Hej på er.

Hoppas ni mår bra.

Jag är okej, har lite tuffa perioder ibland när jag bara kan börja gråta, men det är sånt man får ta.

Gillade ni inlägget om Chessi? Vad tyckte ni?

Förjävligt hur Falun har bettet sig tycker jag. Är inte nöjd överhuvudtaget med deras kunskaper. Funderar på att ta detta vidare men jag känner ingen jurist eller journalist som kan skriva om detta. Dela gärna mitt inlägg så kanske jag kommer i kontakt med någon. Eller tipsa mig!

Har ni haft en bra helg?

Kom med tips på vad jag kan blogga om👌

Nu ska jag sova, ska ha studiegruppsarbete kl 09:00.

Godnatt på er!
/ Sandra

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej på er!

Det är dags att dela med mig av veterinärprocessen och vad som hände med Chessi. Jag lägger in lite bilder också på hur hon såg ut och bilden från CT röntgen.

Det började 1 vecka innan midsommar om att hon var röd och irriterad i ögat, hon blev som värst när hon var ute och vi tänkte det är nog bara pollen för hon var inte alls dålig, åt som hon skulle, lekte som vanligt och kissade och bajsade normalt.

Dagarna gick och hon var fortfarande likadan, men sen en vecka senare så hade hon börjat bli svullen och det tredje ögonlocket hade åkt upp mot mitten och det blev som en liten knöl i ögat. Jag bestämde mig för att ringa till Anicura Faluns djursjukhus där jag fick en akuttid samma dag.

Vi åkte dit till utsatt tid men fick ändå vänta ca 40 minuter då vårt ärende inte verkade vara så akut. När det är vår tur så får vi träffa en veterinär, hon kollar snabbt på hennes öga och säger att det är ett cherry-eye och att det måste åtgärdas med en operation, va bra tänkte vi då får vi ordning på det äntligen, en operation bokades den 26/6 och vi åkte hem över midsommar och helgen.

Måndagen kom och vi var jätte nervösa och hoppades på att allt skulle bli bra, vi sitter och väntar och sedan får komma in och när vi träffar kirurgen som skulle operera Chessi så säger han att det inte är cherry-eye utan de vet inte vad det är, de beslutar om att ändå ta in henne på operation för att se vad de kan vara.

Dagen går och de ringer omkring 16 tiden och säger att operationen är klar, det som de hittat och sett var att en tand längst in i vänster käke satt lös så den har de plockat bort och tyckte att Chessi skulle få stanna kvar över natten för det är ju det bästa efter en operation.

Saknaden efter henne hemma blev oändlig men vi visste att det var för hennes bästa. Natten gick och ingen av oss kunde sova då vi hade ont i magen och sov oroligt för vi visste att Chessi är en sån som inte vill sova borta från sin trygghet inlåst i bur.

Det blev tisdag, jag fick inget samtal förrän kl 16 på eftermiddagen där de sa att hon behövde stanna en natt till men att hon kissar/bajsar som hon ska och äter som hon ska och de hade inte gjort något åt henne alls på hela dagen, bara gett henne lite antibiotika, jag lät henne stanna en natt till och sen blev det onsdag morgon när de ringer och säger att de behöver göra en CT-röntgen för att se vad det kan vara, jag sa att de ska göra det och att jag tänkte hämta hem Chessi idag, men då nekade dom mig och sa "nej, du får inte hämta henne, om du hämtar henne så plågar du henne hemma" och vi svarade att vi kan ge henne antibiotika hemma och smärtstillande men så enkelt var det inte utan de kunde bara dem göra iallafall så gjorde de en CT röntgen på onsdag eftermiddag och skickade iväg svaret akut och skulle återkomma på kvällen när svaret kommit och vi skulle prata vidare om att hämta Chessi.

