Ville bara önska er alla ett riktigt gott nytt år! Jag personligen hoppas att 2016 bjuder på något extra, något att minnas men vi får väll se vad som händer. Har inga specifika nyårsmål mer än att bli starkare i min ridning och kanske anmäla mig till någon tävling med ridskolehäst om nu den möjligheten finns!

Om jag orkar så kommer jag skriva ett inlägg om vad jag gjorde i onsdags. Två hästar blev ridna i onsdags så som sagt, är jag på humör blir det nog lite uppdatering om det men ni får helt enkelt vänta lite!

Xoxo

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Måndag idag och en ny vecka har precis börjat. Ingen skola vilket känns mer än behagligt. Igår, söndag, red jag Oliver som jag skrivit om en gång tidigare. Den första snön hade kommit igår och det var inte lite snö och helt ärligt gillade jag de inte alls. Det var fint och så men väldigt opraktiskt. Vi fick skritta ut hästarna jätte försiktigt i skogen för ingen av dom hade verken snösulor eller broddar för bara dagen innan hade de regnat så vädret var ju lite opålitligt om man säger så. Jag skrittade ut med Emilia och snacka om att hästarna var vaksamma. De tyckte det var obehagligt med så stora styltor och det blev nästan lite små halt när de gick på styltorna så vi bestämde oss för att endast ta och skritta igår. Vi skrittade ca 35/40 min vilket var precis lagom. Mysigt trots att det var kallt och blött. Som sagt, hade iallafall super trevligt sällskap så kunde på så sätt inte bli bättre. Mockade och fixade allt till hans box också innan jag begav mig hem för att koka mackaroner ;) var i stallet redan vid ca 10.00 och var klar redan vid 13.00. Var väldigt effektiv och det var skönt att kunna gå hem och lägga sig sen när man kände att allt var egentligen klart för dagen. Åt som sagt lite mackaroner och kollade lite film. Sedan sov jag och efter det träffade jag Linnea och Stina en stund. Vi käkade pizza och det slutade med att Linnea sov hos mig. Har inte så mycket mer att säga. Vet att jag är väldigt oaktiv men det är svårt att blogga vettiga inlägg när man inte har en häst så ni får leva med att det kommer lite inlägg häpp som happ när jag har ridit/gjort något vettigt som man kan skriva om. På onsdag ska jag på hoppkurs på ridskolan. Det är alltså en markarbets/hopplektion på kvällen. Dan innan nyårsafton så det blir roligt faktiskt. Kan skriva om det efter onsdag.

Några bilder från igår.

Xoxo

Likes

Comments

Hej. Söndag och 4 advent, redan. Endast fyra dagar kvar till julafton och jag är jätte taggad, så mysigt ju!

Tänkte skriva om torsdagens ridpass för hade helt glömt av de. I tordags var sista ridpasset för denna terminen och red ovanligt nog inte Lewis. Red en nordsvensk vid namn Cilla. Super söt häst men inte jätte rolig i ridningen enligt mig. Tyckte hon var svår att ställa och böja. Hon kunde dessutom inte fatta galopp och var allmänt klumpig, haha. Dock var hon mjuk att sitta ner på i traven och det var ju en fördel för vi fick rida barbacka i torsdags så det var ju skönt. En nackdel var att hon hade jätte spetsig ryggrad och tjock mage så att liksom med skrevet rätt på ryggraden och hade världens skav, som till och med blödde när jag hoppade av, aj.. Haha!

Vi red lite volter och serpentiner i trav, vi galopperade lite på långsidorna i en slags övning. Kom inte ihåg exakt hur vi gjorde så känns onödigt att försöka ge en förklaring för kommer inte gå bra med den beskrivningen känner jag på mig, haha. Galoppen var som sagt svår då hon knappt kunde ta galoppfattning. Vi fick en bra galopp och resten blev antingen "slängtrav", korsgalopp eller bara lite bocksprång och sedan trav igen. Hon var svår att rida men ändå mysig när det var barbacka ridning men kan ärligt säga att jag saknade att rida Lewis.. :(

Nu börjar inte ridningen förens V.4 tror jag men ska på en hopplektion på ridskolan under jullovet, den 30 december så inte jätte länge kvar. Om 1 1/2 vecka på ett ungefär. Annars blir det i stort sätt ingen ridning på lovet. Tråkigt när alla har egna hästar att rida men så kan det vara.. Kanske kan rida ut Oliver någon dag om Maja behöver hjälp men vi får se. Det märker ni ;)

Här är en bild på Cilla, super söt och jätte mysig häst att pyssla med!

