Vilken dag.. jag fick minst sagt igen för det jag sa om att det hade vänt med illamåendet, tvi fick jag för fyf*an vad jag mått dåligt. Jag måste nog börja ställa larm på min telefon med att äta något varje timme då jag får i mig för lite mat & det är trots allt vad alla säger till mig att jag bör göra för att hålla blodsockret i schack. Men nu hörrni! idag kämpade jag mig igenom mitt betyg samtal för kursen jag läst denna månaden människors miljöer, och det gick hur bra som helst som vanligt! Hur dåligt jag än mår så sköter jag alltid mina studier, tacka gud för att jag studerar på distans annars hade jag varit sjukskriven vid detta laget. Något som jag mår sådär över också är mitt hår!! alltså min utväxt är meter lång och hemsk, håret är g u l t och fy. Så på torsdag är det äntligen dags för en tripp till frisören, vad jag ska göra med mitt hår då får ni se då helt enkelt, blir en bra hyfsat stor förändring ändå men jag tror att det kommer bli super bra.

Nu ska jag krypa ner jämte min sambo och hunden och släcka för natten och hoppas att jag vaknar upp till en bra graviditets dag imorgon Kram

​Smollerberg

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Hej på er. Nu var det några dagar sen men jag har mått såå pyton i några dagar nu, verkligen haft en riktig spy period där det varit så hela dagarna igenom och jag har inte haft någon kraft alls, tror min kära hund känt de på sig för hon har vilat när jag vilat dvs hela dagarna förutom när hon behövt gå ut haha. Men nu har det börjat vända lite igen! Nu är det som vanligt någon/några gånger om dagen bara. Jag spenderade också veckan hemma hos mamma&pappa i Lessebo medans Anton jobbade kväll, skönt att få lite sällskap och skönt att komma hem och umgås med mamma&pappa ibland! Igår åkte vi hem igen och tittade bara på talang och mös, så mysigt. Idag har vi varit på hockey vilket INTE var optimalt då min foglossning gjorde SÅ ont efter att ha stått upp så länge och jag mådde så illa.. Men det var skönt att komma igång och göra något efter denna veckan. Nu ska vi kolla film och sen sova, godnatt och puss på er! 

​Smollerberg

Likes

Comments

Bilder, Min Graviditet

Då vi inte fick reda på att jag var gravid förens i vecka 8 så har jag inte bilder längre bak tyvärr. Och jag har varit lite slarvig och glömt dokumentera alla veckor med (hehe.. ) Men i helhet så har måendet varit ganska lika, jag började spy och må illa dagarna igenom redan i vecka 8 därmed misstänkte jag att jag var gravid och så var ju fallet minst sagt. Det är skillnad dag till dag beroende på hur jag mår, vissa dagar ligger jag mest i soffan då jag mår så illa, andra dagar är det bättre och blir dom bästa dagarna bara ett tillfälle då jag hänger över toan.. usch haha. Medans det andra dagar är minst sagt väldigt mycket värre. Jag har även extremt svårt för såå mycket mat, jag äter typ en sak i en vecka tills jag tröttnar sen äter jag något annat och så håller det på.. livet som gravid. Jag har också olika cravings varenda vecka, just nu är det citrus dryck och fil med cornflakes(?) minst sagt konstigt.

Och magen växer på som bara den, det är inte många tröjor som täcker magen numera och vanliga byxor kan jag ju glömma då magen växt en heeel del. Jag skulle nog säga att jag fick mage ganska tidigt, redan i vecka 11 såg man en liten bula men inte som nu direkt, den går inte att dölja hur jag än försöker och syns väldigt tydligt i kläder med. Jag är dock väldigt glad över att jag har en gravid mage då det är så mysigt! Har aldrig förundrats så mycket över min kropp som jag gör nu. Den bär ett litet barn som växer varje dag,jag spyr kors och tvärs, är trött, men ändå kämpar kroppen på! Fantastiskt ändå hur man kan bära ett barn i 9 månader och sen är det en färdig människa som man själv skapat och bärt? Det är häftigt hörrni.

Jag är också så otroligt förundrad över MIN kropp, då jag varit väldigt sjuk i anorexia nevrosa i många år och varit väldigt nära döden, timmar om man ska vara ärlig, och så skadade som alla mina organ var efter år med svält så trodde inte en enda läkare att jag någonsin skulle kunna bli gravid, och inte jag själv heller då jag fortfarande har problem med kroniska smärtor i perioder. MEN jag blev gravid, trots att det inte var planerat och kom som en chock när jag satt där med testet i handen som visade två starka streck, men det krävdes två test till ett likadant som var ännu starkare och ett digitalt som visade 3+ och som jag sen räknade ut utifrån senaste mensen betydde att jag var i vecka 8 då, och ja det stämde även på första Ultraljudet, så där och då förstod jag att jag skulle bli mamma trots att det tog ett tag att smälta då jag var just uppe i min utbildning och ville bli klar med den först så kände jag ändå lycka blandat med oro, dock var det alltid självklart att behålla då jag alltid velat bli mamma och aldrig skulle klara av att ta bort ett barn med tanke på att min älskade syster förlorade sitt. Och när vi var på KUB testet och fick se en frisk livlig liten bebis så var det inte långt ifrån tårar hos oss båda tror jag, har aldrig varit så lycklig som jag var när jag fick se mitt alldeles egna lilla knyte. Tänk att vi i juni blir en alldeles egen komplett familj? Det är fantastiskt och vi längtar så.

​Smollerberg

Likes

Comments

Hej alla fina, då jag har fått så otroligt många frågor om jag inte kan starta en så kallad '' mamma blogg '' sedan jag gick ut med min graviditet så tänkte jag faktiskt att det kan vara en rolig sak att göra då det kan vara skönt att ha någon stans att skriva av sig och också något att själv kolla tillbaka på! Jag tänkte att jag kommer lite olika kategorier, så som '' vecka för vecka '' med magbilder, och även skriva mycket allmänt om min graviditet och såklart om min vardag utöver det med. Det blir väl bra?

Men en liten presentation av mig då för er som inte känner mig, Jag är en tjej på 20 år som bor i ett hus tillsammans med min sambo Anton och vår hund Hera som är en amstaff tik på snart 9 månader, jag studerar även till barnskötare på distans och utöver det så består min vardag mest av min graviditet då jag minst sagt inte mår toppen och spytt nu i 17 veckor i streck, MEN vad gör det när lilla pyret där inne mår bra. Jag befinner mig just nu i graviditet vecka 17 och snart ska vi även börja renovera köket och badrummet uppe med mera i vårt hus så jag hoppas jag mår lite bättre innan dess så det kommer ni såklart också få följa med på! Vi hörs.


Bild 1. Lilla jag. Bild 2. Sambon. Bild 3. Vår Hera. Bild 4. Lilla pyret i vecka 12 på KUB <3 

​Smollerberg

Likes

Comments