Kvällen kom och jag o mamma satt vaken fram till kl 23:00 men inget samtal kom så vi bestämde oss för att lägga oss. På torsdag morgon ringer de och säger att svaret på röntgen har inte kommit än o att veterinärchefen samt den som gjort röntgen är på jakt efter att få tag på de som ska granska bilderna, jag och mamma säger att vi kommer hämta hem Chessi idag och att vi kan ge antibiotika och smärtstillande hemma för det ska de kunna fixa och den som ringde hem sa "ja det kan vi".

Vi bestämde oss därför att åka till Falun för att hämta hem Chessi för hennes eget bästa och vi kommer dit helt utan förvarning. De var inte beredda på att vi bara kommer huxflux, ingenting var färdigt och vi fick sätta oss o vänta tills vi blev in visade till ett rum, då kommer den veterinär som haft Chessi under torsdagen (hon har haft olika veterinärer varje dag+natt jour) in och berättar om att det blivit ett missförstånd mellan gårdagens veterinär och nattjour det är därför de inte ringt och att de höll Chessi kvar natten onsdag-torsdag utan godkännande från mig vilket inte är okej.

Hon bad om ursäkt och förklarade vad som hänt och att inga svar har kommit än. Vi hade kommit överens om att vi åker inte därifrån förrän Chessi är med oss, hon förstod och gick med på att skriva ut antibiotika och smärtstillande som vi ska ge henne hemma.

Vi satt o väntade medan de hämtade henne och Gud vad glad hon blev när hon såg oss, men hennes öga såg värre och mer svullet ut än vad de gjorde när jag lämnade in henne, de har alltså inte rört hennes öga och inte haft ner tredje ögonlocket utan låtit det vara så det nästan täckte hela ögat.

När hon kom hem och pussade på en så kändes det en illa lukt från hennes mun och jag valde därför att kolla i munnen, hon var öm och jag förstår varför, när jag öppnar munnen så ser jag hur röd och varit hon är i gommen och tänderna på vänster sida och det kommer något från vänster sida av nosen.

Jag bestämde mig för att kontakta en annan veterinär som jag fick tips om, de är utsedda till årets bästa veterinärklinik och de måste kunna sin sak så jag ringde ett samtal och fick en tid den 11/7 då de var uppbokade innan.

Men fredagen den 30/6 ringde de mig på morgonen och sa att svaret på bilderna kommit, det visade att det kan vara en elakartad tumör MEN att de INTE kan utesluta en inflammation, för att kunna avgöra detta behövde man då gå in där de dragit ut tanden och ta bort en massa och skicka iväg på analys, vilket skulle innebära ännu mer plåga för Chessi och längre svar.

Jag berättade att jag fått en tid hos annan veterinär som ska hjälpa mig och bad de därför skicka över journal och bilder på CT röntgen dit vilket de gjorde. Tiden med Chessi hemma gick bra, hon orkade dock inte så mycket men jag antar att det finns en förklaring till det.

Dagen kommer när det var dags att åka till XL veterinär i örbyhus, vi hoppades på att det skulle sluta bra men det blev världens mardröm.

Vi kom in och han kollade igenom bilderna och journalen och förklarade tydligt vad det stod på bilder och hans bedömningar, efter han kollat på bilderna så kollade han lite grann på henne och hennes öga och öppnade hennes mun, men den stängde han lika fort och sa att det var en elakartad tumör och för att slippa lidande så är det bästa att låta henne somna in, jag och mamma brast ut i gråt och mitt hjärta gick i tusen bitar, mamma lämnade rummet i gråt och jag stod där kvar och pratade med veterinärerna, de visade mig vart jag skulle gå dagen efter och jag mötte samtidigt pappa i dörren som satt i väntrummet, han frågade mig vad det var och jag berättade som det var, och han sa " äh sluta" jag sa " nej det är säkert och gick i tårar" men det var ju bara för hennes bästa, jag tog ett hastigt beslut om att låta henne få somna in redan dagen efter. Efter hon visat mig vart vi ska gå dagen efter så tar hon om mig och säger " jag vet att det är jobbigt, men ni är riktiga djurvänner" och ja det är vi, riktiga djurvänner.

