Header

Hej underbara ni!

Det var länge sen jag kika in här på bloggen och den där 30 dagars challenge fick jag avbryta pågrund av sömnbrist och prov. Var så taggad på den men det var tyvärr inte rätt tidpunkt men nästa år kanske! Jag ligger här hemma med öron inflamation i ytterörat och min medicin har inte fungerat så jag ska till docktorn imorn. Jag mår faktiskt rätt så bra och går i skolan utan problem (haha bara jag har en ipren i väskan så löser sig allt..) men nog om dåliga saker här i livet och hoppas ni mår bra och inte har drabbats av någon sjukdom. peppar peppar ta i trä!

Idag är det semmeldagen eller som många andra säger ”fettisdagen” tycker personligen att semeldagen låter lite roligare men man får väl kalla det vad man vill. Sen så är det också alla ❤️ Dag imorgon vilket ska bli roligt. Jag ska fira med familjen på kvällen och på dagen är jag i skolan så får väl vara lite extra snäll mot mina vänner imorgon ; ) Jag måste också kila ner på stan för att köpa en present till min syster som ska kosta under 50 kr! Jag hittar bara presenter över 200 kr jag vill köpa så några kronor dyrare skadar väl inte hehe! Men hoppas ni får en bra alla hjärtans dag oavsett med vem och hur ni firar den!

Kram och hej svejs snart kommer många nya smarriga recept mitt öra måste bara bli lite bättre först!

Smilla bakar

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • Livet

Likes

Comments

Hello bloggen

Söndag, woho den dagen jag har längtat mest till i veckan! För att idag så hade jag min 14 års brunch med jordenrunt tema som jag nog har nämt i mina senaste 3 inlägg haha men jag var verkligen Såå taggad och det var verkligen så roligt gästerna kom runt 11:00 och när kl var fem i så fick jag och mamma ”lite” panik över att vi inte hade gjort smothisarna så jag slängde ihop en grön smoothie som pårktigt såg ut som spenat och smakade super äckligt så det blev bara en sorts smoothie men den blev super god så det blev no problems men när alla hade kommit så fick dom en drink i handen (ahlochol fri såklart) och vi minglade runt lite eftersom alla inte kände alla och sedan var det daxs för... BRUNCH!! jag trodde verkligen det skulle bli Såå mycket över men nästan allt gick åt efter vi hade ätit och pratat massor kände nog alla att vi behövde en liten promenenix så vi gick ut med hunden och kastade snöbollar på varandra

( det var bara jag,Anna och Tuvali som körde snöbollskrig hahah) men efter det så gick vi in och åt efterät som var blåbärspaj med vaniljsås och sedan var vi bara vid bordet och pratade och skrattade åt alla knäpa men roliga minen vi haft sedan så åkte några hem vid tre och dom senaste åkte kvart i fyra. Igentligen så slutade brunchen tre men vi hade så roligt sp vi kunde typ inte sluta prata haha

Tack alla inblanade för en fantastisk Söndag och kram på er!

Smilla bakar

Likes

Comments


oj vad tiden går, haha klockan är redan tio och det ända jag har gjort idag är att förbereda allt till jorden runt bruchen som är imorgon! Imorse åkte vi till party land i Västerås och köpte ballonger och decorationer, jag är verkligen så nöjd med dukningen och all decoration,temat är rosa och guld och alla gästerna ska ha på sig någon rosa detalj eller klädesplagg! Jag och min lillasyster förbrede ballonger,dukning och frukt skärning. Det var så mysigt att hon kunde hjälpa till eftersom hon inte kommer vara med på brunchen : ) men nu så ska jag ladda min energi och gå i säng. (Måste up runt 8-9 för att hinna med allt)

Kram och sov gott :) :)

Smilla bakar

Likes

Comments

”Bilden är tagen från internet”

Idag har jag verkligen haft en sån där ”friday feeling” har typ gått och sjungit hela dagen och känt att jag lever i en film. Kanske för att jag ha börjat titta på en ny serie som jag låsas att jag lever i den haha men för att fira denna fredag lite extra (eller det kanske är lördag för dig när du läser detta) så kör vi en hiss och en diss

VECKANS HISS

Att jag ska ha min 14 års brunch på söndag med tema jorden runt (ni kommer få veta mer om det imorgon) men det ska bli sååå kul att få se alla kompisar igen vissa träffar jag varje dag men några har jag verkligen inte sett på typ ett år känns det som så jag är super taggad!!!!