En bild på mig från igår, lördags. Lite dåligt med bilder på mig så slängde in en selfie också ;)

Xoxo

Likes

Comments

Denna lördagen har gått väldigt fort. Just nu sitter jag hos farmor. Vi har ätit tre rätters så är riktigt mätt nu, haha.

I förmiddags så var jag i stallet och började med att mocka, fylla hönätet, fylla på vatten och göra hinkarna till Oliver som jag skrev i inlägget innan att jag skulle passa idag.

När jag var klar med detta så borstade jag honom relativt länge och väldigt noga. Tog sedan på han sadel och träns och red sedan en lugn tur i skogen med Ellen ca 25 min bara. Oliver är inte igång riktigt så skrittade och travade bara men han var som en kanonkula, haha fick sitta och ta förhållningar hela tiden för att han skulle hålla sig i trav. Både han och Ellens häst Kenny var pigga och fräscha så det var mysigt. Ellen red lite på banan efter men jag red ner till stallet igen för jag skulle ju ta det lugnt med honom idag.

Borstade och myste med han lite efter och släppte sedan ut han i hagen och efter det så plockade jag iordning noga och när Ellen hade kommit ner och gjort iordning Kenny ordentligt så cyklade vi hem. Skön dag helt enkelt. Klockan var ca kvart över 3 och då kollade jag några avsnitt av Ponnyakuten och efter det så åkte vi ju till farmor på middag.

Ska fixa iordning rummet lite när jag kommer hem och sedan ska jag nog sova är väl planen. Imorgon är det luciatåg i stallet så ska dit och kolla är nog tanken, mysigt!

Några bilder på Oliver från idag!

Xoxo

Likes

Comments

Jag går ju på ridkonfan och redan där hör man ju att hästar är inblandade, haha. Vi rider 2 gånger på hösten och 3 gånger på våren. Helt gratis då detta ingår i konfan. Vi åker dessutom på ridläger ca 4 dagar nästa år närmare sommaren tillsammans med konfa gruppen så det blir mycket häst vilket är jätte kul.

Igår var det grupp 2:s tur att rida. Jag tillhör grupp 2 och skulle därför rida som sagt. Vi rider på Bergunda ridklubb vilket är kul eftersom det blir lite variation då men får prova olika klubbar ju.

Har ridit där en gång innan med konfan och då hade jag en söt ponny vid namn Casper som var relativt rolig att rida men denna gången fick jag en storhäst vid namn Laros. Han var verkligen inte min typ så ska ärligt säga att jag red som en kratta. Inget kändes bra under den lektionen men han var ju fin att titta på iallafall, haha.

Han var som sagt en storhäst, fux och med vit bläs. Han var jobbig att få igång tyckte jag och man kunde inte reglera honom alls upplevde jag iallafall. Eftersom jag fick skänkla oavbrutet kändes det som att jag böjde benet och skänklade med hälen och inte vaden.. Inte bra men men. När han väl "jobbade" i form (fuskform) så bara la han sig på bettet och gick knappt att få upp därifrån vilket resulterade i att mina armar blev spikraka bara för att jag skulle orka hålla upp hans tunga huvud. Fick sedan rida på längre tyglar vilket jag inte är jätte förtjust i men det funkade väll helt ok.

Vi red fram i skritt, trav och galopp på volterna och gjorde även några snett igenom i trav. Sedan hade ridläraren lagt fram 6 bommar på ena långsidan som vi skulle trava över. Vi satte sedan ihop en liten övning vilket var att man skulle trava över bommarna. Göra halt i mitten och sedan trava och göra 2 10 meters volter på andra långsidan. Han var allmänt tråkig och seg så kändes rätt onödigt att rida typ, haha, men man får bita i det sura äpplet och göra det ändå. Vi får ju ändå gratis ridlektioner så vem säger nej liksom.

