Lever i ett samhälle där sociala medier styr oss mer och mer.
Det är sjukt. Men ändå följer jag själv med på samma våg. Det mesta händer ju på facebook.

När jag tittar runt mellan mina "vänner" på facebook så inser jag att säkert hälften av mina "vänner" från gymnasiet har tagit bort mig som vän. Direkt så börjar jag fundera på vad jag kan ha gjort fel. Men sen så tänker jag det att det är ju bara facebook. Men sen slår det mig, ingen av dessa människor har hört av sig utanför facebook heller. Inte ens när jag föreslog att vi borde ha någon typ av återträff.

Jag vet att jag inte var varken populär eller snygg, men var jag inte värd någon kontakt eller uppmärksamhet?

Jag har under en period i mitt liv mått väldigt dåligt. Jag led av depression och självmordstankar. Nu i efterhand har jag tänkt mycket på mina självmordstankar. Om jag hade gjort det, vilka hade fällt tårar? Vilka hade pratat om det och vilka hade ens brytt sig?
Antagligen fler än som brydde sig när jag föreslog en återträff.

Ska det behöva vara så? Ska man få mer uppmärksamhet när man gått bort än när man faktiskt ber om sällskap och vänskap?

Jag tycker att det är dags för ALLA att ta vara på varandra och de som bryr sig!

För som det är idag, så är det inte många som är värda att fälla en tår på min begravning.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments


I'm not crazy! I'm just special!!
...No, wait... maybe i'm crazy...Likes

Comments

Det var ju ett bra tag sen jag bloggade. Men jag gör ett nytt försök, igen, som jag ju gjort väldigt många gånger men aldrig lyckats hålla i det. Men det är ju kul, så nu kör vi.

Tänkte skriva lite om Bella.
Det har varit en tuff sommar, otroligt varmt och hon har ju problem med pälsen eftersom hon har cuschings syndrom. Så det har blivit en lugn sommar för henne. Så nu för en vecka sen så tänkte jag sätta igång henne, så fort jag kom hem från en vecka i Härnösand och en vecka på Kreta.
Men icke. Dagen innan jag skulle åka hem från Härnösand så ringer mamma och säger att Bella är halt. Ordentligt halt, hon kunde inte gå.
Så veterinär tillkallades och hon hittade inte felet. Så det blev 8 dagar med smärtstillande och antiinflammatorisk medicin. Jag själv tycker att det är fel att lämna endast medicin utan diagnos...
Menmen, nu, en vecka senare så slipper hon sjukhage och medicin. Så nu jävlar, nu ska vi komma igång!


På tal om Kreta!
Jag och min sambo Jocke var i Rethymnon på Kreta en vecka. Helt underbart var det!
Men det hände grejer! Sista dagen så vaknade vi strax innan 7 på morgonen av att hela rummet skakade. Det tog en stund att fatta vad som hände, men det var jordbävning! 5,7 på richterskalan, den ni! Inte alla som har upplevt det...

Likes

Comments

Jag måste hissa och dissa. Jag bara måste.

Jag vill hissa trevliga människor i matvarubutiken! Människor som släpper mig före när jag bara ska ha ett fåtal varor när de själva storhandlar. Tack till er, ni är inte många, men ni är underbara och kan verkligen göra dagen lättare!

Dissa då. Det var inte lika självklart vad jag ska dissa. Men nu såhär i efterskalven av valet så tänker jag dissa alla er som inte klarar av att diskutera. Ni som spottar på er motståndare och sen ser er som segrare. Då menar jag både politiker och människor som pratar politik på diverse sociala medier. Dissen på er!

Likes

Comments

Det blev en bra kväll igår! Supergod middag med min älskade och sen så åkte vi och träffade härligt folk.
Till middag blev det toast skagen och sen så grillade vi oxfilé :)

På förmiddagen igår så kunde jag inte låta bli att ta fram kameran. Det var länge sen nu och igår så blev det katterna som blev mina offer. Mycket lättare sagt än gjort att försöka få bilder på dom små odjuren! Och eftersom min kamera inte är den bästa och jag fick improvisera med både ljus och bakgrund så är bilderna såklart halvkassa. Men någonting blev det i alla fall :)Den dagen när jag har massa pengar över så ska jag köpa in ny kamera och lite roliga objektiv, blixtar och så vidare. Men tills den dagen kommer, så får bilder som dessa duga :)

Likes

Comments

Jag kan inte säga det nog många gånger, men hon är så fin min BellaBus!

Nu kan hon faktiskt gå relativt fint på vanligt tredelat bett, någonting som varit omöjligt för bara något år sen. Samspelet börjar arta sig! :)
Jag sitter som en påse skit på bilderna, men ha fokus på Bella!Likes

Comments

Söndag och imorgon måndag. Måndag innebär jobb, ja även så här mitt i ledigheten. Jobbar och är sen ledig en vecka till :)
Så jag klagar inte, trots att jag börjar klockan 6 och klockan ringer 5.