VECKANS DISS

okej hörni så på biologin så håller vi på med argumeterande texter om köttindustrin och jag verkligen ogillar när folk påstår att jag som är vegetrian får i mig mindre portin för jag inte äter kött men det är vetenskapligt bevisat att kött har 20 g portin i sig och bönor 22 g protin i sig så BAM! jag har verkligen inget emot folk som äter kött, jag tycker att man ska äta det man tycker är gott och att folk får stå för sin åsikt och jag för min, MEN jag vet inte hur många gånger jag fått frågan ”men du.. varför är du igentligen vegetarian, man måste äta kött för att man måste ta hand om korna/grisarna”. Och grejen är att jag vet inte hur jag ska svara på den frågan eller tolka den, men det är inte det som gör mig lite små irriterad, jag tycker att det är fel att fråga en sån fråga men om hen som sa det var påläst och viste hur köttindustrin gick till så skulle hen inte frågat en sån fråga så poängen är att folk som inte är pålästa borde inte säga något och det uppkommer ganska ofta att folk vet lite halft om något och sedan frågar något och köttindustrin är en sån grej som många vet lite om men inte helt fullt ut(jag är själv ingen expert vill jag bara meddela men jag tycker det äe intressant). Men kom ihåg att det viktigaste är att du tycker att det du äter är gott oavsätt om det är fisk,bönor eller kött så är det helt lungt!

Det var min ”lilla” hiss och diss om veckan hoppas du tyckte det var roligt att läsa om och till dess

Kram på er!

Smilla bakar

Likes

Comments

Hej finis!

I onsdags hade vi lite taco mys med mormor och mina syskon. Jag älskar verkligen att sitta och äta mat med lite tända ljus med massa goda tillbehör. Det är något man borde göra oftare en vardag tycker jag och tacos är något som vi alla tycker om i våran familj och jag tror att dom flesta tycker om tacos, jag gillar att ha bönröra och massa goda grönsaker på min taco köttfärs har aldrig har aldrig varit min grej men nu så ska jag sluta prata om köttfärs och göra ording mig för kvällen och om en halv timme så startar ”det stora tårtsalget” igång. Sååå taggad!! Har sett reklamen typ hundra g och har bara väntat på att det ska bli torsdag men

kram på er!


Smilla bakar

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej fina du!
Idag bjuder jag på något fantastiskt gott, BROWNIE! Om jag bara fick välja och äta bara ett bakverks så skulle det bli helt klart detta underbara,krämiga och chokladiga bakverk. Så här får du mitt grund recept på brownie, stoppa i marshmallow, torkad frukt eller något anat du kommer på, men kom ihåg att om du använder bär så använd färska och inte frysta eftersom frysta ger av sig vätska och då blir gräddningen fel.
jag valde att behålla brownien som den är med lite chokladknappar!

