV-skärmen eftersom många unga som växer upp kan bli påverkade av vad det är dem ser på TV. Detta projekt hade som sagt en långsam start och jag började med att måla hela bilden innan jag satte dit skuggor och mindre detaljer. Jag föreställde mig att solen kom från ett håll och anpassade skuggorna efter det. Det är en ganska komplicerad teknik eftersom man måste måla med olika styrkor på penndragen och på olika ställen beroende på varifrån ljuset kommer ifrån.
Det största problemet jag stötte på var att få skuggorna att gå över från mörk till ljus. Detta löste jag genom att använda skuggpenna och olika starka blyertspennor. Om jag hade fått göra om allting från början så skulle jag gått in mer på att visa mataspekten av bilden. Eftersom den är svartvit så var det svårt att visa vad allting vad gjort av. I slutändan så la jag till lite mer maträtter ,om man kalla det så, för att få fram mer av att jag älska mat.

Detta projektet blev jag nöjdast med eftersom jag verkligen fick använda mig av min fantasi och det fanns egentligen inga gränser. I slutändan så tycker jag att det var roligt att göra och jag tycker att jag gjorde ett bra val.

Jag kunde kanske ha förbättrat bilden om jag skulle haft mer tid men det hade bara varit om jag inte hade någonting annat göra. Eftersom jag bara behövde papper, kritor och pennor så hade jag alltid tillgång till material. Jag har lärt mig mer om hur och var man ska rita skuggor, hur man ska tänka när man ritar torrpastell, om Monet och de tekniker han använder samt annan konsthistoria.

På återseende. /Noah


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag har arbetat med projekt 2
Jag är mest nöjd med hela bilden. Bra skuggor och fin bild
Hela min hand blev täckt av bly
Tvätta bort blyt

Likes

Comments

Under dagens lektion har jag bara arbetat med min text och jag tycker den blev bra. Jag fick problem med A-nivås frågan eftersom Monet inte har några målningar förknippade med riktiga händelser.

Likes

Comments

Jag har arbetat med en teckning av en snowboards åkande dinosaurie

Jag är mest nöjd med själva bilden, skuggorna kommer sen

Lite med skuggorna och 3D effekten

Stompf och mer perspekiv

Likes

Comments

Gjort klart min bild
Bilden
Ny idé för nästa projekt
Inte löst än

Likes

Comments

Jag har arbetat med en teckning.
Mitt tema är sport, mitt budskap är att tro på sig själv och tekniken är torrpastell.
Färgpulver överallt.
Papper.
Jag blev nöjd med allt.

Likes

Comments