Vi stod och pratade och frågade om hon inte skulle orka två veckor extra så hon fick en sista semester men han sa nej, det kommer hon inte, hon kommer stryka före och det märkte vi av hemma när vi kom hem. Hon hade blivit ännu tröttare, åt ingenting, sov konstant och orkade knappt kissa/bajsa eller gå upp för trappen.

Vi spenderade så mycket tid med henne som det bara gick innan det var dags för henne att få en evig ro. Den 12/7 var det dags, redan på morgonen började vi alla gråta för vi visste vad som väntade.

Vi hade fått en tid mellan 14-17 att komma dit, men vi såg hur hon plågades hemma och vi klarade inte av att se henne så, vi satte oss i bilen och ca 12:15 var vi där men då hade de lunch stängt, en av de som är ägare av kliniken gick sedan ut med deras hundar och såg oss där så när klockan var 12:40 kom de och hämtade oss vid bilen så det var dags, Chessi har aldrig haft så bråttom som hon hade då, hon visste vad som var på gång.

Vi lät henne ta ett sista hejdå från hennes storasyster Chikita som satt i bilen med Leia. Hon fick somna in på bakgården på gräsmattan.

Vi satte oss där med henne, försökte få henne lugn och ta ett sista farväl av henne innan de kom med lugnande, och sedan lämnade de oss igen så vi fick sitta där och försöka få henne att somna o lugna sig, vi gosade med henne o pussade på henne och grät, allt var så jobbigt.

Efter ca 20 minuter kom han igen och då denna gången med avlivningssprutan. Det var så hemskt iallafall när han högg sprutan rakt genom hjärtat 😭 som en säkerhet. Det var så jobbigt då hon bara blev 1 år och 7 månader.

Hade hon blivit äldre hade jag inte sagt något men det var ingen ålder att dö i, ungefär som barncancer.

Jag är oerhört glad att jag bytte veterinär, annars hade Falun bara plågat Chessi ännu mer.

Jag ringde till Falun och begärde att de skulle skicka mig Chessis journal. Den fick jag och när jag läste journalen så såg jag hur de ljugit för mig. Hon hade inte kissat och inte bajsat o blivit sondmatad.

Hon vägde ca 16 kg när vi lämnade in henne(ja 16, oavsett hur mycket mat vi gav så gick hon inte upp i vikt), när vi väger henne igen så väger hon 14 kg, efter Falun har hon alltså gått ner 2 kg.

De väckte henne mitt i nätterna för att hon skulle ut o kissa, på dag 2 hade hon kissat men inte bajsat på 4 dagar. De hade också skrivit att eftersom inte svaret på CTn hade kommit så ringde de aldrig upp fast det stod att de skulle ringa. Och de hade upptäckt denna rosa svullnad i Chessis mun men bara låtit den vara.

Jag tänker aldrig någonsin mer sätta min fot på Anicura Faluns djursjukhus. Jag är så otroligt missnöjd och de är inte alls kunniga på sin sak.

Jag rekommenderar istället XL veterinär i örbyhus.

Saknaden efter Chessi är olidlig. Det är en plåga varje dag och man får dagar när man bara brister ut i gråt för saknaden tar över men jag vet innerst inne att hon mår betydligt bättre när hon slipper plågas.

Chessi är alltid älskad och aldrig glömd,
10/12-2015 - 12/7-2017

Hon gav så mycket kärlek.

Ja just ja, i Falun hade de gjort överdrivet mycket stick i hennes tassar, ni ser ju själv på bilderna..

Likes

Comments

Hej på er!

Jag vet att jag lovade ett inlägg om Chessi, om vad som hänt, hur det gick till och allt.. det kommer att komma, det är bara så jobbigt att prata om det.. Jag insåg precis att det gått 6 veckor utan min älskling vid min sida och den perioden har varit hemsk.. gråter nästan varje dag fortfarande, mitt hjärta gör ont och är trasigt när jag ser henne på bilder för jag vet att hon inte finns och att jag aldrig mer får pussa henne 😭

Men håll ut hörni, det kommer ett inlägg. Jag måste bara få samla ihop mig lite.. men ett lovat inlägg kommer.