Hinner inte skriva mer nu för ska till Lilla Pene och rida Oliver. En liten storhäst som egentligen ska vara en ponny, haha. Hon som äger honom har mycket att göra idag så jag ska mocka och rida ut honom en väldigt lugn tur i skogen då han är jätte pigg och knappt igångsatt. Men det blir roligt och mysigt då jag och Ellen troligen ska rida ut tillsammans. Kan höras efter stallet så får ni veta hur det gick.

Storhästen som jag red i fredags, Laros!

Xoxo

Likes

Comments

Oj, hej! Har varit borta sisådär en vecka. Haft verken ork eller tid så ni får ursäkta lite bloggtorka. Tänkte iallafall skriva ett inlägg om torsdagens dressyrpass. Red även lektion i fredags på bergunda ridskola men kommer ett enskilt inlägg om det direkt här efter.

Så, angående i tordags. Vi hade vikarie och kan bara börja med att säga att detta var LÄTT det bästa passet på Lewis hittills. Vi skrittade och travade fram själva så vi struntade i galoppen på framridningen vilket var jätte bra verkligen. Efter detta så skrittade och gjorde vända halvt igenom i båda varven bara för att få hästarna lite kvicka och med oss. Vi la även till 15 meters volter vid A och C efter vi gjort det ca 2 gånger i skritt. Sedan gjorde vi det i trav och då travade man i lugnt tempo på vända halvt igenom endast för att hästarna inte ska förknippa diagonalen med ökning vilket många hästar gör så det var super bra övning. Och sedan på volterna la vi till lite speciella saker så på C volten körde vi nedsittning i traven och sedan tagen bakdel vilket menas med att bakdelen trampar innanför volten. Och på A volten fattade man galopp och galopperade ett varv. Eftersom att han var så genom riden i traven så blev galoppen sååå bra. Han har ofta problem med att han blir springig efter galoppen men han var verkligen så duktig. Kunde samla han jätte jätte mycket, nästa så att han galopperade på stället. Himla kul känsla i torsdags verkligen.

Vi jobbade med samma övning hela lektionen och sedan travade vi och skrittade av hästarna ca 10/15 min. Lewis var super duktig och formen var verkligen super i torsdags. Han har lätt för att bli en hackspett ibland men i torsdags red jag med stadig ytterhand och tog masserande tag på innerhanden vilket resulterade i mjuk och följsam häst. Tråkigt nog var det ingen som filmade i torsdags men det brukar ju vara så när det går som bäst, haha ;)

Detta var ända bilden jag kunde hitta på honom från i torsdags, haha men hoppas det duger.

Xoxo

Likes

Comments

Nu kommer standard inlägget angående ridpasset i torsdags. Hej, godmorgon förresten.

Hade Lewis igen och vi hade hoppning så jag var jätte glad att jag fick rida honom.
När vi red fram var han inte tillbaka men fokuserade inget på formen utan bara att han skulle gå framåt. Efter jag ökat på långsidorna i galopp och stått i lätt sits så blev han snäppet piggare. Efter att vi hade ridit fram så hade vår ridlärare lagt ut tre galopp bommar som man kom på ca 4 gånger var kanske. Han var jätte duktig. Tror han kom fel endast en gång.
Efter detta skrittade vi lite och sen kom vi på en studs som stod på medellinjen. Det var tre studs med hjälpbom framför i början. Detta skötte han jätte jätte bra. Tog mina förhållningar bra både före och efter. Det var bara någon gång som han brallade lite efter för han var så glad över att få hoppa.
När vi var klara med studsen så hade hon satt upp en övning med först en bom, sedan en sockerbit och sist en oxer. Vi började lågt på denna men slutade på ca 80 cm. Vi har ju både ponnysar och storhästar med i gruppen så det blir svårt att höja allt för mycket men 80 cm kändes bra och när det blir lite mer hinder av det så hoppar han ju så mycket bättre. Vi hoppade ett ex antal gånger var på den övningen och sen ställde hon ifrån ena hinderstödet så det blev ett räcke och sedan tog hon även bort sockerbiten och bommen så det endast var ett räcke kvar. Vi hann inte komma mer en 1 gång var på det. Det var lite synd för han kom rätt fel på det och hoppade av jätte stort så jag flög som en liten ekorre, haha. Hade gärna kommit på det någon mer gång men det blir ju svårt med tiden när alla ska hinna då.
Han var jätte pigg så fort vi började hoppa så det var super kul verkligen! Han var nästan lite på bushumör, hihi ;) det gör inte mig något då jag bara tycker det är kul när han drar iväg en bock eller drar ner huvudet och fladdrar lite, haha. När vi travade av var han super pigg och ville bara hoppa mer men jag red lätt jätte långsamt så han var tvungen att följa min takt vilket gjorde så han slappnade av. Travade inte av han speciellt länge, däremot travade jag han på halv långa tyglar så han verkligen fick slappna av och inte trippa på stället. Skrittade av han för hand så han fick det som lite belöning. Knäppte upp sadelgjorden lite och sen traskade jag några varv med honom innan vi tog upp de till stallet. Alla verkade nöjda efter Tordagens hoppträning så det var ju jätte skönt, och roligt såklart!