Recept på ”grundrecept, brownie”

DU BEHÖVER

200 g smör

3 dl vetemjöl special

3 dl strösocker

1 dl ljust muscovadosocker

1 1/2 dl kakao

Ett halvft paket ljusa chokladknappar

1 stor tsk vaniljpulver

1 tsk bakpulver

2 krm salt

Två ägg



GÖR SÅ HÄR

Sätt ungen på 150 g

Smält smör,strösock ,muscovadosocker och hälften av chokladknapparna i en kastrull (låt smöret smälta något inan du blandar i sockret för att miska risken att sockeret bränner dig) låt putra några minuter och medans blanda de torra ingredienserna i en bunke till en klump fri mjölblandning. Vänd ner smörblandningen i mjölblandningen och knäck i ett ägg i taget och rör om till en slät smet. Häll i browniesmeten i en klädd ugnsform i valfri storlek toppa brownien med övriga chokladknapparna. Grädda i 20- 30 min. Låt svalna i kylen så att dom blir kalla och krämiga. I detta recept är brownisarna mycket godare kallare för då kommer chokladsmaken fram mycket mer!

Kram på er så ses vi !


Smilla bakar

Likes

Comments

Hej på er!
Detta inlägg blir lite kortare än tänkt eftersom jag har haft mycket att göra idag så jag nästan glömde bort er men kl är just nu 22:16 och jag ska såklart berätta om del två i Västerås så här kommer det

​Vi vaknade runt åtta och ungefär vid nio tiden så gick vi ner och käka lite hotellfrukost! Jag verkligen älskar hotellfrukost, alla goda tillbehör till yoghurten, all frukt och.. det bästa av allt nutellan! Jag lyxar alltid till det med och ta lite om det finns! För mig blev det lite coarisoner, nypressad apelsin juice, yoghurt med granola kokos och lite frön och som toppen på iet ingefära shot och ägg röra! Jag tog även lite melon vilket var väldigt gott. Vi satt på frukosten nästan över en timme och sen gick vi tillbaka till hotellrummet för att packa och sedan bege oss hem till lilla Enköping igen! 

Detta var mitt lilla äventyr som jag VERKLIGEN älskade, även fast det inte var så långt bort och ganska kort resa så njöt jag varje sekund jag var där. Vi ses snart igen och till dess 

Kram på er 

Smilla bakar

Likes

Comments

Godmorgon på er !

Idag så starar min 30 dagars bloggandet, jag är lite rädd för det här alltså. Men hitlis har det gått bra ; ) Jag hoppas att du vill läsa mina blogg inlägg och att du inte allt blir tröt på mig : ) Så jag gjorde en liten resa i helgen till Västerås och var där i ett dyng med min mamma. Vi hade det så bra! Om du vill se mer så kan du kika in mitt Instagram. Men här på bloggen så ser det ut så här.

(Märkte att jag inte hade tagit lika många bilder som jag trodde haha)

Bye bye Enköping

vi tog tåget till Västerås och sen så såg vi hotellet från tågstationen vilket var skönt eftersom det var rätt så kallt ute! Hotellet var verkligen Såå fint, om ni åker till Västerås kan jag verkligen rekommendera hotel Plaza! Trevlig personal och super fin miljö, dock så fanns det ingen pool vid spat vilket jag som är lite av en badgalning tyckte var synd!

När vi hade checkat in och kikat in på vårat hotell rum gick vi ut i det kala vädret för lite shopping! Hittade lite på H&M (som jag alltid gör... hehe) vi gick i gallerior och affärer i några timmar och sen så satt vi oss på espresso house som kanske inte är mitt favvo fik men hade förvånats värt mycket gott! Jag tog en salted caramel frappe och schons! Det var så gott efter det när klockan var runt 17 så gick vi tillbaka till hotellet för att göra ordning oss för kvällen ( och så slappade vi såklart lite)

Daxs för lite mat!

Vi gick till stället steak beef house som låg mitt emot hotellet vilket var väldigt bra. Vi delade på en räk coktalie och mozzarella sticks till förärt och vi båda beställde in grillad lax fast med olika tillbehörer och det var verkligen så gott och vi blev så mätta men såklart bestälde vi in efterrätt (enligt mig kan man inte gå på resturang utan att ha ätit en efterrätt) New York cheesecake blev det  med bärcompott. Det var verkligen så mysigt att vara på resturang, vi pratade och pratade... och skrattade :) efter resturangen så gick vi till Ica för att köpa tandkräm och sen så somnade vi efter att ha legat och prata en stund på hotellet! Del två kommer imorgon !