Den här dagen har bara försvunnit. Det kan bero på att vi spenderade natten på akuten. Jocke väckte mig två i natt och hade så fruktansvärt ont i magen/bröstkorgen. Eftersom han inte ens kunde ligga still så blev det akuten direkt. Det visade sig att han hade fått gallspasm. (Typ kramp i gallblåsan). Det är någonting man kan få om man har känslig gallblåsa. Jocke fick det av cocilanan han tog på kvällen... Så cocilana må bara bra för halsen, men inte alltid bra biverkningar...
Vi fick i alla fall komma hem i relativt god tid. Han fick diagnosen fort och behandling nästan direkt. Så efter drygt tre timmar så kunde vi åka hem.

När jag väl vaknade igen så bar det av mot stallet. Tog ner Bella till ridhuset och longerade. Sen så släppte jag henne lös så fick hon springa runt lite, samtidigt som hon lyssnade på mig. Hon är så otroligt duktig min lilla Bus! Hon har dessutom gått ner i vikt... :)
 

Resten av dagen har jag gjort praliner! Fyllning gjord på hemmagjord tryffel med choklad och nougat... :)
Nu väntar bara provsmakning :)Nej nu ska jag ta hand om sjuklingen här. Stackarn ligger med 39 graders feber och är helt slut. Fortsätter det så här så blir det till att fira nyår hemma i soffan. Inte för att jag klagar, så länge jag får vara med min älskade så är jag helnöjd!

Likes

Comments

Dåså, nu var julen över! Det har varit en lång helg kan jag ju säga...!
Den började redan i måndags. På eftermiddagen så åkte vi ut till Jockes föräldrar. Det blev middag och uppesittarkväll! (såklart!).
Sen på morgonen så åkte vi till Pia och Christer på julfrukost, supermysigt!

Men innan vi hann åka på julfrukost så ringde pappa. Jag trodde självklart att det var för att önska oss god jul och så. Men han hade ett väldigt tråkigt besked. Natten till julafton så avled min farfar. Efter en tids sjukdom och komplikationer efter en operation så somnade han in. Ingen vidare bra start på julafton må jag säga... det var tungt.

Men tack vare min underbara sambo så gick dagen bra!
Det blev mycket god mat och många julklappar! Och självklart en massa mys med lilla Busa!

Sen så har vi firat jul med både mamma och pappa, och dessutom varit på middag hos Jockes farmor och farfar.
Nu idag så har det bara varit lugnt, känner att man behöver det nu. Dags att ladda om inför nyår! Förhoppningsvis så blir det fullt ös!
Jag känner mig inte så kreativ idag så det får bli ett tråkigt inlägg. Mer kommer såklart!

Btw, jag fick ett pralinkitt av svärföräldrarna! Så nu kan jag minsann göra smarriga praliner! :D

Likes

Comments

Som sagt, världen är inte bara ond.

Idag fick jag passa lilla Busa! Världens sötaste lilla valp! Korsning Border Collie/Golden. Det var inte lätt att få bilder på henne då det var full fart hela tiden! (tills matte kom, då hon tvärdäckade...!)

Här kommer i alla fall några bilder på sötnosen! :D
(Copyright gäller, så vill du kopiera, fråga först!)


 

Likes

Comments

Egentligen? Nu så här kring jul så vill man ju känna glädje. Julen är ju förknippad med just glädje. Ändå finns det människor i vårt samhälle som misshandlar, både djur och människor. Ändå finns det människor som dödar helt utan anledning.
Det är en av de jobbiga sakerna med att ha facebook. Man ser alla hemskheter som delas, för att sprida information och såklart för att försöka få fast gärningsmän. Men det gör så ONT att nästan varje dag få se bilder på människor som slagit sönder sin hund, som skurit sönder en häst, eller som brutalt har dödat en annan människa för att personen kanske höll på fel fotbollslag eller inte hade en cigarett att bjuda på.
Vad är det för människor som gör sådant? Hur kan man komma på tanken att sparka sin hund blodig?
Hur lite har man att göra om dagarna om man bestämmer sig för att ta med sig en kniv och ta sig in i en hästhage för att sen skära sönder en häst? Frågan är, vems är ansvaret? Vem bär ansvaret för att dessa människor handlar så fel?
Finns så mycket som spelar in tror jag. Dels så har de inga känslor för djur och andra människor. Man kan helt enkelt inte känna empati. Sorgligt, men dessa människor behöver hjälp. Och de ska ABSOLUT INTE få äga ett djur någonsin igen!

Jag tycker att det är dags för Sveriges politiker att vakna. Ska vi verkligen leva i ett samhälle där dödsskjutningar och djurplågeri är vardag?! Det är ingenting som kan lösas på en dag, men snälla nån, det finns ALLTID saker att göra. Skärp straffen, se till att arbetslösa har en sysselsättning (istället för att skada andra).
Det är dags att lyssna på det svenska folket och vi är garanterat fler än jag som vill skärpa straffen för MÅNGA brott, så som misshandel, mord, djurplågeri osv. Det där med djurplågeri är ju en fråga som länge har varit stor för mig.
Idag kan du i princip flå din katt levande och sen tortera den ännu mer, utan att ens få böter. I värsta fall får du några månader i fängelse, om vi har riktig tur. HÅRDARE straff säger jag. Och det är ingen tvekan om att djurförbud ska vara en självklarhet efter att man gjort sig skyldig till djurplågeri.

Vi lever i en värld där de flesta är goda och snälla människor. Men så finns det den där delen som gång på gång för fel utan att straffas. Det är en minoritet vi absolut inte ska glömma och låta vara.

Likes

Comments