Tre bilder ifrån Torsdagens hoppträning. Tänkte ni iallafall kunde få ta del av passet i lite bilder då jag inte fattar hur man inför video än.

Hoppas ni får en super helg förresten!

Xoxo

Likes

Comments

Idag har jag spenderat dagen med Stina. Vi har umgåtts sedan 3 direkt efter skolan till ca 22.00. Vi har ätit massa godis, pluggat inför provet tills imorgon och pratat allmänt om livet, haha.

Klumpigaste jag försov mig till 10 idag så var inte i skolan förens halv 11 fast att jag började 8.10, woops.. Hehe..
Aja det gick bra. Missade de jobbigaste lektionerna så har haft en chill dag med lite ofrivillig sovmorgon.

Just nu är klockan 22.30 och jag har ätit kvällsmat nu lite sent.. Men det funkade bra då jag tryckte i mig massa godis tidigare, haha.
Väntar på att klockan ska bli 23.00 så att Paradise Hotel ska komma upp TV3 för var hemma efter 22.00 så missade det på tv:n så då får man ser det efter helt enkelt men det funkar det med.

Känner mig lite nervös inför provet imorgon men det går nog bra hoppas jag. Det är troligen hoppträning imorgon så det är ju alltid kul. Antingen är det hoppning eller dressyr men det är iallafall ridlektion imorgon och ni får uppdatering efter ridpasset som vanligt!

Xoxo

Likes

Comments

Jahopp. Redan tisdag. Helgerna går himla fort och man märker hur det börjar närma sig jul. 1 December idag. Redan alltså..

Är trött på de lilla till kyla och frost vi har nu och detta är inget gentemot vad det kommer bli haha. Sorligt men men. Tur att julhelgen och jullov är uppskattat ;)

Vad har jag gjort idag?
Jo idag har jag varit i skolan från 8.10-13.30. Skön och kort dag helt enkelt. Just nu, 16.01, ligger jag i sängen och kollar lite på Ipaden och tanken är väll att få lite fixat inför provet på torsdag.. Hmm, nja inte jätte taggad faktiskt. Biologi prov och kan väll erkänna att jag är skoltrött nu trots att det knappt är något alls i skolan. Kanske tar en runda till stallet med och kollar när Ellen rider men det är bara kanske. Igår spenderades hela eftermiddagen i stallet med Linnea och på kvällen kollade jag Paradise Hotel sen slaggade jag efter det.

Tänkte mest hålla er lite uppdaterade så ni vet att jag lever, haha.
Dagarna går så fort så glömmer helt bort att uppdatera er, skärpning Smilla (!!) ;)

Ni får gärna komma med fler önskeinlägg så ska vi se vad jag kan fixa. Ska nog försöka fixa ett inlägg med gamla bilder från ängen för att få lite mer värme till bloggen nu när det är kallt ute haha.. Sen önskade någon att jag skulle göra ett inlägg om vad jag önskar mig i julklapp vilket nog inte kommer gå att fixa då det i synnerhet bara är p​engar och småsaker så får helt enkelt göra ett inlägg om vad jag fått i julklapp efter den 24 istället om det är uppskattat?