Kram Smilla

Smilla bakar

Likes

Comments

Hej finisar!

Okej, jag har antagit mig i tävlingen på nouw #nouw30daychallenge där man ska blogga varje dag i 30 dagar! Syftet med tävlingen är att man ska utvecklas sin blogg och att man ska arbeta med sin blogg professionellt, säger nouw. Läs mer om tävlingen HÄR

Såklart finns det också ett pris och detta pris är verkligen, verkligen så bra! Om man vinner hela tävlingen så får man en resa till Paris och som är en av mina favvo städer i hela världen, jag var där i höstas och skulle mer än Järna åka tillbaka till denna vackra stad! Men man kan också i ”veckotävlingen” där man kan vinna fina priser : )

Men vad ska jag blogga om i 30 dagar konstant?

Jo, jag tänker så här: ni har inte riktigt lärt känna mig känns det som och jag har haft denna blogg i lite mer än ett halv år och känner att det är på tiden att ni lär känna: Smilla! så mitt fockus är att dom här 30 dagarna kommer ni få lära känna mig och mina tankar och idéer lite utanför bakningen så det blir lite mer lifestyle och varje vecka kommer det komma up:

VECKANS HUMÖR SMOOTHIE

Jag kommer göra olika smoothie beroende på vilket humör jag är på, allt kan insperara mig. Från väder till uplevelser

VECKANS HISS OCH DISS

Jag vet att många kör med ”veckans hiss och diss” men jag tycket det verkar kul och en smart grej att lära känna mig, vad tycket ni om den idéen?

VECKANS UPLEVELSE

Så jag har några planer på vad jag ska göra under dom här dagarna så jag tänker att veckans uplvelse kan bli roligt att läsa om! Visa uplvelser kommer vara fler inlägg och visa bara ett,

men jag går fortfarande i skolan så det kommer bli lite tagit att blogga och plugga samtidigt men det får det bli! Jag vill verkligen utmana mig själv och jag tycker att detta är en bra idé!

Kram på er så ses vi i första inlägget på måndag som handlar om en super rolig uplevele, nu MÅSTE jag planera för dom här 30 dagarna : )

Kram Smilla


Smilla bakar

Likes

Comments

Hallå finis!

Idag startade jag dagen med en power walk på fem km och nu ska jag äta rästerna från igår kväll.
Jag gjorde en Såå god mango Salsa på typ 10 min så kände att jag kunde dela med mig av receptet! Grund receptet kommer från en kokbok jag fick i födelsedags present av några nära och GUD jag vill göra alla recept som finns i denna kokbok, vår kokbok vegan är min nya favvo som står i kökshyllan!

Smillas Mago Salsa

DU BEHÖVER

2 färsk mango

2 chili

1 lime

3 msk hackad mynta

1 röd lök


GÖR SÅ HÄR

Skär mangon i tärningar och lägg i en stor skål, skär sedan lök,chili och mynta i lagom stora bitar och häll i skålen. Pressa limesaft över och blanda rund väl. Låt stå i kylen tills servering! Servera göra falafel,lax,klyft potatis eller något du föredrar, går även att ha på tacos! Hoppas det smakar så ses vi

KRAM SMILLA

Smilla bakar

Likes

Comments

Hej finis!

Hoppas allt är bra med er, jag själv är jätte förkyld men mår arnas bra! Men jag tror tyvärr inte att det bara är jag som går och snyter mig varannan minut så derför krimsade jag ihop ett recept för både dig och mig som är lite sådär halv sjuka och som också faktsikt är väldigt bra för håret!

För att jag använder spirulina i min smoothie och det innehåller alger (jag vet, lite läskigt att äta alger men det smakar bara lite) och alger innehåller massa järn och järn är super bra för håret. Så denna smoothie är också för dig som vill ha friskt och fint hår! ..Och vem vill inte ha det?