/ Sandra

Likes

Comments

Hej på er.

Nu var det längesen jag gjorde en uppdatering här. Jag har haft skola och plugg och sen har det hänt lite andra saker som jag tänkte skriva i ett annat inlägg.

Jag har haft en tuff sommar, den har varit upp och ner & slutade inte alls som jag tänkt mig. Ni som följer mig på mina sociala medier vet vad jag pratar om men till er som inte vet så är det så att min minsta hund, Chessi har fått somnat in pga en elakartad tumör bakom ögat, det har varit tufft då hon inte alls var gammal.. jag ska skriva hur allt började och hela berättelsen i ett annat inlägg som antingen kommer upp idag eller imorgon. Hon var den som gav mycket kärlek i familjen, den som alltid var busigast och aldrig kunde vara stilla och hon lämnade ett oerhört stort tomrum efter sig, hon var ju lillasyster till Chikita fast från kull nummer 2 o de var de två som alltid lekte tillsammans hemma och ute nu har inte Chikita någon kvar att leka med då Leia börjar bli gammal o inte orkar.. Chikita har bara i stort sätt sovit ända sedan Chessi fick somna in..

Det har gått lite över 1 månad sen detta hände och det har varit oerhört tufft för hela familjen. Vi har åkt iväg på semester efter det hände för att det behövdes, vi behövde samla oss, sörja, vara tillsammans men det fattades ändå en..


Ja, lite bättre inlägg kommer senare som sagt.

Ska bli bättre att blogga o dela med mig av händelser som händer.

Håll er uppdaterade!

/ Sandra

Likes

Comments

Godkväll!

Hur har ni haft det idag?

Min dag har varit rätt bra, började med en sovmorgon till ungefär 9-10, gick o rastade hundarna och sen duschade vi dom då dom var smutsiga och behövde en dusch, jag o mamma käkade frukost o sen blev det massa förberedelser inför dopet jag skulle iväg på, har lagt in en bild på hur jag var klädd, tänkte dock skriva lite om det imorgon(dopet alltså) och kvällen avslutades med tacosmys och film.

Det har varit en bra dag, är rätt så trött så det börjar bli dags för sängen snart haha!

Så det blir ett kort inlägg så avslutar jag här o så hörs vi mer imorgon!:)

Godnatt på er!

Likes

Comments

Hej på er!

Idag är det fredag, jag har precis avslutat det första seminariet på kurs nummer 2, så nu har jag helg med lite uppgifter till nästa vecka. Det som är så skönt med att plugga på distans och ha egna studier, jag kan avgöra själv när jag vill plugga bara det blir gjort liksom. Har fått en ny seminariegrupp och lärare i denna kurs men trivs bra så det gör ingenting.

Mina kommande planer för helg är väl lite plugg, o umgås med vänner tror jag. Det är dop imorgon, en kompis son som ska döpas, det ska bli kul. Har varit iväg och köpt present och byxor som jag ska ha men vet inte vad jag ska ha för tröja men det löser sig. Vad ska ni göra i helgen?

Jag ska boka tid för klippning snart också, har fått så långt hår och vill inte ha det över sommaren, det blir så varmt då! Slänger in en bild på hur jag ska klippa mig, trivs rätt bra i det faktiskt. kommentera gärna vilken ni tycker jag ska ha :)


Måste sticka nu, så vi hörs sen!


/ Sandra

Likes

Comments

Hallå allihopa!

Hur är det med er?

Med mig är det bra, det har inte funnits tid till att skriva något inlägg här på ett tag. Jag har haft mycket i skolan, har precis blivit klar med kurs 1 och har nu påbörjat kurs nummer 2. Jag blev godkänd i första kursen så det känns skönt att inte ha hamnat efter.