Var på julskyltning i stan i söndags så här är tre bilder ifrån det. Super mysigt men kallt.

Xoxo

Likes

Comments

Hej bloggen. Lördag och jag är jätte trött.. Orkade inte blogga verken igår eller i torsdags tyvärr så kommer ett inlägg om torsdagens ridlektion nu istället. Kan ju dra lite kort vad som hände igår. Jag var först i skolan sen var jag hemma och kollade lite film och sen var jag med Wilma och Ellen lite på kvällen. Allmänt chill dag helt enkelt och idag har jag först varit med Linnea i rottne på en hästbutik som skulle stänga ner så de sålde ut allt. Köpte en KL munktröja men ska få den i julklapp. Efter det följde jag med mamma och mina systrar till Grand Samarkand. Köpte en julklapp till mamma sen fick jag en tröja. Vi käkade lunch liknande på Espresso House och sen åkte vi hem och då drog jag till stallet och chillade lite med Ellen, haha. Allmänt lam men jätte skön dag helt enkelt.

Nu angående torsdagens ridpass. Jag red inte ponny denna gången utan jag red en storhäst vid namn Lewis. Han är valack som är inriktad hoppning. Har ridit han väldigt mycket denna terminen. I stort sätt varje pass förutom förra veckan då jag red en ponny. I torsdags var det dressyr vilket han tycker är ganska tråkigt så det är inte super kul att rida han på dressyr men hoppning däremot är jätte rolig. Man är så säker på han i hoppningen vilket är bra för mig som är lite hopprädd. Han vet exakt vad han gör och sätter distanser och linjer i stort sätt alltid på egen hand. Det är bara att åka med så fixar han resten ;) I torsdags hade vi som sagt dressyr och vi började med att rida fram själva i endast skritt och trav och efter det jobbade vi med galoppen både på volter och på rakt spår. Flyttade han för skänkeln till och ifrån spåret i galoppen vilket han lyssnade super på. Galoppen var det jag var nöjdast med i torsdags! I övrigt var det ett skit pass faktiskt. Men det är klart, man behöver sådana med.. Tyvärr..

Efter vi ridit fram hästarna gjorde vi serpentiner med tre bågar där vi skulle göra skänkelvikning på rakspåret. Hästarna skulle trampa med frambenen på samma spår och linje medan bakbenen flyttade sig utåt vilket gjorde att hästen gick på sidan kan man säga. Var svårt att förklara för det var en svår övning då det ofta blev att hästen kortade upp sig för mycket och blev "tuggig" i formen tyckte jag. Nästan som en hackspett, haha.

Vi jobbade även liknade på volten med skänkelvikningar vilket var super svårt. När han tyckte det blev jobbigt kortade han sig så mycket och trippade nästan på stället vilket gjorde att jag inte orkade och då blev han hängig på bettet = jag blev stel i axlarna.. Ingen bra kombo alls faktiskt men klart ibland går det dåligt för att det ska kunna gå bra.. I slutet travade jag av han på långa tyglar och då, precis när man ska sluta, då har han bra tryck i bakbenen och då känns allt bättre men det är klart det inte går bra när jag blir stel och han uttråkad.

Vi hade dressyr två veckor i rad vilket vi inte ska ha egentligen så hoppas att det är hoppning på torsdag och att jag får ha Lewis som vanligt för på hoppningen är han en dröm att rida, en riktig kung.

Nu ska jag dra igång och plocka iordning rummet så får jag se om jag träffar någon kompis ikväll eller om jag bara är hemma och chillar med lite chips och dipp. Hoppas er helg och vecka har varit bra så här långt.

Imorgon ska jag nog på gudstjänst med konfan och sen blir det väll stallet och lite plugg. En sån basic söndag liksom.

Lewis och jag i torsdags. Som sagt, väldigt stelt och vingligt men var tvungen att bjuda på någon bild från passet iallafall kände jag..

Xoxo

Likes

Comments