Så här kommer receptet för den magiska smoothien


Köp spirulina: HÄR

RECEPT PÅ ”GREAN SMOOTHIE”

DU BEHÖVER

250 g mango

1/2 dl yoghurt

1/2 dl mjölk

2 tsk spirulina

1/2 tsk ingefära pulver


GÖR SÅ HÄR

Mixa mango,mjölk och yoghurt slät och häll sedan i spirulina och ingefära pulver. Häll up i ett glas och varsågod, du har nyss gjort en super nyttig och god smoothie! Känn dig stolt att du valde det fram för chips!

Kram på er så ses vi snart igen med ett nytt recept

Smilla bakar

Likes

Comments

Godmorgon finisar

Hoppas du har haft en super bra jul och nyår, det har jag haft och vet ni.. snart är det min födelsedag ! Tänk att jag fyller 14 om 2 dagar, den 9 januari och min brorsa sa att han skulle baka min födelsedags tårta för det betyder otur att baka sin egen vist, haha. Gulligt av honom ändå!

Men denna ljuvliga guld dessert är lite som en maräng svis fast uppiffad :) vi hade den på nyår men passar egentligen vilken lördag eller söndag som helst där du vill piffa up det lite fast på ett enkelt sätt

Recept på guld dessert 

DU BEHÖVER

3 äggvitor

2 dl socker

2,5 dl vanilj visp

Färska jordgubbar

Guldpulver


GÖR SÅ HÄR:

Sätt ungen på 130 g

Vispa äggvitor och häll i lite socker i taget, vispa tills du kan ha marängen 7 sek över huvudet. Spritsa eller klicka ut dessert maränger i lagom storlek.( Du kan även köpa det i en matbutik om du inte har tid att göra egna) Sätt in marängerna i ungen ca 90 min och låt stå kvar på eftervärme.

Vispa vaniljvispen i 5 minuter så att den blir luftig och fluffig. Skär jordgubbarna i lagom stora bitar. Sedan är det dags för det roliga... montering! Ta en dessertmaräng och sprita eller klicka ut vaniljvispen på marängen sedan decorera med jordgubbar och gulfpulver och guldpulver hittar du i bakbutiket och livsmedelsbutiker på bakhyllan!

Klar och låt dig njuta av denna enka och lyxiga dessert!


Kram på er :)​

Smilla bakar

Likes

Comments

Hej finis !

Nu så sitter jag på väg hem med en hund i knät efter 2 hela dagar med skidåkning i Branäs, och inan jag börjar detta inlägg så vill jag verkligen tacka för 300 (!!) följare på Instagram kontot ”smillabakar”! Det är så roligt att så många av er gillar det jag gör och när ni skriver och delar fina kommentarer och recept gör mig så glad och gör att jag vill bara utvecklas och expremetera mig fram till nya recept!
SÅ TACK FINA DU, SPRID GLÄDJE OCH POSITIVA TANKAR SÅ GÖR VI DENNA VÄRLD SÖT PÅ ALLA SÄTT OCH VIS.
Okej det var det jag ville tacka dig för men nu så går vi över till mina 2 dagar i skidbacken!

Okej så det var en dag vi åkte up till Branäs men då hände det inte så mycket vi stannade på Mac donalts och åt mat. Tycker att dom har lite dåligt utbud på vego burgare så föredrar Max hellre men det låg inte riktigt på vägen! Vi gjorde också lite stop för att Mini (vår hund) behövde rastas och lite så,

(Tog även några selfies, det blev så hög kvalitet på dom så kände att dom behövde vara med..

; ) )


Dag två vilket var dag ett med skidåkning var det fint väder och vi utforskade sättet och tog lite kort! Älskar att åka skidor och det känns så bra att man på samma sätt får frisk luft och att man rör på sig nästan hela tiden men lite träningsvärk får man..