Pluggandet går bra, det är mycket men det går ju, hundarna mår bra o även lika så Fanny.
Måste dock boka tid hos veterinären då Leia slagit sönder en tand som behöver lagas, oturs nog. Det ska jag fixa denna månad.

Det har hunnit bli vår också och alla dessa vårkänslor kommer, har tagit fram skinnjackan o vårskorna :)

Jag går i skolan till 2a juni, sen får jag sommarlov men har satt upp mig på jobb hela juni månad så jag kanske får jobba lite, i juli tar jag däremot semester o njuter av att vara med familj och vänner och samlar nya tag inför skolan till hösten.


Blev ett kort inlägg ikväll, måste sova då det är ett seminarium imorgon bitti. En uppdatering om hur det gick och vad som händer i helgen får ni imorgon.

Har Ni fått vårkänslor än? Har ni tips på vad jag kan blogga om så det inte upprepas? Bomba med förslag


Ge varandra mycket kärlek för man vet aldrig när allt vänder.

Slänger in lite bilder från när vi var på hundgården här i veckan.

Godnatt!

/ Sandra

Likes

Comments

hej alla härliga läsare.

ledsen för en riktigt dålig uppdatering.

Har inte haft något att blogga om men har lite att skriva om nu iaf.

Det är nytt år, nya möjligheter till massa saker.

i december fick jag besked om att jag kommit in på högskolan, så på måndag börjar mitt liv med studier. och i december under jul var vi ju också i Göteborg. sjukt mysigt var det. dock firade vi nyår hemma men det funkade lika bra.

jag vet inte riktigt mer vad jag kan blogga om men ska göra mitt bästa för att få fart på bloggen igen.

ha de bäst.

Likes

Comments

Hej alla härliga läsare.

ursäkta för en riktigt dålig uppdatering. Sist jag skrev så berättade jag om att vi skulle åka iväg över jul, vi har nu bestämt att vi ska åka iväg till Göteborg, det ska bli så oerhört skönt att slippa allt julstök här hemma och åka iväg o umgås med familjen.

Det har inte hänt sådär jättemycket sen sist, jag har jobbat och varit hemma, umgåtts med vänner, Både brorsan och pappa har fyllt år så vi käkade på Churchstreet i fredags för att fira, det var mysigt faktiskt.

På torsdag kommer svaret i från högskolan och jag hoppas verkligen att jag kommer in, allt skulle bli så bra då, känns nästan lite som att mitt öde ligger där haha, nej men man får så mycket mer möjligheter med en utbildning.

Idag hade jag tänkt att jag ska baka lite julgodis, ischoklad, knäck och fudge, ska bli spännande o se hur det går faktiskt. Senare händer det väl inte så mycket mer än bak bara, kanske träffa någon kompis och i helgen blir jag nog bara hemma, ingen aning ännu, får skriva igen och berätta vad som händer.

Chessi blir 1 år på lördag iaf så jag har bokat in en tid för vaccin på måndag.

Nu ska jag kila iväg så vi får höras senare!


ha de bra.


/ Sandra​

Likes

Comments

hej alla fina läsare.

vet om att det var ett tag sen jag bloggade sist men har totalt noll idéer om vad man kan blogga om.

Jag har även jobbat, är inne på 3e veckan nu så det är kul, det är på den förskola jag hade långvikariat på sist, den förskolan är faktiskt riktigt mysig. Jobbar tyvärr min sista dag imorgon vilket är tråkigt men hoppas på att få komma tillbaka snart.

Imorgon är det även den 20e oktober och pappa fyller år. Vet inte vad jag ska ge honom än men något hittar jag på.

Det är 2 månader till julafton. Vi ska göra lite udda över jul och eventuellt åka bort och bara fira med familjen, ska bli riktigt skönt faktiskt. Önskar mig inget speciellt i julklapp heller så en resa blir bra :)

Lovar att skärpa mig med bloggandet.

Nu är de snart dags att sova så vi hörs i nästa inlägg.

ha de bra. kram!

Likes

Comments