Min kompis på sista bilden ^ vist ser hon proffsligan ut!

Men dag två gjorde vi nästan exakt samma sak,vi åkte skidor och åt mat men på kvällen så pratade jag och Shona inreding i typ två timmar så vi somna rätt sent, men vi kunde liksom inte sluta prata!

Svårt att ta en selfie i snöstorm

Så det var mitt lilla äventyr hoppas det var roligt att läsa om! Kram på er så ses vi och vet ni vad.... det är bara 4 dagar kvar tills min 14 års dag

Smilla bakar

Likes

Comments

Hej alla finisar💓
Igår så hade vi lite kals firande för min morfar som fyllde 70 år och jag fick den stora äran att baka födelsedags tårtan🙌🏻 om det är något min morfar gillar så är det jordgubbar och söta saker så den här tårtan är verkligen för den som gillar söt😍 jag byte också ut att istället för att lägga ätbara blommor på tårtan så la jag jordgubbar, jag tror det skulle bli super fint med blommor på men efter som att han älskar jordgubbar så tänkte jag att det skulle bli bättre, receptet är från den fantastiska bakboken "Lomelinos Tårtor" denna bakbok använder jag mycket, jag gillar att hitta på egna recept men hennes recept är super goda så det blir oftast att jag följer receptet och inte hittar på något eget💓
men här får du receptet


Du behöver:
4 dl vetemjöl
3 1/2 dl strösocker
4 stora ägg
2 1/2 tsk bakpulver
1/2 dl vatten
60 g jordgubbar

Fyllning:
250 g jordgubbar
1/2 dl gelésocker


Frosting:
200 g vit choklad
100g rumstempererat smör
200 g Philadelphia ost
2-3 dl florsocker
Pasta färg (jag valde rosa)



Gör så här:
Sätt ungen på 180g
Smöra och bakplåtspara en form med hög krage, vispa ägg och socker just och pösigt i ca 6-7 minuter,
Mixa jordgubbarna till en slät puré. Blada jordgubbspurén med ditt vatten och värm på en kastrull, låt koka i ca 30 sekunder, ta av från värmen och låt svalna. Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Vispa ner purén och sedan vänd ner mjölet i 3 omgångar. Häll i smeten i bakformen och grädda i 1 timme💓💓🍓🍓


Fyllning:
Blanda jordgubbarna med sockret i en kastrull, mossa jordgubbarna lite eller mossa dom helt, låt kompotten koka i 30 sekunder och ta av från värmen och låt svalna helt.🍓🌈


Frostig:
Bryt chokladen i bitar och smält chokladen över på ett vattenbad med sjudande vatten. Vispa smör och Philadelphia ost krämigt, vispa ner chokladen och tillsätt florsocker lite i taget, ställ i kylen i ca 30-60
Minuter🍓🍫


Sätt i hop tårtan:
Skär botten i 3 delar
Lägg en botten på ett Tårtfat eller en tårtbricka, bred ut en jämt lager jordgubbskompott över botten och upprepa till du kommer till den sista, lägg den sista botten överst med den skurna sidan ner. Bred ut en tunt lager frosting över hela tårtan, låt tårtan stå i kyllen i ca 20 minuter sedan bred ett jämt lager frosting över hela tårtan och dekorera hur du vill🍓🌸🌺
Kram och hoppas det smakar🍓🌈💓

Detta chokladen är den bästa, den innehåller inga nötter eller spår av nötter som är grymt plus den smakar glass och choklad på samma gång💓🙌🏻 rekommenderar stort lite dyrare men så värt det kram på er och hoppas ni gillade tårtan jag gjorde men snart åker jag till Grekland så tänkte blogga lite där om det är ok för er💓💓
Skriv gärna vad ni vill att jag ska baka och tack för 100+ läsare

Smilla bakar

Likes

Comments